1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

PS ve Dalga Motoru Sorunu

Başlığı 'Deniz Akvaryumları Yeni Başlayanlar' kategorisinde onurexs tarafından 9 Ağustos 2018 başlatılmıştır.

  1. onurexs

    onurexs

    Mesajlar:
    13
    İsim:
    onur
    Arkadaşalar şimdiden teşekkür ederim 2 sorum olucak
    sunsun
    jvp-102 dalga motoru var çok güçlü yerdeki -1 2 mm kumları kaldırıyor acemilikle iyi olsun diye abartmışım bende çorap geçirdim 2 güne bir temizlerim artık kumları kaldırmıyor dalgasıda normale döndü başka bir tavsiyeniz varmı ?

    Ps çok fazla baloncuk yapıyor akvaryum normal su ile tuz yok denemk için yaptım nasıl baloncuğu kesebilirim ps motoru suyun 20 cm içinde bi çok şey denedim aklıma bişey gelmiyor 11 (2).JPG 13.jpg IMG_0034-min.JPG
     
  2. Çağatay

    Çağatay

    Mesajlar:
    82
    Yer:
    Ardahan
    İsim:
    Çağatay Altın
    Merhabalar ben de kurulumda ince kum kullandım ve ilk başlarda aynı sıkıntı vardı bu sorunu dalga motorunu biraz daha aşağı indirip yukarıya doğru çevirerek çözdüm, illaki kum uçuşmaları az da olsa yine oldu diatom sonrasında ise kum kalıplaştı uçuşma olmuyor. Tavsiyem ilerleyen zamanlarda motoru değiştirmenizi tavsiye ederim çünkü balıklar ve mercanlar için aşırı akıntı ve stress yaratır, ayrıca balıklarınız motora kapılabilir.
    Ps için altına mazgal vb birşey ile yükseltmeyi deneyebilirsiniz. Ps modeli nedir kılavuzundan uygun çalışma yüksekliğini kontrol ettiniz mi acaba?
     
  3. onurexs

    onurexs

    Mesajlar:
    13
    İsim:
    onur
    ps yükseltim denedim yükseltmediğimde durum aynı bence ps motoru çok güçlü o yüzden baloncuk çok yapıyor arka sump sistemim ps motor bölümü denişlik 20 yükseklik 30 cm yeterli olmadığını düşündüm
     

Sayfayı Paylaş