1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Deniz Akvaryumlarında Mobilya Malzemesi Seçimi

Başlığı 'Genel Tuzlu Su Konuları ve Tartışmalar' kategorisinde Pennywise tarafından 17 Mart 2016 başlatılmıştır.

  1. ismetsami

    ismetsami

    Mesajlar:
    31
    Yer:
    ISTANBUL
    İsim:
    ?smet Sami
    Çok pahalı ve dayanıksız mobilyalara gereksiz paralar harcamadan da doğal, güzel ve başarılı bir sonuç elde edebilirsiniz. Örnek mi istiyorsunuz? İşte size örnek;
    [​IMG]
     
  2. Pennywise

    Pennywise

    Mesajlar:
    10.587
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Levent Yaşar
    Evet portakal sandığı artıklarından da yapılabilir muhakkak. Sağlamlaştırılabilir. Masrafı da azalır.

    Ben her zaman söylerim evin içerisindeki mobilyalarla bir uyumu olmalı akvaryum dolabının.
    Ama ağacı bu şekilde kullanmak kıymık batması ve temizlik açışından uygun değildir. temizlik açısından uygun değildir çünkü bu şekilde olan ağaç nemi ve bezin içindeki suyu emecektir. Dolayısı ile ağacın her temizlikte suyu emmesi hem hijyenik değildir hem de sağlamlık açısından sakıncalıdır.

    Bu şekilde olan ağaç ellerin yağından bile kirlenir. Baştan verniklenmesi gerekir. Verniğin de muadili gomalak ciladır. Ama bu yüzeye uygulanması oldukça zahmetlidir.

    derken neyi kastettiğinizi anlamadım ama dayanıklı olanları yazdım ilk saydfada. Bu konuda benim kadar bilgili olduğunuzu düşünmüyorum. Gereksiz derken gereklilik kısmı bütçenize ve düşüncenize göre değişir. Kimilerine göre akvaryum da gereksizdir. Sonuçta masraftır.
     
  3. ismetsami

    ismetsami

    Mesajlar:
    31
    Yer:
    ISTANBUL
    İsim:
    ?smet Sami
    Sizin söylediklerinize herhangi bir muhalefetim söz konusu değil. Yanlış anlamışsınız beni. Bilgi konusuna gelince de bilgi ve bilgisizlik durumu burada sorgulanacak mevzu bahis konu ile alakalı bir argüman değil. Eğer mobilya bu şekilde de yapılabiliniyorsa benim de konuya katkı sağlamak açısından sunduğum bir alternatiftir yayınladığım görsel. Yoksa bu konuda ki bilginize saygım sonsuz. Tesbitte hata yaptı isek affola.
     
  4. Pennywise

    Pennywise

    Mesajlar:
    10.587
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Levent Yaşar
    İsmet bey yanlış anladığım birşey yok. Klavye bazen ters anlatır. Siz dahil bu portalda kimseye karşı sert söylemlerim olmadı, şahsi hakaret olmadığı sürece de olmaz, olmayacaktır. Ancak yazı dili ile hitap ederken dikkatlerden kaçabilen şeyler vardır. Burada da olmuş olabilir sürç-i lisan ettiysek bizden affola.

    Evet portakal sandığından da yapılabilir derken burada önerdiğiniz malzemeyi destekliyorum aslında. Sağlamlaştırmak konusunda ilave ederek yazdım ki bir yanlış anlama olmasın.

    Evet mobilya konusunda Aralıklı 20 sene, aralıksız 14 senedir çalışıyorum. Fiilen üretim yapan usta değilim ancak üretimin tüm bölümlerini iyi derecede bilirim. Tabi ki yeri gelir herkesten bilgi alınır, yeni birşeyler daha öğrenilir. Aklıma gelen malzemeleri yazdım arada unuttuklarım da vardır. ilave katkı sağlayacak her arkadaşa da teşekkür ederim şimdiden.

    Koyduğunuz fotoğrafta gördüklerimi yazdım. Bunu bilgilerim doğrultusunda yorumladım. Buraya asla takılmadım. Güzel de olmuş aslında. Eksi yönleri yukarıda yazıyor zaten.
    Bu konuya katkınız oldu tabi ki, bakın bir tartışma çıktı ve bunu uygulamayı planlayan bir arkadaş belki de ağaçları zımpara yapıp vernik sürecek ve dolabını kendisi yaparak daha doğru bi iş yapacak.
    Benim takıldığım mobilyanın gereksiz paralara mal olduğu kısımı. Sonuç olarak her işe bir emek veriliyor, bu emeğin karşılığına insanlar para kazanıyor. Kimi az kimi de çok. Bu işler ise butik işler. Fiyat olarak yüksek bedellere çıkacaktır ama emin olun üretici atla deve bir para kazanmaz, kazanamaz. Benim de buna benzer bir girişim düşüncem oldu. Bir baktım ki benim düşündüğüm şekilde yapılırsa millet akvaryum hobisinden soğur. O sebeple hiç bulaşmadım bu işe. Herkes kendisine akvayum yapabilir. Ama ben bir mobilyacı olarak piyasada gördüğüm çoğu akvaryumun mobilyasını beğenmiyorum. Genel olarak sıradan, hemen hemen aynı malzemeler kullanılmış ve tip olarak birbirinin aynı akvaryumlar dolanıyor ortalıkta. Birçok kişinin de umrunda değil çünkü asıl görsel aşağıdaki mobilya değil su dolduktan sonra yukarıdaki şölen oluyor. Bu sebeple gereksiz görebilirsiniz siz de, ama ben biliyorum ki siz de dış görünüşe önem veriyorsunuz oldukça. Ama bence akvaryum bir bütündür, sadece içerisinde yaşayan canlıların değil etrafında olan ortamın da uyumu önemlidir.

    Saygılarımla
     
    cimlikaya ve ismetsami bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş