1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Blue striped Angel Balıkları

Başlığı 'Angel Melek Balıkları' kategorisinde YIKIKTEMO tarafından 7 Aralık 2014 başlatılmıştır.

  1. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Blue striped angel balıkları oldukça muazzam renklere sahip güzel bir tür. Mavi çizgili angelfish diğer türdaşları gibi toparlak yapıya sahip, sert sağlam bir ağız yapısı yanında dayanıklı ve sağlam görünüme sahiptir. Mavi çizgileri izleyenleri büyüler ve kendine çeker. Ne yazık ki birçok deniz balığının siyanür ile yakalanma belası onunda başında vardır ve üzücüdür ki bazen koca balığın basit yakalama hevesi sonrası bir kenarda eridiğine şahit olursunuz. Arz talep var oldukça döngü dönecek gibi görünüyor. Ülkemizde bilgi anlamında veritabanı bulunmayan blue striped angel balığını tanımaya çalışalım.

    Blue Striped Angel Balıkları Bilgi Veritabanı

    Blue striped angel balıkları.jpg

    Blue striped angel balıkları 20-23 cm boyutlara ulaşabilen, utangaç ve bireylere göre değişen Deniz balığı yem sorunu yaşayabilecek türlerden biri. Blue striped 1844 dönemlerinde Schlegel ve Temminck adındaki kişiler sayesinde tanımı konan bir tür. Mavi bant ya da çizgili angel fish olarak adlandırılır. Blue striped angel Güney Japonya, Güney Kore, Tayvan, Hong Kong ve Vietnam sularını ana vatan olarak seçmiştir. Yaşadıkları bölgenin sularında derinlik olarak 15 metre ile 195 metre arasıdır. Özellikle Okinawa yerel halkı gizemli olarak tanımlar. Doğal alanlarında tek başına veya zaman zaman küçük guruplar halinde görüldükleri kayıtlara geçmiştir. Esnafımıza da zaten oldukça fazla ulaşan bir tür değildir ancak Japonya’nın güneyinde oldukça yaygın geziyorlar. Blue striped angelfish balığını tercih edecek hobiciler gerçek anlamda balık akvaryumu ilgilisi olmalı ve herkesin tercih etmesi mercan agresifliği yüzünden zordur ama angel hayranı ben dahil birçok hobici arkadaş bulunur. Genç bireyleri tipik korunma amaçlı 6 metre civarını mesken tutar ve ebeveynlerinden ve saldırganlardan korunmaya çalışır. Özellikle genç Blue striped angelfish bireyleri Orangeface Angel balığı ile çok benzerdir ve baş kısmı ile ve yüzü daha karmaşık bir renkte desenlere sahiptir. Blue striped angel IUCN Kırmızı Liste içinde yoktur, yani türü yok olma seviyesinde bulunmuyor. Yetişkinler 23 cm boyutlara ulaşabilir.

    Blue Striped Angel Yavru Bakımı

    Yavru Holacanthus bermudensis.jpg


    Yavru bireyler yetişkinlerden farklı renklere sahiptir. Bu özelliği birçok diğer türdaşları olan angel balığı türlerinde de görebilirsiniz. Bunun altında yatan ana neden baskın bireylerden kurtularak ortamda rahatça dolaşmak ve renklerin cazibesi ile diğer yırtıcılardan korunmaktır. Yavruların bakımı zor değildir ama ilgi ve alaka göstermek gerekir. Yavru bireyler içinde ve yetişkinlerin çoğunluğu süngerler, bazı mercanlar ve omurgasızlar dışında hiçbir gıdayı kabul etmeyebilir ama yavru bireylerde bu sorun kısmen daha kolay aşılır. Blue striped satın alırken bu konu çok ama çok dikkate alınmalı. Bütün türlerde olduğu gibi Blue striped angelfish içinde su kalitesi iyi olmalı. Chaetodontoplus türü üyeleri beyaz benek hastalığına veya diğer hastalıkların bazılarına duyarlıdır. Bu açıdan su kalitesi her zamankinden Blue striped angel türü için daha da önemli. Blue striped balıkları ilaçlara karşı aşırı bir tepki vermez ve kısmen büyük oranda ilaç tedavisine cevap verirler, bu süreçte akya veya temizlikçi karidesler dış parazitler noktasında faydalı olur. Düzenli su değişimleri haftalık % 15 veya % 20 oranında yapılabilir. Blue striped yavrularının bulunduğu akvaryumun su değişimi daha az ve sık yapılmalı. Isı 75 ° F (18 – 24 ° C, Su hareketi yüksek, orta ve zayıf, ışık sorunu yoktur ancak çok aşırı olmaması iyi olur, belli bir yüzme katmanı da bulunmaz. Beslenecekleri akvaryum en az 200 litre olmalı. Cinsel fark bilinmiyor ancak doğada gezen çiftlerin eş oldukları tahmin ediliyor.

    Blue Striped Angel Balığı Nasıl Beslenir?

    Blue striped omnivores yani her şeyi yiyebilen türdür. Öncelikli besinleri süngerler başta olmak üzere zaman zaman makro yosunları, mercanları ve deniz kamçılarını yedikleri görülmüştür. Günde 2 veya 3 kez beslenmeleri ideal olandır. Akvaryumda beslemek isteyenler özellikle zengin ve çeşidi bol bir diyeti elde hazır tutmalıdır. Yavru blue striped balıkları genellikle kurutulmuş krill tarzı gıdaları, karides parçaları, süngerler ve yosun yiyen balıklar için hazırlanmış olan dondurulmuş besinler denenebilir. Çok kolay bir balık olmadığını çıkarabiliriz, elbette kolay ve zorluk noktası gelip eninde sonunda yem kabul etmesine dayanıyor. Deniz balıklarının yem alma konusundaki zorlukları ancak zengin diyeti sunmak ve sayısız yem denemesini bıkmadan yapmaya dayanıyor. Kendine bu konuda güvenenler için güzel bir balık olduğuna şüphe yok.
     
    ybarbaros, Zaferiksir, vicia ervillia ve diğer 8 kişi bunu beğendi.
  2. murat parin

    murat parin

    Mesajlar:
    2.168
    Yer:
    pendik/istanbul
    İsim:
    murat
    Temel abi gerçekten güzel bir makale olmuş.Yaklaşık 20 gündür tankımda yeni ithalattan aldığım bir canlıydı ikinci gününde kuru yem almaya başladı ve yazdığın gibi extra utangaç ve sakin bir canlı diğer balıklarla karşılaşmamaya özen gösteriyor.Ben blue ring angel diye biliyorum ama genel bir tanımlaması var sanırım.
     
    omer1983, YMR_AY ve YIKIKTEMO bunu beğendi.
  3. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Aynı balık çıkıyor ama çok benzer yakın akrabaları da var bunların. İsim karmaşası yaşanan birçok tür var zaten. Sağlıkla besle inşallah.
     
    murat parin bunu beğendi.
  4. King Elvis

    King Elvis

    Mesajlar:
    1.646
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Aşkın Önver
    Bilgiler için emeğine sağlık Temel ... Çok güzel bir balık ama ah birde utangaç olmasa akvaryuma yaklaşınca saklanmasa ne güzel olacak
     
    YMR_AY ve TencoMelih bunu beğendi.
  5. YMR_AY

    YMR_AY

    Mesajlar:
    9.981
    Yer:
    İstanbul
    Koca cüssesinden bu utangaçlığı beklemiyor insan.Hemen saklanıveriyor.Bendeki tankta biraz hareketlenme olsa minik minik beyaz benek oluyordu.
     
    YIKIKTEMO bunu beğendi.
  6. messiah

    messiah

    Mesajlar:
    341
    Yer:
    Manisa
    Her nedense çok güzel olan bütün türlerin böyle olmadık yönleri var maalesef.Ne olurdu sanki şu canlı şöyle pırıl prıl renkleriyle ortalıkta salınsa,powder blue-black-braun beyaz benek olmasa,moorishidol sürüsü tıka basa rengarenk mercan dolu bir resif tankında bakılabilse.Çok şey istiyorum galiba :)
     
  7. King Elvis

    King Elvis

    Mesajlar:
    1.646
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Aşkın Önver
    al benden de o kadar .... bu kadar güzel renkli balıklar neden canlı mercanlarla bakılmaz diye diye.. sonunda bir marin tankı kurup bu güzel renkleri seyretmeye başladım :)
     
  8. HTeS

    HTeS

    Mesajlar:
    363
    Yer:
    Ankara
    İsim:
    Halil İbrahim TÜRKMEN
    Ben bu balığı görünce aşık oldum renklerine makalede tam yerinde olmuş teşekkürler..


    iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
     
  9. corax

    corax

    Mesajlar:
    1.472
    Yer:
    Ankara, Turkey
    İsim:
    Özkan Taşkıran
    Haddim olmadan belirtmek isterim ki Adult balık fotoğrafı Blue ring yada anullaris Angel diye isimlendirilen Pomacanthus anullaris e ait..Juvenille fotoğrafı ise Blue Angel diye geçen türe ait.
    Blue striped Angel söyle birşey..;)[​IMG]
     
    Burakak123 bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş