1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Teknede Deniz suyu akvaryumu kurulum

Başlığı 'Deniz Akvaryumu Kurulumu Forum' kategorisinde Denizcaptain tarafından 12 Mayıs 2018 başlatılmıştır.

  1. ZodiJackly

    ZodiJackly

    Mesajlar:
    274
    İsim:
    Ümit MARAŞLIOĞLU
    Haklisiniz. Hava az olsa da su üzerinde birikme yapabilir. Tamam ben bittim :(temo4
     
  2. Denizcaptain

    Denizcaptain

    Mesajlar:
    20
    İsim:
    Deniz
    Evet o seçeneği bir arkadaş söylemişti aslında amacım denizde olmanın avantajından faydalanıp sadece bu denizde yaşayan canlıları bulundurmak extra tank ve filtre sistemleri İle uğraşmadan... ama sanırım extra bir tank yapma ihtimalim yüksek gibi duruyor teşekkürler
     
  3. Denizcaptain

    Denizcaptain

    Mesajlar:
    20
    İsim:
    Deniz
    Teşekkürler iyi akşamlar inşallah yeni haftaya sistemi tam oturtmuş olurum ..
     
  4. Merhaba,

    Sadece oksijen meselesine odaklamış herkes ancak bir de kritik amonyak ve karbondioksitin pH düşürücü etkisi var. Sistemi bir süre sirküle etmediğinizde canlıların protein metabolizması artığı olan amonyağın sudaki konsantrasyonu yavaş yavaş artacaktır. Yine metabolizma artığı karbondioksit de artışa geçecektir. Amonyak çok zehirli bir maddedir ve belli bir konsantrasyon üzerine çıkınca amonyağı tolere edebilme durumuna göre tanktaki canlılar ölmeye başlar. Karbondioksit konsantrasyonu artınca ise suyun asitlik derecesi artacaktır (mekanizmasını anlatmıyorum) pH dalgalanmaları balık kaybında ilk sırada yer alan meselelerden birisidir. Kısacası bir hava motoru bağlasanız da amonyak ve sistemde birikecek karbondioksit problem yaratacaktır.

    Saygılarımla..
     
  5. Denizcaptain

    Denizcaptain

    Mesajlar:
    20
    İsim:
    Deniz
    Teşekkürler ediyorum değerli yorumunuz için şu an için kurduğum sistem çalışıyor 24 saat 4_5 saatte bir yarım saat sistem duruyor onun dışında sürekli sirkülasyon çalışıyor bu durumda da dediğiniz gibi bir durum olur mu yoksa yeterli olurum sizce. ? Aslında 24 saat çalışmasında benim için bir sıkıntı yok elektrik kesintisi de olmuyor sadece kullanmış olduğum akvaryum motorunu dinlendirmek amacı ile yapıyorum (12000 lik ) genelde max. 3. Kademeye kadar çalışıyor bu motorlarda bozulma sıklıkla olan birşeymi kullananlar bilgi paylaşırsa sevinirim .. çünkü bozulması demek bütün canlıların ölmesi demek muhtemelen akşamdan sabaha.. teşekkürler.
     
  6. Motorun markası modeli? Benim Jebao DCT4000 sirkülasyon pompası 1 yılı aşkın süredir hiç durmadan çalışıyor. Bu pompalar zaten sürekli çalışmak için üretilmiş cihazlar. Her ihtimale karşı yedekte bir tane bulundurmak mantıklı bir hareket olur diye düşünüyorum.

    Saygılarımla..
     
  7. Denizcaptain

    Denizcaptain

    Mesajlar:
    20
    İsim:
    Deniz
    Merhaba aynı marka 12000 lik hiç ısınma yapmayan gayet güçlü bir makine zaten 3. Kademeden daha hızlı çalıştırmıyorum dediğiniz gibi ise içimi rahatlattınız elektrik kesinti sorunum da yok sürekli çalışsın belki yarım saat lik 2-3 ara verdiririm .. teşekkürler ... birde yedek bulundurayım ancak diğerinin bozulduğunda otomatik devreye girecek bir sistem olması lazım oda çok mümkün değil sanırım .
     
  8. Denizcaptain

    Denizcaptain

    Mesajlar:
    20
    İsim:
    Deniz
  9. muhoni

    muhoni

    Mesajlar:
    235
    Yer:
    Sinop
    şunu sormak istiyorum, ısıtma işini nasıl hallediyorsunuz?
     
  10. Denizcaptain

    Denizcaptain

    Mesajlar:
    20
    İsim:
    Deniz
    Evdeki sistem gibi değil ısıtma veya diğer sistemler yok sadece sürekli deniz suyu girip çıkıyor o an deniz suyu sıcaklığı neyse o oluyor zaten bütün canlılar bu bölgede yaşayan canlılar kendi doğal ortamı gibi olmasına gayret ettim ..
     
  11. muhoni

    muhoni

    Mesajlar:
    235
    Yer:
    Sinop
    yer neresi sayın kaptan :)

    Ekleme: Akdeniz kıyılarımız yazmışsınız gördüm şimdi
     
  12. Denizcaptain

    Denizcaptain

    Mesajlar:
    20
    İsim:
    Deniz
    Muğla Göcek
     

Sayfayı Paylaş