1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Akvaryum kurulumu [GENEL BAŞLIK] [DETAYLI] [GÖRSELLİ]

Başlığı 'Tatlı Su Hobiye Başlangıç Portalı' kategorisinde Kadir Kalkan tarafından 28 Mart 2019 başlatılmıştır.

  1. Kadir Kalkan

    Kadir Kalkan

    Mesajlar:
    2
    İsim:
    Kadir Kalkan
    Öncelikle merhaba herkese, forumda yeniyim ve bu ilk mesajım. Şu an elimde 50x30x20 ebatlarında 7 tane japon balığı beslediğim bir akvaryumum var. Balıkların 3 tanesi küçük 4 tanesi büyük boyutta.
    *Akvaryum yetersizliğini belirten görsel ektedir 55708883_330783404458158_7414011355679686656_n.jpg 55708883_330783404458158_7414011355679686656_n.jpg

    Elimdeki akvaryumun balıklarım için çok küçük olduğunun farkındayım. Bu yüzden yeni bir akvaryum yaptırmaya karar verdim. Hazır olanlar istediğim boyutta olmuyor, olsa bile çok pahalı.

    Her neyse, yaptırmak istediğim akvaryum 100-150 litre olacak. Bahsettiğim akvaryum için iç filtre mi kullanmalıyım yoksa dış filtre mi? Aldığım filtre saatte ne kadar suyu temizleyecek kapasitede olmalı? Akvaryum temizliği için vatoz balığı gibi canlılar eklemeli miyim? Işıklandırmayı nasıl ayarlamalıyım? İçerisinde en fazla kaç adet japon balığı besleyebilirim? Japon balığı olmasa bile içerisine başka hangi balık türlerini ekleyebilirim? Canlı bitki kullanmalı mıyım? Japon balıklarım için ısıtıcı kullanmalı mıyım? 200-250 kg ağırlığa dayanaklı masa ya da dolaplı masa nereden bulabilirim? Masanın maliyeti ne kadar olur?

    Biliyorum çok fazla soru sordum :) Sıktıysam affedin lütfen, hem kafamdaki soruları tek çırpıda sorayım dedim, hem de benim gibi yeni başlayan arkadaşlar için detaylı bir başlık olmasını istedim. Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler :)
     
    hiter bunu beğendi.
  2. hiter

    hiter

    Mesajlar:
    455
    Yer:
    Mersin
    İsim:
    Fuat BALKAR
    Öncelikle hoş geldiniz farkındalık güzel bir durum akvaryumu büyütme isteğiniz çok güzel umarım devamı gelir.

    Filtre olarak Japon balığı tüketimi göz önüne alınırsa dış filtre yada sump sistemini şişdrtle tavsiye ederim. 1500l/sa işinizi fazlası ile görecektir. 150 lt olduğunu farz edersek maksimum 10 balık idealdir. Unutmayın bir çok otorite tarafından Japon balıklarında balık başına 15 lt hacim önerilir. Vatoz balığı gibi canlılar evet eklenmesi iyidir ama büyük vatozlar Japonlara yapışabiliyor bu yüzden cüce vatoz türlerine yönelin çöpçü balıklarını da unutmayın. Işıklandırma tamamen size kalmış. Eğer cama cam bitkisiz oluvaksa basit bir smd led düzeneği yada şerit led işinizi güzelce görür. Eğer bitkili oluvaksa yine size kalmış çünkü hangi tür bakıcağınızı bilmiyorum konu çok geniş araştırmanız lazım. Japon balıklarınıza bitki maalesef sınırlı türler olacaktır elbette olması çok iyi olur örneğin anubias barteri yada tütün çeşitleri hem şık durur hem oksijen üretiminde faydalıdır. Anubias toprağa da ihtiyaç duymaz. Basit bir şerit led ile rahat bakarsınız. Masa konusu yine size ve bütçeye kalmış bir durum. 5e 10 direkler ile güzel bir masa yapılabilir yada Demir iskelete giydirme de olur. Bunu araştırmanız ve avantaj/dezavantaj bakarak karar vermeniz lazım. Masa duruma göre maliyet değiştirir dediğim gibi size kalmış biraz kendinizi yorup araştırmalısınız.

    Sıkmak olmaz estağfurullah forumun amacı paylaşım. Karşıladıysak ne mutlu. Arama butonu ve anasayfada ki başlıklardan bir çok sorunuza çözüm emin olun ki forum da mevcut. Yüzeysel bilgi amaçlı biraz yazdım. Keyifli hobiler.
     
    Kadir Kalkan bunu beğendi.
  3. Kadir Kalkan

    Kadir Kalkan

    Mesajlar:
    2
    İsim:
    Kadir Kalkan
    Cevap için teşekkürler :)

    1500l/saat dış filtre 150 litre için tek başına yeter mi yoksa ayrı olarak iç filtre eklemem de gerekir mi? Ayrıca akvaryumu 150 litre değil de 100 litre yaparsam yine 1500l/saat kullanabilir miyim yoksa fazla mı olur?
     
  4. hiter

    hiter

    Mesajlar:
    455
    Yer:
    Mersin
    İsim:
    Fuat BALKAR
    Sadece dış filtre yeterli içerisi için hava taşı ile havalandırma yapılabilir güzel olur 100 lt için büyük demeyelim de gereksiz olur. 900-1000 l/sa işinizi rahat görür düşüncesindeyim
     

Sayfayı Paylaş