1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Sumpsız Deniz Akvaryumu

Başlığı 'Deniz Akvaryumu Kurulumu Forum' kategorisinde Deniz kaan tarafından 22 Ağustos 2019 başlatılmıştır.

  1. Deniz kaan

    Deniz kaan

    Mesajlar:
    2
    İsim:
    Deniz
    Öncelşkle herkese merhaba tatlı sudan sonra deniz akvaryumuna geçmeyi düşünüyorum(eski akvaryumdaki bitkilerimi tatil için arkadaşıma bakmasını söylemiştim yakınını kaybetmiş oyüzden akvaryumdaki herşey gitti) akvaryum 200 lt sump koyamıyorumfiltre olarak eheim 2271 ve dalga motoru stream on plus 3000 son olarak ps yide bubble magnus e3
    Canlı seçimim8 palyaço (ocellaris) 2 tang(lipstick, mata) redfin butterflyfish
    Ve son olarak ps yi asma ve akvaryum içi dışında şeçeneğim varmı ben baya araştırdım bulamadım. Yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
     
  2. Burakak123

    Burakak123

    Mesajlar:
    386
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Burak Aksoy
    Ben de bu şekilde başladım ama çok sorun oldu benim için. En iyisi siz de sump yapın. Ben ucuz olsun ama kaliteli olsun diye gittim sadece PSyi pahalı seçtim o da 6 ayda bozuldu mecburen sumpa geçtim. Kısacası en iyisi en başından her türlü makaleyi okuyup özümlemeden acele etmemeniz. Camı deldirmek şart değil. PVC sistemle de yapabilirsiniz. Benim tankım yaklaşık 1.8 yıldır bu sistemle gidiyor. Çok şükür bir sorun yaşamadım. Aşağıdaki sistemin aynısı var bende.


    Kesinlikle acele etmemelisiniz. Ben yaptım çok kaybım oldu. Her şeyin en iyisini alarak kurulum yaparsanız ileride sorun yaşama riskiniz en aza iner. Akvaryumun yüksekliği ve mercan beslemek isteyip istemediğiniz vb. her türlü bilgiyi paylaşırsanız daha kolay yardımcı olabiliriz.
     

Sayfayı Paylaş