1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Ramirezi Sahiden zor mu?

Başlığı 'Amerikan ve Piranha Balıkları' kategorisinde YIKIKTEMO tarafından 11 Ekim 2008 başlatılmıştır.

  1. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Selam,
    Ender raslanan renk güzelliği ve canlılığı balığı cazip kılar. Ancak narin balık oldukların söz edilir. Gerçekten böyle mi, yoksa istediği su şartlarını mı sağlayamıyoruz ? Çözümü basitmidir ? Yoksa hatalı akvaryum mu kuruyoruz ?

    [​IMG]

    Bazı arkadaşlar içinden bu adam her balık hakkında yazıyor, diye düşünenler olabilir, uzun bir akvaristlik dönemi olunca ve biraz maymun iştahlı olunca elinizden bir çok tür gelip geçiyor. Bu da onlardan sadece biri. Narin balık değildir, hatta yeri geldiğinde agresif bile olurlar.

    Bu balık beslenecekse ve mutlak başarı hedeflenmiş ise, akvaryumun kurulum suyu kesinlikle çeşme suyu olmayacak. Kaliteli bir markanın damacana su özellikleri üzerinden okunacak ve düşük ph değerinde olmasına dikkat edilerek seçilecek.
    Kurulum tamamlanıp, biyolojik döngünün oluşmasını beklerken ( bu hayati önem taşır) akvaryuma kıvırcık, marul yaprakları atarak suyu asidik hale getirmeliyiz.

    Ramirezi , su değerleri kısaca şöyle olmalıdır; Isı 23-28 C su sıcaklığında ph değeri 6.2-7.00 ve gh 8'in altında yani yumuşak su değerinde yaşar. Ömrü 2-3 yıl ile sınırlıdır. Bu yüzden zamansız ölen balıklarda sorun aranmak yerine, diğer balıklar iyi gözlenmeli ve o na göre karar verilmelidir. Erkek balığın renkleri daha canlı ve sırt yüzgeci uzundur. Dişi birey, erkekten daha küçüktür. Dişi bireylerde üreme döneminde karın kısmında pembelik oluşur. Bir kerede 200 kadar yumurta bırakabilirler.
    Yavrular yumurtalardan 40 saat gibi kısa bir sürede çıkarlar. Anne va baba iyi birer bakıcıdır.


    Ramirezi , beslenmesinde diyet önemlidir. Tek tür beslenme asla olmaz. Bu balıkların menülerine canlı yemler, sivri sinek larvaları girerken, bazı akvaristler, dişi lepistes bulundurarak diyeti genişletir. Zaten lepistesler iyi bir akvaryum arkadaşıdır bu tür için. Ancak lepistes yavrularını yerler. Burada yavrulayacak anne lepistesi ayırıp ayırmamak akvariste kalmıştır.
    Akvaryum dostları kısaca şunlar olmalıdır; Neon, tetralar, Rasboralar, ve lepistesler uygun seçimler olacaktır. Dekor yapılırken kesici kenarları olmayan kaya dekorları tercih edilmelidir. Bitkilere zarar vermezler.

    Beslenecekleri akvaryum geniş alana sahip olursa başarı daha kolay yakalanır. Filtreleme konusunda size tavsiyem, mümkün olan en iyi biyolojik filreleme sistemini kurmalısınız. Özellikle üreme akvaryumlarında tek çift yerine , iki , üç çift bulundurulmalıdır. Bu türde her başka çift yabancıdır ve koruma iç güdüsü ile yavrulara daha iyi bakılır. Yavrular artemia ile beslenirken, su değişimlerini haftada bir %15 cıvarında yapmak iyi sonuç verecektir.

    Zor balık yoktur, şartları uygun olmayan akvaryum vardır.
    www.akvaryumportali.com
    Saygılar...
     
  2. james_34

    james_34 Üstad Üye...

    Mesajlar:
    1.103
    İsim:
    can candaş
    Ynt: Ramirezi Sahiden zor mu?

    Çok güzel bir balık.Ancak çok hassas.

    Ve bir balık öldüğünde diğerleri de ona uyuyor.Çok hareketli yüzen , yemleri iştahla yiyen bir ramirezi bir anda ölebiliyor.

    70-80ltlik akvaryumlarda yaşatılması büüyk akvaryumlara göre daha rahat olabilir.
    Temel Abinin dediği gibi damacana su en mantıklısı.İstanbul sularının ortalama phı 7.5 . Bu balıklar için o ph çok tehlikeli.

    Kütük ve bitkiler ile neon-raspora sürüleri arasında mükemmel bir seyir zevki yaşatıyor bu balıklar insana.
     
  3. mavihuzur

    mavihuzur

    Mesajlar:
    90
    Ynt: Ramirezi Sahiden zor mu?

    Su düzeneği oturmuş bitkili tanka koyarsak sorun yaşamayız sanırım.Bu balığı akvaryuma eklemeye karar verdiğimizde illa ki damacana suyumu kullanmamız mı gerekecek?
     
  4. bettacı

    bettacı

    Mesajlar:
    106
    Ynt: Ramirezi Sahiden zor mu?

    Ben hassas bir balık olduğunu düşünmüyorum.Uygun su şartlarını sağladıktan sonra neden hasta olsun, neden ölsün ki ? Uygun su şartları gerek.Ayrıca çoğu arkadaşın yaptığı bir hata.Uygun su şartlarını basşa bir balık için sağlıyor ama akvaryumdaki türler birbiriyle uyumlu değil.Buda çok önemli bir husus.Stres bağzı hastalıklarda başrol oynar.Demek istediğim uygun şu sartlarıyla birliktede, balıkların uyumuna dikkat etmeliyiz.
     
  5. bettacı

    bettacı

    Mesajlar:
    106
    Ynt: Ramirezi Sahiden zor mu?

    İşte az önceki mesajımda tam olarak bunu vurgulamaya çalışmıştım....


    Bu arada resimdeki remizemi tüpçük çıkarmış sanırım.Çiftleşmeye hazır denilebilir.ben yanlış görmüyorsam tüpçük çıkarmış. :D
     
  6. james_34

    james_34 Üstad Üye...

    Mesajlar:
    1.103
    İsim:
    can candaş
    Ynt: Ramirezi Sahiden zor mu?

    Ramirezi, discustan daha zor bir balık.Mevzu bahis uyumlu türler ile yaşatamamak değil.

    Yaşatabilen olursa ramireziyi ne mutlu he birde üreten olursa çok ama çok büyük başarıdır.
     
  7. mavihuzur

    mavihuzur

    Mesajlar:
    90
    Ynt: Ramirezi Sahiden zor mu?

    O zaman ramireze yanında hangi türün olmasını daha çok ister.Bunda hemfikir olalım bence.
     
  8. james_34

    james_34 Üstad Üye...

    Mesajlar:
    1.103
    İsim:
    can candaş
    Ynt: Ramirezi Sahiden zor mu?

    Ramirezi sonuç olarak cüce cichlid.Bu balık kendinden daha iri balıkların olduğu bir akvaryumda strese girme ihtimalini düşünürsek tül zebra , neon ,raspora bu balık ile olur.Ancak çok zor yaşatmak, üretmek ise bir hayal :D
     
  9. mavihuzur

    mavihuzur

    Mesajlar:
    90
    Ynt: Ramirezi Sahiden zor mu?

    En iyisi neon tetra o zaman hem boyutlarında hemde en uysal tür.
     
  10. bettacı

    bettacı

    Mesajlar:
    106
    Ynt: Ramirezi Sahiden zor mu?

    Evet haklısınız.Can beyin dediği gibi remizemi bir cüce cichlid.Ayrıca biraz kibar bi balık.Yani diyer cichlidler gibi sert değil.O yüzden kendisine zarar vermeyecek türlerle beslenmesi uygun olacaktır.
     
  11. DgsN

    DgsN

    Mesajlar:
    10
    İsim:
    ilker dagasan
    Arkadaslar ben canli doguran baliklarimi ciklete dondurmek istiyorum ama cuce ramirezi lerimin yanina ne almam gerekiyor ciklet olarak ?

    HTC One_M8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     
  12. mekatronik

    mekatronik

    Mesajlar:
    2.993
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Erdoğan
    Ramirezi gibi çok bir tür yanına başka chiclid eklemeyin bence. Üst mesajlar dikkat ederseniz önemli ipuçları veriyor bu konuda. Yaklaşık iki sene kadar bakmıştım bu türe ve tavsiyem kesinlikle Tetra türleri, Lepistes v.s. ile hem çok rahat, hemde görsellikte çok iyi sonuçlar alınıyor. Tatlı suda bakılacak en tepede iki türden birisidir ve Ramirezi bakanlar benim gözümde farklı ve özel kişilikler olmuştur.

    Hayırlısıyla alın hele, resimlerini Portal'da görmeyi çok isterim.
     

Sayfayı Paylaş