1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

BETA BALIĞIM SÜREKLİ YATIYOR

Başlığı 'Labirentli Balık Türleri Forum' kategorisinde Tolgablc tarafından 17 Haziran 2018 başlatılmıştır.

  1. Tolgablc

    Tolgablc

    Mesajlar:
    2
    İsim:
    Tolga
    Arkadaşlar merhaba öncelikle balığım 4 aydır benimle akvaryumda besliyorum suyunu sürekli değiştirme falan dediler sizden ek olarak temizlik ve su değişimi hakkında bilgi istiyorum ve bir sorum olucak balığıma bazen baktığımda dipte yattığını görüyorum yanına gittiğimde hemen hareketleniyor ama sonra tek kalınca falan dipte oturuyor bunun sebebi nedir son 10 gündür falan baloncukta yapmıyor çözemedim ama ayna gösterdiğimde tepki veriyor ve yüzgeçlerinde sanki bi yıpranma var her hafta apex in su düzenleyicisiyle yüzgecleri icin yararlı olan damlasını kullanıylrum ve günde 2 sabah 2 akşam olmak üzere 4 yem veriyorum ama yemi küçük boyutta proteinli yem sanırım lütfen bilgili arkadaşlar bana yardımcı olsun balığımı çok seviyorum ve başına birşey gelmesini istemiyorum lütfen yardım edin bana fotoğrafı ekledim bakın böyle yatıyor
     

    Ekli Dosyalar:

  2. hiter

    hiter

    Mesajlar:
    455
    Yer:
    Mersin
    İsim:
    Fuat BALKAR
    Yüzgeçlerin de erime var gibi su durumu nedir acaba? Haftalık düzenli dinlenmiş su ile değişim yapmanız lazım, sık değil belki ama değişimsiz de olmaz. Başlarda benim japonlarda da aynı sorun vardı, suçlu amonyak çıktı. Akvaryumun ölçüleri genel resmi hangi katkıların kullanıldığı ve ne zaman kurulduğunu söylerseniz daha güzel fikir yürütülebilir. Balık keyifsiz belli ama ölecek gibi de durmuyor inşallah düzelir kısa zamanda.
     
    tburcues bunu beğendi.
  3. Aqvar

    Aqvar

    Mesajlar:
    8
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Beyza Pala
    Balıkta kuyruk erimesi olduğunu düşünmüyorum. Daha çok çekimden kaynaklanıyor gibi.
    Yan durması ise normal. Çoğu beta öyle yan durur ve diğer balıklara oranla daha hareketsiz bir balıktır. Ama güzel ve bitkili bi akvaryum kurarsanız rengi açılır, yüzgeçlerini aça aça akvaryumda dolaşır. Ki sizin akvaryumunuzda (fotograftan anladığım kadarıyla) hiçbirşey yok. Bitki balığın mutlu olmasını ve strese girmemesini sağlar. Kum ise bakteri kültürü için önemlidir. Dere kumu alıp akvaryumu kolay birkaç bitki ile bitkilerdirirseniz daha iyi olur.
    Su değişimini haftada bir, %30 oranında yapmak en sağlıklıdır.
    Ayrıca sadece bir tür yem vermeyin. Bu balığın kondisyonunu düşürür, sağlıksız olmasına yol açar. En az üç çeşit yem vermelisiniz. Bu üç çeşidin birisi ya canlı yem yada kurtulmuş kan kurdu vb. kurutulmuş yem olmalı.
     

Sayfayı Paylaş