1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Erkek Discus Döllenmiş Yumurta ve Larva Yiyor! Nasıl Vazgeçirebilirim?

Başlığı 'Discus Balıkları Forum' kategorisinde qtall tarafından 23 Ocak 2017 başlatılmıştır.

  1. qtall

    qtall

    Mesajlar:
    1
    İsim:
    onur erdem
    Çift olan discuslarım haftada bir yumurtluyor ve yumurtalar dölleniyor şuan 6. sefer ve her seferinde erkek yumurtaları dölledikden sonra yemeye başlıyor en son kalan birkaç yumurtadan larvalar çıkmaya başlıyor hatta bazıları yüzmeye bile başlıyor fakat erkek bunları tek tek tüketiyor ne yapabilirim?

    Son dönemde kullandığım türe özel JBL Novo Bits For Discus yemine iştah göstermediği için aç kalıp yumurta ve balık yediğini düşündüm dondurulmuş yem vermeye başladım hatta fazla fazla verdim ve iştahla tükettiler fakat yumurta yemeye de devam ediyor.

    Balıklar çift olarak 50x40x100 boyutlarında bir akvaryumda bulunuyorlar, herhangi bir başka balık yok, tabanda lav kırığı, içerde mangrov kökü, canlı bitkiler, pipo filtre, dış filtre ve 100 ve 200 wattlık iki adet ısıtıcı ile ısı 29'C de sabit.

    Su değerlerini takip etmiyorum çünki yumurtalarda mantarlaşma olmuyor, larva ve yüzen küçük yavruları da gözlemledim ve bunu şebeke suyu ile haftalık % 40 su değişimi ile yapıyorum.
    (Bulunduğum bölgenin su şebekesi şehir merkezine göre çok daha yeni ve temiz tat olarakda merkezden farklı, bölgede kış aylarında çok az insan oturduğu için de son derece dinlenmiş şekilde bulunuyor)
     
  2. medmarine2

    medmarine2

    Mesajlar:
    18
    İsim:
    Soner&Taner Coşar
    Genel olarak olabilen bir durumdur. Erkeği ayırarak dişiye tek baktırın. Yumurta dizimi gerçekleştikten hemen sonra yumurta hunisinin etrafına tel ile kılıf yapın. Bunun diğer bir sebebi su şartları olabilir. Yumurtalar hızlıca mantarlaşıyorsa erkek bazen yer. Balık sayısı (yavru) da az olunca onları feda ederek, bir sonraki çifleşmeye geçmek isteyebilir.
     

Sayfayı Paylaş