1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Skimmer seçimi yardım..!

Başlığı 'Tuzlu Su Kimyası ve Ekipman Portalı' kategorisinde gani tarafından 13 Mart 2019 başlatılmıştır.

  1. gani

    gani

    Mesajlar:
    98
    İsim:
    Gani
    Arkadaşlar 350lt tank için ikinciel
    Octobus 1000 int
    Octobus 1000sss
    Octobus 150sss
    Octobus 2000sss
    Bm curve 7 sıfır

    Bm curve 7 hariç Hepsi birbuçuk yıllık ciğazlar
    Birbuçuk yıllıl ciğaz alınırmı..?
    Ve hangisini tercih etmeli..?
     
  2. ZodiJackly

    ZodiJackly

    Mesajlar:
    274
    İsim:
    Ümit MARAŞLIOĞLU
    Merhaba. Bilmediğim ürünler hakkında yorum yapmam yanlış olur ama orta yükte octopus 150sss ile nitratı 3'ün üzerine çıkaramadım henüz. Daha yüklüyorum. Halen birşey yok. BM ürünlerine hiç girmeyin. O işe çok girdim, ciddi hata yaptığımı yeni yeni anlıyorum.. Motorun nasıl suda kullanıldığı önemli. Bir ps motoru 6 yılda gidebilir 6 ay da malum. Ancak düzgün arıtma cihazlarından geçmiş suda çalışan ürünlerin senelerce gittiği kesin. Bu durum %50-50 şans işi..
     
    gani bunu beğendi.
  3. gani

    gani

    Mesajlar:
    98
    İsim:
    Gani
    Kaç litre tankda kullanıyorsunuz..?
     
  4. ZodiJackly

    ZodiJackly

    Mesajlar:
    274
    İsim:
    Ümit MARAŞLIOĞLU
    380LT sump dahil
     
  5. ZodiJackly

    ZodiJackly

    Mesajlar:
    274
    İsim:
    Ümit MARAŞLIOĞLU
    Dün biraz canlı takviyesi yaptım. Şu anda 18 civarı balık, bir adet L bubble anemon, 1 adet L electra anemon, 4 adet L flower anemon, el büyüklüğünde zoa kaplı kaya, elin yarısı kadar kayada kaplı star polip ve atık oluşturmayacak büyüklükte 8-10 kadar çeşitli mercan fragım daha var. Açıkcası şu anda girmem gereken bir leather türü var. Girmem gereken değil de girmek istediğim diyelim :) Sonra seyrime bakacağım nasipse. Vaktiniz varsa 10 gün sonra kadar nitrat ölçmeyi planlıyorum. Bu bence iyi bir yük. Bu yükün sonucu ortalama 10 günde meydana çıkar diye düşünüyorum. Vaktiniz varsa bekleyin size sonucunu söyleyeyim. Şunu da belirtmek isterim, sump'ta alglerden oluşan bir refi kurulu. Şu an algler gelişme aşamasında olsa da fayda etmeye başladığını düşünüyorum. Balıklardan 1'i XL, ikisi L diğerleri de küçük türler (palyaço, chromis, goby v.b).
     
  6. ZodiJackly

    ZodiJackly

    Mesajlar:
    274
    İsim:
    Ümit MARAŞLIOĞLU
    Halen konuyu takip ediyorsanız 0-3 arası seyreden nitrat şu an 15 civarı. 15-20 arası. Ne kadar yükselecek merak ediyorum. Biraz daha bekleyeceğim. Su değişimi v.s yok. Yükselme devam ederse su değişimi ve başka neler yapılabilir bi bakacağım. Yani belki ps model yükseltme veya bi modifiye veya işte daha ilkel yöntemler falan bilemedim şu an. Düşünmedim daha doğrusu. Biraz mercan girme niyetim var biraz gozlemledikten sonra. Belki 1 ay sonra. Balıkların verdiği görselligı bir kaç balıkla mercanı değiştirerek tamamlayabilirim sanırım. Kararsızım..
     
    nihatyenihançer ve gani bunu beğendi.
  7. Çağatay Utku

    Çağatay Utku

    Mesajlar:
    746
    Yer:
    İstnbul-Bahçeşehir
    İsim:
    Çağatay Utku
    Nitratı 10 un altına düşürmeden mercan eklemeyin derim. Bu kadar balık yükünüz varsa nitrat ve fosfatı düşürmek için karbon dozlayın derim
     
    Düzenleme: 25 Mart 2019
    ZodiJackly bunu beğendi.
  8. ZodiJackly

    ZodiJackly

    Mesajlar:
    274
    İsim:
    Ümit MARAŞLIOĞLU
    Karbon yapabilirim mantıklı. Ama sürekli yükselen bir nitrat varsa da sürekli karbon gerekir sanırsam. Belki bir kaç balık çıkarmak daha iyi olur gibi nitrat düşürünce tabi. Prof bir fosfat ölçerim yok o yüzden birşey diyemiyorum.
     
  9. 8020_r31s

    8020_r31s

    Mesajlar:
    1.410
    Yer:
    İstanbul Anadolu
    İsim:
    ibrahim cengiz
    Ben karbon dozlama işine bugün başlıyorum.Nitratı 100 görünüyor şuan.Bakalım 1-2 ayda sirke ne kadar etki edecek.Mahir beyin excell tablosuna göre gideceğim.
     
    MESUT_KERİM bunu beğendi.
  10. 8020_r31s

    8020_r31s

    Mesajlar:
    1.410
    Yer:
    İstanbul Anadolu
    İsim:
    ibrahim cengiz
    Reef octopus bubble blaster motorlar çok iyi. Bubble blaster motorlu bir ürün seçebilirsin.Foruma firma yazmak yasak.Google da reefoctopusu yazdığında çıkan firmayı arayıp Tunç Beyden bilgi alabilirsin.
     
    gani bunu beğendi.
  11. ZodiJackly

    ZodiJackly

    Mesajlar:
    274
    İsim:
    Ümit MARAŞLIOĞLU
    100 mü yanlış mı okudum?
     
  12. 8020_r31s

    8020_r31s

    Mesajlar:
    1.410
    Yer:
    İstanbul Anadolu
    İsim:
    ibrahim cengiz
    Hayır yanlış okumadınız nitrat 100 dü.Şuan 1 ay oldu gibi ve sirke dozlaması ile 75 civarına düştü gibi.Renk 50 ile 100 arasında.

    Mahir beyin sirke konusundaki programı izliyorum
     
  13. ZodiJackly

    ZodiJackly

    Mesajlar:
    274
    İsim:
    Ümit MARAŞLIOĞLU
    Bende de şöyle bir durum oldu. Balık sayısı 4-5'den ibaretti. Birden 10 balık daha girildi. Tabi meşhur chromis ve yerli palyaço ölümlerinden sonra yine 10 kadar kaldı. Canlıları akvaryuma koyduktan bir kaç gün sonra normalde okunamayan nitrat 25-30 civarına yükseldi. 380lt tankta ortalama 50lt su değişimi yaptım. İki sefere böldüm. 25-25. Bu değişimden sonra 15'e düştü. Bu söylediğim süreç canlıları ekledikten sonraki 10 gün içinde oldu bitti. Üzerinden belki bir ay geçti. Şu an nitrat yine okunamıyor. Bundan şunu anladım, hızlı nitrat yükselmelerinde su yeni bir evreye giriyor. Ve ondan sonra sudaki bakteri popülasyonunda ciddi değişiklikler olduğundan su değerleri kendi kendine yeniden onarılıyor. Bu süreci iyi takip etmek gerekli tabi. Ters tepebilir de. Sonuç olarak 150sss harikulade bir protein skimmer diyebilirim.
     
  14. 8020_r31s

    8020_r31s

    Mesajlar:
    1.410
    Yer:
    İstanbul Anadolu
    İsim:
    ibrahim cengiz
    Benim sorunum yumuşak mercan olduğu için tanka çok müdahele etmemek. Bu tankta 5 yılda ölen hiçbir balık alınmadı. 1 gecede M boy powder blue yok oldu.Sabaha kılçıkları kalmıştı. Su değişimi hemen hiç yapmıyorum.Bu nedenle RO yerine şebeke suyu ile su tamamlama yapıyorum.Hiçbir katkı veya nitrat emici bişey kullanmıyorum.Bu yüzden uzun zamandır bende olan mercanlarda sıkıntı yok.Geçen ay aldığım yumalar 1 ay içinde eridi. Şuan sistemli şekilde bakteri kültürü, refigium ve sirke üçlüsü ile indirmeye çalışıyorum.

    Şuan nitrat seviyesi 1 ayda 70 lere geriledi. 10 altına düştüğünde notlarımı paylaşacağım.
     
    ZodiJackly bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş