1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

70×50×50 deniz akvaryumu kurulumuna yardim!

Başlığı 'Deniz Akvaryumu Kurulumu Forum' kategorisinde MUSTAFA DAĞLI tarafından 30 Ağustos 2017 başlatılmıştır.

  1. MUSTAFA DAĞLI

    MUSTAFA DAĞLI

    Mesajlar:
    121
    İsim:
    mustafa daglı
    Çok haklısınız. Ama insan yeni tecrübe ettiği ve hiç bilmediği için işlerin kötü gitmesinden korkuyor haliyle. Ama tecrübelerini paylasan arkadaşlar sayesinde işler güzel gidiyor:);)
     
  2. MUSTAFA DAĞLI

    MUSTAFA DAĞLI

    Mesajlar:
    121
    İsim:
    mustafa daglı
    Tatil dönusu akvaryuma yeni canlilari ekledim. Hicbir sikinti gorunmuyortemo4tek sikintimiz yellow wresse akvaryuma attigmdan beri görünmüyor
     
  3. MUSTAFA DAĞLI

    MUSTAFA DAĞLI

    Mesajlar:
    121
    İsim:
    mustafa daglı
    Suan ekledigim canlilar
    1 tane marron percula
    1purple fice gobi
    1 bicolor belenny gobi
    1 yellow wresse
    1 blou damsel
    10 conch
     

    Ekli Dosyalar:

    Düzenleme: 23 Eylül 2017
  4. MUSTAFA DAĞLI

    MUSTAFA DAĞLI

    Mesajlar:
    121
    İsim:
    mustafa daglı
    Bir ay sonra son canlilari ekleyecegm blue tang yellow tang dusunuyorum canli önerilerinizi bekliyorum
     
  5. Giriş biraz hızlı olmuş bence. Bir süre yeni balık girişi yapmamanızı öneriyorum. Yellow wrasse kendini kuma gömmüştür endişe etmeyin..

    Saygılarımla..
     
    YMR_AY bunu beğendi.
  6. MUSTAFA DAĞLI

    MUSTAFA DAĞLI

    Mesajlar:
    121
    İsim:
    mustafa daglı
    evet biraz sabırsız davrandım ama boludan ankaraya gidip bu kadar balığı görünce almadan yapamadım. boluda bukadar imkan olmuyor.
     
    MESUT_KERİM bunu beğendi.
  7. MUSTAFA DAĞLI

    MUSTAFA DAĞLI

    Mesajlar:
    121
    İsim:
    mustafa daglı
    Şu anda gayet mutlu geziniyorlar ve hiç sitres belirtisi yok, yem yiyorlar. Wrasse arada bir yeme çıkıyor. Zaten birkaç ay geçmeden balık eklemeyeceğim. İki veya üç tane daha alsam yeterli olacak. Ama öncelikle halletmem gereken sorunum su testleri. hiç test almadım ve su değerlerimi hiç bilmiyorum. Bedrettin bey acaba hangi siteden hangi ürünü alsam. Tetranın ve jbl nin altılı testleri var ph kh nitrat ca mg ölçüyor bunlar benim işimi görür mü
     
  8. Benim (ve sanırım pek çok kişinin de kullandığı) Tropic Marine Expert Kit var. Kh, pH, NH3/NH4, NO2 ve NO3 testlerini içeren bir kit. Bu 5 testi ayrı ayrı almaktan daha ucuza mal oluyor. Pratik olduğunu da söyleyebilirim. Salifert Kh testi de var elimde ona göre oldukça basit mesela (ama Salifert'in Kh testi belli ki daha hassas). 5 önemli parametreyi takip etmenizi sağlayacak fiyat avantajlı bir kit olması sebebi ile tavsiye ederim.

    Balık girişinin hızlı olmamasının azot döngüsü ile bir bağı var. Eklenen her balık için bir bakteri popülasyonu gelişiyor. Girişler arasında süre bırakmak bu açıdan önemli. Sizin eklediğiniz türler çok büyük balıklar değil, muhtemelen ağır bir soruna yol açmayacaktır. Gönlünüzce gider umarım.

    Saygılarımla..
     
    YMR_AY, MUSTAFA DAĞLI ve Ufuk_Arslan bunu beğendi.
  9. MUSTAFA DAĞLI

    MUSTAFA DAĞLI

    Mesajlar:
    121
    İsim:
    mustafa daglı
    Bende altılı testin aynı anda oldugu kitlerden istiyorum, arastirip siparisini verecegm.
    Cok huzurlu görünüyorlar ama inşallah ilerleyen zamanlarda sıkıntı yaşamam. Aldığım akvaryumcu bir sıkıntı olmayacağıni hatta balık girişinin toplu olmasının iyi olduğunu söyledi birazda ondan cesaret aldım. Hatta onun önerisi bir iki ay sonra alacağım balıkları belirleyip hepsini toptan alıp bir daha balık girişi yapmamaktan yana.
     
  10. MUSTAFA DAĞLI

    MUSTAFA DAĞLI

    Mesajlar:
    121
    İsim:
    mustafa daglı
    Bu arada ilginiz ve yardımlarınız icin cok tesekkur ederim Bedreddin bey. Akvaryumu kurdugum gunden beri önerilerinizle cok yardimci oldunuz.
     
  11. Mustafa Bey,

    Faydam oluyorsa ne mutlu. Ancak bu akvaryumcunun ifadesi hiç bilimsel değil. Bu konuda daha önce çok yazdım çizdim, akvaryum hobisi iyi bir azot döngüsü meselesi. Şu linkte dilimin döndüğünce anlatmaya çalışmıştım;

    http://www.akvaryumportali.com/threads/akvaryumda-azot-döngüsü.25937

    Akvaryumcunuzun linkteki bilgiler ışığında balık girişinin toplu olmasının iyi olacağını söylemesini takdirinize bırakıyorum..

    Saygılarımla..
     
    MUSTAFA DAĞLI bunu beğendi.
  12. Rubbertooth

    Rubbertooth

    Mesajlar:
    841
    Yer:
    İstanbul
    Akvaryumcu bu ifadeyi, bölge tutan balıkların baştan tanka aynı anda girip bölgelerine yerleşmeleri sonradan balık geldiğinde dışlanmaması için söylemiş olabilir.
     
    MUSTAFA DAĞLI bunu beğendi.
  13. MUSTAFA DAĞLI

    MUSTAFA DAĞLI

    Mesajlar:
    121
    İsim:
    mustafa daglı
    Azot döngüsünü anlatan çok sade ve akilda kalan bir yazi olmus elinize saglik. Ben sık ölcümler yaparak döngü oturdugu zaman balik girisi yapmayi dusunuyorum. Böylece hem akvaryum su degerleri hakkinda daha cok bilgi sahibi olacagm hem bilmedgm konularda kendimi gelistirme imkanim olacak.
    Akvaryuma getirdigim canlilarin beslenmesi konusunda cokta bilgi sahibi olmadigimi anladim dün yemleme yaparken. Kuru yemi bütün baliklarim yiyor hatta damsel ve gobiler istahlida denebilecek sekilde yeme saldiriyorlar. fakat perculanin yemesine karsin cokta istahlı olmadigini gordum cogu zaman yeme ilgi duymuyor.
    Iste bu bir iki aylik surede besleme, canli yem, su degerleri gibi konularda kendimi gelistirmek istiyorum. Sonucta evimizde musafir ettigimiz bu canlilara, bilgi eksikligi ile zarar verip eziyet etmek istemiyorum.
     
    cystein ve Ufuk_Arslan bunu beğendi.
  14. Soytarılar adaptasyon sürecindedir. Bir süre iştahsız olabilirler, az da olsa yem alıyorlarsa endişe etmenize gerek yok. Takip edin sadece. Piyasada çok kaliteli yemler var ve tüm ihtiyaçları karşılar içeriğe sahipler. Bu yemleri kullanırsanız balıklarınızda gelişme veya kondüsyon sorunu olacağını sanmıyorum.

    Sık ölçümler size anlık durum hakkında faydalı bilgiler verecektir burası kesin ancak canlı girişi ile ilgili olarak hala şu durum var; balıklarınızın ürettiği amonyağı işleyen bir bakteri popülasyonunuz var, balıklarınız ve bu bakteriler karşılıklı bir denge içinde olacaklardır. Mesela tanktan balık çıkartırsanız suya salınan amonyak miktarı azalacağı için belli bir süre içinde bakteri popülasyonu da azalacaktır. Tersine balık eklerseniz suya salınan amonyak miktarı artacağı için bu fazla substratı (buna besin diyebilirsiniz) işlemek üzere bakteri popülasyonu artacaktır. Yeni balık eklemesinde hızlı davranırsanız anlık su değerleriniz dengeli bir azot döngüsüne işaret ediyor olsa da bunu bozma ihtimaliniz var. Balık girişleri arasında en az 2 hafta olmalı tezi bu gerçekten kaynaklı.

    Burak Beyin söylediği tez bir noktaya kadar geçerli olmakla beraber tam olarak geçerli gelmiyor bana. Evet sonradan gelen balıklar hırpalanabiliyor. Bu noktada beslenmek istenilen balıkların hangileri olacağını ve özelliklerini kurulum öncesinde iyi analiz ederseniz sorun yaşamazsınız. Bir de tabii dekor olayı var. Tuzlu su balıklarında hemen hemen türlerin hepsi bölgeci. Her balığa uygun saklanma alanı/mağara/delik gibi alanlar düşünmek lazım. Doğru sıra ile balık girişi yapar ve uygun bir dekor oluşturursanız balıklar arasında sorun çıkması olasılığı azalacaktır. Balıkların hepsini bir arada koysanız da yeterince bölge bulamazlarsa birileri hırpalanmak zorunda kalacaktır.

    Saygılarımla..
     
    MUSTAFA DAĞLI bunu beğendi.
  15. MUSTAFA DAĞLI

    MUSTAFA DAĞLI

    Mesajlar:
    121
    İsim:
    mustafa daglı
    Uzun bi aradan sonra hem akvaryumdan bilgiler hem kafamdaki sorular icin bi guncelleme vakti geldi. Fikir ve önerilerinizi bekliyorum
    Akvaryuma canli gireli 3 ay oluyor ve gecen haftaya kadar hiç sıkıntı olmadan ve canlı kayıpsız yürüdü kurulum
    Gecen ay beyaz benekle mucadele sirasinda sanirim isiyi hizli dusurup yukseltme den dolayi akvaryumun göz bebegi imparator angel sizlere ömür.
    Ilk canli kaybiyla birlikte akvaryumda ilk testleri yaptim . salifert. Nitrat ph kh ca mg testleri aldim. ölcumler söyle
    Tuzluluk 1024 sabit
    Sicaklik 26 c
    Nitra. 25-50 arasi
    Kh/alkalinity 8.9 / 3.19
    Ca 490
    Mg 1500 ppm
    Ph 8
    Akvaryumda su anda
    1 Foxfacefish
    1 Bicolor belenny
    1 Blue yellow damsel
    1 Percula
    1 yellow wresse
    1 teke karides
    7 tane conch
    Bu degerlerden anladigm kadariyla nitrat yuksek ve sik su degisimi ile dip cekimi sik yapmakla sorunum cozulur mu acaba onu dusunuyorum .
    Önerilerinizi bekliyorum.
     

    Ekli Dosyalar:

    Düzenleme: 6 Aralık 2017
    YMR_AY, veysel, MESUT_KERİM ve diğer 1 kişi bunu beğendiniz.
  16. MESUT_KERİM

    MESUT_KERİM

    Mesajlar:
    8.880
    Yer:
    ANKARA
    İsim:
    Mesut Arıkan
    Nitratınız yüksek evet. Sık su değişimi ile belli bir sınırda tutmaya çalışabilirsiniz ancak sorunun temeli kayalarınızda. Bu kayalar değişmedikçe sorunun kökünü çözmemiş olursunuz. tavsiyem acele etmeden tank bozanlardan uygun maliyetlerle denk geldikçe kaliteli kaya almanız ve parça parça içindekileri değiştirmeniz olacak. 1.024 de Ca ve Mg değerleriniz yüksek geldi. Tuzunuz ne?
     
  17. MUSTAFA DAĞLI

    MUSTAFA DAĞLI

    Mesajlar:
    121
    İsim:
    mustafa daglı
    Tuz markasi reef lowers. kayalar evet yerlikaya kayayi bulmak gercekten zor oldu ama ona ragmen sorunlu galiba ama ben su degisimini cok duzenliyapmiyordum. Ama nitrat sorunum cozulmezse kayalari cikaracagz o zaman yenisiyle
     
    A.P Bot Yazı düzenlemesini kaydetti.: 7 Aralık 2017
  18. MUSTAFA DAĞLI

    MUSTAFA DAĞLI

    Mesajlar:
    121
    İsim:
    mustafa daglı
    Peki ca ve mg degerleri kac olmali ayrica su degsimiyle oda dusermi

    Akvaryumda mercan hiç yok, xeina gibi mercanlardan eklesem hem ca mg nitrat dusurmede etkili olur mu acaba
     
    A.P Bot Yazı düzenlemesini kaydetti.: 8 Aralık 2017
  19. MESUT_KERİM

    MESUT_KERİM

    Mesajlar:
    8.880
    Yer:
    ANKARA
    İsim:
    Mesut Arıkan
    Bir sonraki tuzunu değiştirebilirsin. Ama bir tuzun 490 ca ve 1500 mg içereceğini düşünmüyorum belki fazla ölçmüş olabilirsiniz. Kayalar tahminen beton gibi ağır kütlelidir ;) Dediğim gibi yavaş yavaş değiştir kayaları. Bir parça al içindeki bir taneyle değiştir :) Canlı girişleri için acele etme. Xenia Ca harcamaz bu arada ;)
     
  20. MUSTAFA DAĞLI

    MUSTAFA DAĞLI

    Mesajlar:
    121
    İsim:
    mustafa daglı
    Tamamdir cok tesekkur ederim. Kayalar evet agir kayalar aldigim akvaryumcu yerli denizlerden cikarildigini söylemisti, su degsimlerinden snra tekrar ölcum yapip sonuclari paylasacagm canli girisi de yapmayacagm. Bide camda su canlilardan turedi ama ne dir bu canli bilen var mi. cekim kaliteli degl ama
     

    Ekli Dosyalar:

Sayfayı Paylaş