1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Hamile Balıklarım

Başlığı 'Canlı Doğuran Portalı' kategorisinde yasinugur tarafından 9 Eylül 2009 başlatılmıştır.

  1. yasinugur

    yasinugur

    Mesajlar:
    28
    Merhaba,

    Bir beyaz molim ve bir ay molim hamile. Karınları patlayacak gibi. Fakat bir haftadır doğum yapmıyorlar. Hamile balıklarımın hepsi beyaz kap yöntemiyle doğum yaptı. Fakat bu iki balık bir türlü doğurmuyorlar. Aynı türden daha az şişkin iki balığım doğurdu bile. Akvaryumcuma sordum; yavru ters geliyor olabilir dedi. Eğer gerçekten yavru ters geliyorsa ne yapabilirim? Yardımcı olursanız sevinirim.
     
  2. volkantr34

    volkantr34

    Mesajlar:
    3.301
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Hamile Balıklarım

    Yavru ters mi geliyormuş ? Akvaryumcunuz olayı aşmış artık.. Molli'lerden daha önce yavru almışmıydınız acaba ? İlla ki o balık doğuracak hiç şüpheniz olmasın.. Molli'ler sizin düşündüğünüzden daha fazla şişebilirler hamile olduklarında.. Resim görmeden birşey diyemiyorum zaten tam günü kimse söyleyemez.. 3 aşağı 5 yukarı bişey söylenebilir.. Ama yavru ters geldi yan yattı çamura battı falan bunlar uydurma şeyler.. Akvaryumcunuzun heralde balıklar için özel ultrason yada röntgen cihazı var heralde :)

    Balığa fazla müdahale etmezseniz bişey olmaz doğuracaktır merak etmeyin... Siz yemleme yaparak hamilelik şişkinliğini biraz daha artırıyor olabilirsiniz buda sizi yanıltabilir.. Molli'ler obur balıklardır çünki davul gibi olana kadar yerler..
     
  3. yasinugur

    yasinugur

    Mesajlar:
    28
    [​IMG]
    [​IMG]

    Resimler burada. İki balığı da yaklaşık iki hafta önce aldım. Ayrıca yaklaşık 3-4 gündür yem vermiyorum bu balıklara.
     
  4. reis

    reis

    Mesajlar:
    5.928
    İsim:
    Olcay Aksu
    Hamile Balıklarım

    Volkan hocam balık bloat olmuş olabilirmi ? huh: Bir haftadır bu şişliğe rağmen doğum yapmıyor deyince aklıma geldi. .8.
     
  5. yasinugur

    yasinugur

    Mesajlar:
    28
    Peki bloat olmuşsa nasıl bir tedavi uygulayabilirim?
     
  6. Emrah Ece

    Emrah Ece

    Mesajlar:
    2.320
    Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Hamile Balıklarım

    Balon molly kırması olabilir, şişkinlik doğumun yaklaşmasında net bir ölçü değildir kimi balıktan 30 yavru çıkar kiminden 50 sonuçta balık dişi ise elbet yavrular sıkıntı yok ;)
     
  7. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Hamile Balıklarım

    Bloat olup olmadıklarını bu şekilde anlamak zor, zira pullarda tam kabarma göremedim ama itiraf etmek gerekirse üstten çekilen fotoğraf bu hastalığa benziyor. Fakat her koşulda bezelye iyi gelecektir hasta veya değil.

    [​IMG]
     
  8. tolgacetin72

    tolgacetin72

    Mesajlar:
    108
    Hamile Balıklarım

    Selamlar, bu Moli hamile hamile olmasına ama henüz doğum aşamasında değil. Çok daha fazla şişkinlik olmalıydı. Ayrıca Moliler bir batımda birçok yavru yerine sık sık az az yavrularlar. Bunu da hesaba katmalıyız. Balık hasta değil bence, gayet sağlıklı, ancak zamanı gelmemiş.
     
  9. yasinugur

    yasinugur

    Mesajlar:
    28
    Değerli bilgileriniz için teşekkür ederim.
     
  10. volkantr34

    volkantr34

    Mesajlar:
    3.301
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Hamile Balıklarım

    +1 Tolga bey yazacaklarımı aynen yazmış kelimesi kelimesine.. Daha doğuma var.. Ek olarak birşey sormak istiyorum doğum yapacağını düşündüğünüz balığa neden 3-4 gündür yem vermiyorsunuz ? Balığınızı aç bırakmak balığınızı güçsüz bırakmaktan başka bir şeye yaramaz ki..
     
  11. yasinugur

    yasinugur

    Mesajlar:
    28
    Balık beyaz kaptaydı 4-5 gündür. Aç balığın oksijen ihtiyacının azalacağını okumuştum forumdan. O yüzden aç bıraktım. Dün yavruluğa aldım. Karnını da bir güzel doyurdum.
     
  12. volkantr34

    volkantr34

    Mesajlar:
    3.301
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Hamile Balıklarım

    Balıklar poşetle biryerden biryere götürülecekse ve yol uzunsa bir gün öncesinden aç bırakılır ki suyu dışkısıyla fazla kirletmesin içerde daha fazla oksijen kalsın diyerektendir oda.. Ama sizin balığınız yavrulayacak , oksijenede ihtiyacı var yemede.. Tankınızda hangi balıklar var acaba , biraz tankınız hakkında bilgi verirmisiniz ? Benim tek kaybettiğim yavrular siyah moli yavrularıdır tankım bitkili olmasına rağmen ama beyaz moli kaybım neredeyse hiç yok.. Sizdede belki yavruluğa hiç gerek kalmaz..
     
  13. reis

    reis

    Mesajlar:
    5.928
    İsim:
    Olcay Aksu
    Hamile Balıklarım

    [​IMG]
     
  14. volkantr34

    volkantr34

    Mesajlar:
    3.301
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Hamile Balıklarım

    Yok abi bloat diil.. Bloat olunca pullar kabarmaya başlıyor ve aralarını görüyorsun.. Molli'ler gırtlaklarına düşkün olduğu için devamlı şiş duruyorlar.. Bende ki molli'leri görsen 3 günde bir doğurucak sanırsın :) Ama doğumu yaklaştımı ağızı ve karın arasında ki kısım dikleşmeye başlıyor bariz bir şekilde.. Patladı patlıycak diye düşündüğün zamanlar molli'lerin doğumunun yaklaştığının habercisi oluyor.. Bloat canlı doğuranlarda pek nadir oluyor.. Bende 1 kere oldu.. Ama başka canlı doğurganlarda o vakaya pek rastlamadım..
     
  15. yasinugur

    yasinugur

    Mesajlar:
    28
    Büyük tank 65 cm. İçerisinde lepistes, plati, ay moli, beyaz moli, balon moli, siyah moli, velifera, vatoz ve çöpçü var. 10 adet cabomba ve 1 adet adını bilmediğim büyük yapraklı bitki var. E-JET 905-F 7.5 W filtre, 100 W ısıtıcı, bir adet yapay bitki ve seramik ev var. Değişik türlerden yaklaşık 40 balık var. Yavru tankım 50 cm. İçerisinde 300 e yakın yavru var. Küçük bir filtre, taban kumu, pipo filtre ve bir tane de küçük kaya var. İki tankımda bunlardan ibaret.
     
  16. volkantr34

    volkantr34

    Mesajlar:
    3.301
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Hamile Balıklarım

    Aslında bana ana tankınızda saklanabilecekleri yer varmış gibi geliyor.. Zaten molli'ler pek yavru yeme meraklısı değiller.. Molli yavrularınız lepistes yavrularına oranla 2-3 kat daha büyük oluyorlar o sebepten lepisteslerde yiyemezler.. Platilerinde sorun teşkil edeceğini zannetmiyorum.. Keza hemen hemen aynı balıkları besliyoruz sizinle ve ben ana tankımda hamile balıkları hiç ayırmıyor içerde doğurmaya bırakıyorum.. Seçim sizin tabii ama bence pek sakınca yok gibi gözüküyor.. Benim tankımda en çok kayıp verdiğim yavrular plati , kılıçkuyruk ve siyah moli yavruları.. Onlarda renklerinden dolayı çok dikkat çekiyorlar ve hemen av oluyorlar.. Siyah molli yavruları gümüş ay moli'lere nazaran sanki daha çelimsiz oluyorlar birde o var.. Molli'ler için hiç yavru yemezler densede doğar doğmaz hava almak için yukarı çıkmayı beceremeyen lepistes yavrusuna denk geldiler mi direk mideye indiriyorlar.Gözlerimle tanık oldum buna.. Ama peşlerinden deli gibi koşturma huyları yok.. Umarım yardımcı olabilmişimdir..
     

Sayfayı Paylaş