1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

İlk Deneyim Yardimlarinizi Rica Ederim

Başlığı 'Deniz Akvaryumları Yeni Başlayanlar' kategorisinde Fuat Çakmak tarafından 11 Şubat 2018 başlatılmıştır.

  1. Fuat Çakmak

    Fuat Çakmak

    Mesajlar:
    219
    İsim:
    Fuat
    Herkese hayirli gunler,

    Tatli su akvaryumundan tuzlu su akvaryumuna gecis yapacagim.

    Kendi akvaryumum asagidaki gibidir. Olculeri 47x25x28

    Yetersiz olacagini dusunuyorum. Cunku yavas yavas omurgasiz canlilar vs eklemeyi dusunuyorum canli mercan kaya gorsel olarak guzel yapmayi dusunuyorum.

    Fakat akvaryum fiyatlari oldukca pahali birkac kisinin @yigit beyi onerdigini gordum.

    Kendi akvaryumum ile takas uste para ile imkan var ise benim icin daha az maliyetli olur. Kendi ic motoru var fakat ben dis motor kullaniyorum onuda verebilirim akvaryumdaki herseyle birlikte verebilirim

    İlk olarak tank icin bilgi ve yardimlarinizi rica ederim sizinlerin yardimlariyla basarabilecegimi dusunuyorum. Herkese simdiden tesekkurler.
     

    Ekli Dosyalar:

  2. LostRua

    LostRua

    Mesajlar:
    3.518
    Yer:
    Konya
    İsim:
    Doğuş ARISOY
    Öncelikle kararınız hayırlı olsun umarım hayalinizdeki akvaryumu kurarsınız. Kafanızda bir bütçe belirlediniz mi canlılar hariç sadece bir kurulum için. Veya akvaryum boyutu.


    Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
     
  3. Fuat Çakmak

    Fuat Çakmak

    Mesajlar:
    219
    İsim:
    Fuat
    Tesekkurler hocam, akvaryumlari inceledigimde 80x80x55 boyutu gorsel olarak hosuma gitti bu olculerde olabilir, cok buyuk dusunmuyorum, tabi nasil daha rahat edebilirim sizlerin bilgisiyle hareket etmek istiyorum.
    Akvaryumu takas uste para yoluyla cozemezsem eger pahali olursa kendim yapmayi dusunuyorum. Ne kadar maliyeti olur hic bilmedigim icin butce belirlemedim
     
  4. LostRua

    LostRua

    Mesajlar:
    3.518
    Yer:
    Konya
    İsim:
    Doğuş ARISOY
    Ben 70x50x50 mobilyalı akvaryum için 1500TL gibi bir fiyat almıştım. Taşırma sisteminden tutunda sump sistemine kadar. Bunun üzerine birde PS ve aydınlatma için de toplam 1500 TL gibi bir rakam ayırsak. Kum ve kayaya 500TL daha versek. Kafa motoruna 300TL bütçe ayırsak. 4000Tl ye çıkıyor gibi. Bu tabi başlangıç maliyeti. Ve mercan besleyebileceğimiz bir reef akvaryum için. Bunun fazlası olur da eksiği olmaz gibi geliyor. İlk kurulum için bu kadar bütçe ayırmak göz korkutabilir.

    Birde bunun içini doldurması var ve içindeki canlıların giderleri. Katkıları, su değişimleri için tuzlar, testler. Belki boyutları biraz daha sınırlandırıp. İçini doldurmaktan daha fazla keyif alabileceğiniz bir akvaryumla başlayabilirsiniz. Misal az önce bir ilanda gördüm 40*40*40 alttan sumplu mobilyalı bir akvaryum için 350TL istiyorlardı. Bu boyutta illa led aydınlatma kullanmak gerekecek Aquareef X30 ikinci el fiyatları 250 - 300 TL arası. 6,5KG ********** Caledonia Reef Salt 75-80TL arası. Kayanın kilosu 20 TL desek 6 kilo alsak 120TL Sobo'nun en küçük dalga motoru 30-40 TL 1 adet yeterli. Kafa motoru 150 TL PS 300 Tl. Toplasak 1500 TL ye çıkarız.

    Kısaca tamamiyle başlangıç bütçesine göre şekilleniyor sistemler. Her bütçeye göre akvaryum var. Ama şunu da unutmamak gerek bütçe 3000TL ise bunun en azından 3/1'ini canlılara ayırmak lazım. Boş bir akvaryum izlemektense dolu dolu bir akvaryumu herkes daha çok sevecektir.
     
    Fuat Çakmak bunu beğendi.
  5. Fuat Çakmak

    Fuat Çakmak

    Mesajlar:
    219
    İsim:
    Fuat
    Bilgileriniz icin tesekkur ederim. Aslinda akvaryumu mobilyasindan led isiklarina kadar kendim yapma imkanim var, mobilyaci ve elektrikci abim var sadece bilen birisinin yonlendirmesi gerekiyor. Akvaryumu bu sekilde yapsak daha uygun olur sanirm bu konu hakkinda proje gibi birsey bulabilir miyiz acaba
     
  6. csrerol

    csrerol

    Mesajlar:
    52
    İsim:
    Cesur
    Selamlar aramıza hos geldin ben size ortalama akvaryum maliyeti cıkarım birinci secenek ikinci el akvaryum tavsiye ederim büyük abilerimiz kücüklerimiz ve yasıtlarımızdan hobiden vaz gecmiş yada ara vermiş insanlar bulucaksındır ledgo ya da bakmanı tavsiye ederim ben cok cok uyguna 130*60*50 aldım durso sistemli extra clear 400 civarı aldım ki daha arastırırsan uyguna bulursun canlı kaya kg 11 liraya satan istanbul icinde toptancılar var cekmeköy vs tuz vs kum onlar senin kurcagın akvaryuma göre değişir kafa motorları kaliteye göre değişir ama sobo iyi bir secim basit ve uygun önce akvaryumu al sonrası gelir zaten hosgeldin diyelim size ama muhakkak dediğim uygulamaya bakın


    Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
     
    Fuat Çakmak bunu beğendi.
  7. Fuat Çakmak

    Fuat Çakmak

    Mesajlar:
    219
    İsim:
    Fuat
    İlginiz icin tesekkurler hocam, ikinci el sayfalarina bakmaya basladim akvaryumu ayarladiktan sonra tekrar buraya yazacagim cok tesekkurler
     
    csrerol bunu beğendi.
  8. csrerol

    csrerol

    Mesajlar:
    52
    İsim:
    Cesur
    [​IMG][​IMG]
    Bak bu ikinci yolladıım gayet iyi ölcüsü 100-45-55 falan fiyatta iyi bazı insanlar pahalıya yaptırıp daha pahalıya satma cabasında oluyor yazılan rakamlar cok yüksek eger arastırmacı bir yapınız varsa inanın daha uygun fiyatlara saglam kurulum yapılır ama cok ucuza kötü ürün degilde uyguna iyi ürün bularak yapın rica ederim


    Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
     
    Fuat Çakmak bunu beğendi.
  9. csrerol

    csrerol

    Mesajlar:
    52
    İsim:
    Cesur
    Pazarlıgınızı iyi yapın alırken ;)


    Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
     
  10. Fuat Çakmak

    Fuat Çakmak

    Mesajlar:
    219
    İsim:
    Fuat
    evet hocam cok guzel bir konusayim cok tesekkurler yardiminiz icin
     
  11. Fuat Çakmak

    Fuat Çakmak

    Mesajlar:
    219
    İsim:
    Fuat
    Arkadaşlar merhaba,

    Bir akvaryum buldum fakat sumpsuz benim için zor olur mu? Yada sump sistemini kendim yapmaya kalkışsam astarından pahalıya mı gelir?
     
    Düzenleme: 12 Şubat 2018
  12. Merhaba,

    Öncelikle uğraşınızda başarı ve kolaylık dilerim.

    Sumpsız bir kurulum yapmayın derim. Hatta arkadan sump bile tercih etmeyin. Alttan sump olsun. Mali durumunuzu bilemem ama cüzdanı çok yormadan optimal bir kurulum için ben 60x60x50H civarı tasarımları tavsiye ederim. Ha 60x50x50H, 50x50x50H, 70x50x50H, vb. vb. yakın ebatlar da uygundur. Hacim olarak 150-200 litre arası bir yerde durmak ekipman açısından kesenizi daha az yorar. Pek çok türü beslemenize de olanak sağlar. Bir kaç yıl sonra deneyim kazandığınızda zaten yeni tankınızın ölçülerinin ne olması gerektiğini biliyor olacaksınız.

    Bu açıdan acele etmeyin. Arkadaşların da söylediği gibi 2. elde çok uygun ve kaliteli tanklar oluyor. Bazen kendiniz yapsanız camını alamayacağınız fiyatlara mecburiyetten hobiciler tank satıyor. Takip edin acele etmeyin.

    Saygılarımla..
     
    Fuat Çakmak bunu beğendi.
  13. Fuat Çakmak

    Fuat Çakmak

    Mesajlar:
    219
    İsim:
    Fuat
    Teşekkürler hocam öyle yapacağım hiç yormadan bekleyeyim o zaman
     
  14. Fuat Çakmak

    Fuat Çakmak

    Mesajlar:
    219
    İsim:
    Fuat
    İlgi ve bilgileriniz için çok teşekkür ederim, zaman ayırıp yardımcı olduğunuz için de.

    Sizlerin bilgisi ve biraz araştırmam ile birlikte sumplu 60x50x50, 70x50x50, 80x50x50 civarlarında akvaryum arayışına girdim. İnşallah istediğim gibi bulup bu işe girebilirim. Şuan için çok hevesliyim :)
     
  15. Fuat Çakmak

    Fuat Çakmak

    Mesajlar:
    219
    İsim:
    Fuat
  16. Fuat Çakmak

    Fuat Çakmak

    Mesajlar:
    219
    İsim:
    Fuat
    Akvaryum araştırırken birkaç çeşit akvaryum dikkatimi çekti
    mobilya içine baza yapan var yapmayıp direkt mobilyanın üzerine koyan var sizce bazasız sorun olur mu? yani mobilya zamanla çöker vs durumları var mı?
    @cystein
     
  17. Benim kurulum konuma bakarsanız, tankım ağaç profil üzerine giydirme. Ben bu tip mobilyaları seviyorum. Kapak olarak da menteşesiz. Tuzlu su ile uğraşıyoruz, mobilyada bulunan her türlü demir, çelik, metal malzeme paslanmaya aşırı eğimli. Ben böyle tercih ediyorum, karar sizin son tahlilde..
     
  18. Fuat Çakmak

    Fuat Çakmak

    Mesajlar:
    219
    İsim:
    Fuat
    Sizin akvaryumun olduğu konuyu bulamadım. Akvaryum imalatı yapan birkaç kişi akvaryumu , demir iskelet kuruyoruz sonrasında mobilyayı üzerine geçiriyoruz sonrasında akvaryum tankını da üzerine koyuyoruz dedi. Eğer iskelet kullanmazsanız akvaryum ağırlığından çöker vs diye bilgi verdi.
    Diğeri demir iskelet kullanmadan direkt mobilyanın üzerine koyuyoruz dedi.

    Şimdi akvaryum araştırması yaparken nasıl bakmam gerektiği konusunda kararsız kaldım.
     
  19. Fuat Çakmak bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş