1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Ağzı yumurta dolu Cardinal

Başlığı 'Deniz Akvaryumu Üretim Forumu' kategorisinde Nadir tarafından 3 Mart 2016 başlatılmıştır.

  1. Nadir

    Nadir

    Mesajlar:
    700
    Yer:
    Karabük/SAFRANBOLU
    İsim:
    Nadir AYAĞ
    O zaman işimiz şansa kalmış, inşallah uzatmaz. Bekleyelim...

    :) Ya da en son çare kuluçka makinesi herhalde...
     
  2. Nadir

    Nadir

    Mesajlar:
    700
    Yer:
    Karabük/SAFRANBOLU
    İsim:
    Nadir AYAĞ
    Baba ilk yumurtaları 5 gün sonra attı. 37 gün sonra yeniden yumurtalar erkeğin ağzında. Bugün 3. gün. Kafamda deli sorular var. Cevaplar için teşekkür ediyorum..

    1)Erkeği ayırsam mı acaba? Gelen yemlere bir hamle yapıyor, sonra vazgeçiyor. [Bir gün vazgeçmez diye korkuyorum.]
    2) Ayırırken erkek yavrulukta yumurtaları atarsa kuluçka makinası ile yavruları çıkarabilir miyiz? [Elimde kuluçka makinası yok, temin edeyim o zamana kadar.]
     

    Ekli Dosyalar:

    TencoMelih, veysel ve nhtkmn bunu beğendi.
  3. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Erkek balığı ayırırken kepçeye yumurtaları bırakma ihtimali var. Yapay kuluçka içine yumurtaları toplayabilirsen çıkanlar olabilir. Ancak bence beslemeyi artırıp bir iki batın sabırlı olmak lazım. Yumurta atım sorunu sık olan durum.
     
    Nadir bunu beğendi.
  4. Nadir

    Nadir

    Mesajlar:
    700
    Yer:
    Karabük/SAFRANBOLU
    İsim:
    Nadir AYAĞ
    Teşekkürler Temel bey. Ayırırken kepçeyle kavanoz'un içine koyup öyle ayırmayı düşünüyorum. Chickletlerde bu yöntem işe yarıyordu. Umarım burada da yarar. Ancak yazdığınız gibi bu batında da beklemeyi düşünüyorum. Artık şansa....
     
  5. Pennywise

    Pennywise

    Mesajlar:
    10.587
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Levent Yaşar
    Abi dikkatli olmak lazım. Çünkü strese gelemeyip anı şok ile ölüyor diye bir yazı vardı
     
    Nadir bunu beğendi.
  6. Nadir

    Nadir

    Mesajlar:
    700
    Yer:
    Karabük/SAFRANBOLU
    İsim:
    Nadir AYAĞ
    Böyle bir şey ihtimaller arasındaysa yakında yazarım burada. ;)

    Bu arada erkek 4. günün sonunda yeme dayanamayıp yumurtaları bıraktı. Bu balık yumurtaları ağzında 20 gün kesin tutamaz, bu boğaz varken.. Ayırmak lazım...
     
    TencoMelih bunu beğendi.
  7. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Balığın iştahı ile ilgili değil, yumurtalar döllenmemiş ise atarlar veya yutarlar. Bazıları da karakteri yüzünden yapabilir. Yumurta dölleme ve transferi sakin düşük akıntılı bir bölgede olmalı, böyle bir alan yoksa döllenmede sıkıntı olabilir.
     
    TencoMelih ve Nadir bunu beğendi.
  8. Nadir

    Nadir

    Mesajlar:
    700
    Yer:
    Karabük/SAFRANBOLU
    İsim:
    Nadir AYAĞ
    Mercanla dolu bir bölge var Temel bey, diğer balıkların yanaşmadığı sessiz ve sakin bir yer, akıntı da az. Ancak ben yem attığımda beni şüphelendiren tarafı ağzında yem olan arkadaşın yeme doğru hamle yapıp yiyecekmiş gibi davranıp sonra ağzındaki yumurtaları hatırlayıp; "Tüh ya ağzımda da yumurta vardı di mi" tavrı. Hemen hemen her atışımda aynı tavırlar, kıllandım...
     
    TencoMelih bunu beğendi.
  9. Yiğit44

    Yiğit44

    Mesajlar:
    595
    İsim:
    Yiğit44
    Arkadaşlar merhaba. Yeni bir konu açmadan buradan devam etmek istedim. Erkek bangai cardinalimin ağzı yaklaşık 5 gündür yumurta ile dolu. Çifti başka birinden almıştım ve bana çift olduklarını, sürekli yumurta verdiklerini zaten söylemişti ancak çok detaya inmediğim için erkeğin yumurtaları sonuna kadar tutup tutmadığını bilemiyorum. Tatlı sudan gelen tecrübelerime istinaden erkek balığı bir gece ansızın yakalayıp kusturmayı ve bu sürece kuluçka makinesi ile devam etmeyi düşünüyorum. Gelişmeleri buradan sizlerle paylaşıyor olacağım. Kısmetse Cumartesi ya da Pazar balığı kusturmuş olacağım.
     
    corax bunu beğendi.
  10. Yiğit44

    Yiğit44

    Mesajlar:
    595
    İsim:
    Yiğit44
    Teşekkürler hocam. Resimdeki kuluçka makinesi bana SDK 34 ü hatırlattı. Tatlı suda SDK 34 kuluçka makinesini kullanırdım. Akvaryumları bozunca hepsini hediye etmiştim. Yarın bir gün lazım olacağı hatta tuzlu suda lazım olacağı hiç aklıma gelmezdi :) SDK 34 ü bulamadım. Onun yerine yine daha önce kullandığım ve memnun kaldığım biolife kuluçka makinesinin siparişini verdim.
     
  11. zipkinteam

    zipkinteam

    Mesajlar:
    465
    Yer:
    Bandırma
    İsim:
    hakkı önder
    Merhaba Mahir hocam erkeği kusturma kaçıncı gün olmalı.?
    Yani erkeni ya da geçi var mı.?
     
  12. Yiğit44

    Yiğit44

    Mesajlar:
    595
    İsim:
    Yiğit44
    Evet aslinda en merak ettigim seylerden biride bu soruydu. Tatli suda cikletleri genelde 5. Gun ya da 7.gun kustururdum. Hatta 3. Gun bile kusturduklarim oldu. Bunuda 7. Gun kusturmayi planliyorum ama acaba erken mi ?
     
  13. Yiğit44

    Yiğit44

    Mesajlar:
    595
    İsim:
    Yiğit44
    Hocam ilginize ve bilginize çok teşekkür ederim. Söylediklerinizden yola çıkarak hareket edeceğim.
     
  14. Yiğit bey merhaba,

    Erkeğin kuluçka dönemini doğal olarak tamamlaması daha iyi sonuç verecektir.

    Eğer erkeği kusturmak isterseniz, sonraki yumurta alma dönemlerinde 1 - 5 gün arası yumurtaları taşıyıp sonra erkek yumurtaları atarak sonlandırıyor ve bu hep tekrar ediyor. Ayrıca, kuluçka makinesinde her ne kadar su tepkili yumurtalar dönse de, yumurtalarda belli bir süre sonrasında mantarlaşma oluyor (yaklaşık 7-12 gün) bildiğiniz gibi bu tamamen su değerlerine bağlı. Ben daha önce 7-8 sefer kusturma işlemi yaptım 1 erkek ve 3 dişi var idi ve olumlu sonuçlar alamadım. Bu yüzden yeni bir sürü kurdum ve artık doğal yöntemler ile devam ediyorum.

    Erkeği kusturmak için kepçeye aldığınızda yumurtaları kendi bırakır, Mahir bey'in belirttiği kuluçka makinesi de oldukça iyidir bende kullanıyorum tavsiye ederim.

    Sonuçta; bu hobiyi keyif almak için yapıyoruz ve ben doğal ortam yaratmaya çalıştığımız canlılar için aynı doğallığın sürdürülmesi taraftarıyım.

    Sağlıklı hobiler dilerim.
     
  15. Yiğit44

    Yiğit44

    Mesajlar:
    595
    İsim:
    Yiğit44
    Hocam değerli yorumunuz için teşekkür ederim. Şu aşamadan sonra gerçekten balığı kusturmaktan vazgeçtim :) En azından bu kusturma işlemini 20. gün yapmayı düşünüyorum. Balık şuanda gayet rahat ve diğer canlılar tarafından rahatsız edilmiyor. Zaten bende suya elimi kolumu sokmuyorum ama evde minik bir kızım var o bazen sevmek için akvaryuma sürekli elini sürüyor ama zannedersem balıklar artık ona alışmış durumda ve hemen kızımı görünce etrafında toplanıyorlar.

    O zaman bütün bu tecrübeli bilgilere, değerli yorumlara istinaden 20 günden önce erkek balığa herhangi bir müdahalede bulunmuyorum. 20.gün bir gece ansızın ışıkları yakıp seri bir şekilde balığı yakalayıp ayrı bir akvaryuma almayı planlıyorum.
     
  16. Yiğit44

    Yiğit44

    Mesajlar:
    595
    İsim:
    Yiğit44
    Merhabalar. Bugün tam 13. günümüz ve erkeğimiz maşallah yumurtaları hala ağzında tutuyor. Bu geçtiğimiz günlerde mercanların düşmesinden dolayı akvaryuma bir kaç müdahalede bulundum ve erkek bangaimi rahatsız ettim ancak çok şükür herhangi bir olumsuz durumla karşılaşmadım. Esasında bu balık beni tehdit olarak görmüyor. Beni her gördüğünde yem vereceğimi düşünüyor ve yaklaşıyor. Dişi cardinal için karides verdiğimde yemin dibine kadar giripte yiyememesi, resmen yemi koklaması gerçekten içimi acıtıyor ama babalık böyle bir şey işte :) Pazar günü yani 15.günde acaba kustursam mı başka bir akvaryuma alıp orada mı devam etsek bilemedim. Keselerin tam anlamıyla 20-25 gün arasında tamamlandığını düşünürsek muhtemelen 15. gün alacağım yavrularda çok fazla kese olmaz ve kendilerini kurtarırlar diye düşünüyorum ama bir yandan da acele etmeden 18. günü beklemek istiyorum.

    Şuanda en büyük sıkıntımız artemia. Daha önce hiç denemedim. Sanırım tüm bunlardan önce yavruların yemeklerini hazırlamalıyım :)
     
    Pennywise ve zipkinteam bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş