1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Ne güzel lepistes bunlar...

Başlığı 'Forum Arşivi' kategorisinde Neverlander tarafından 16 Şubat 2010 başlatılmıştır.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. Neverlander

    Neverlander

    Mesajlar:
    2.908
    İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    .....................................

    Mesaj içerikleri kaldırılmıştır ve konu arşivde yerini almıştır.
     
  2. Barış ER

    Barış ER

    Mesajlar:
    171
    Ne güzel lepistes bunlar...

    ................................................
     
  3. Barış ER

    Barış ER

    Mesajlar:
    171
    Ne güzel lepistes bunlar...

    .........................................
     
  4. Barış ER

    Barış ER

    Mesajlar:
    171
    Ne güzel lepistes bunlar...

    ......................................
     
  5. Neverlander

    Neverlander

    Mesajlar:
    2.908
    İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Ne güzel lepistes bunlar...

    ............................
     
  6. lepistes

    lepistes

    Mesajlar:
    961
    İsim:
    Muhammed Ali Tavur
    Ne güzel lepistes bunlar...

    Konuyu ilk gördüğümde bende lepistesler hakkında açılmış bir konu olarak baktım. Ama devamında gelen mesajları görünce konunun farklı yönlere çekilmek için açıldığını gördüm. Lepisteslerin fiyatı yüksek olmayışı ve piyasada çok oluşu sebebi ile gidip göllerden toplamaya değer diye düşünmüyorum. Barış abinin daha önce paylaştığı lepisteslerini görmüştüm ve hiçte gölden toplanmışa benzemiyordu. Burda böyle bir konuyu görmek beni içten üzdü.
     
  7. Barış ER

    Barış ER

    Mesajlar:
    171
    Ne güzel lepistes bunlar...

    ................................
     
  8. Barış ER

    Barış ER

    Mesajlar:
    171
    Ne güzel lepistes bunlar...

    .............................
     
  9. volkantr34

    volkantr34

    Mesajlar:
    3.301
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Ne güzel lepistes bunlar...

    Balık konusunu aranızda halledin artık. Herkes kendisini hür iradesi ile yargılasın.. Forumlarda ki yazışmalardan az çok belirli isimleri tanıyoruz.Kah konumuz itibari ile kah yazışma stilleri ile.. Bu zatı muhterem Ufuk hakkında bende birkaç şey demek istiyorum.. Barış bey herkesin bir yazı stili var.Abdullah ve Ufuk'unda olduğu gibi.. Herkes kendini o yazı stilleri ile belli ediyor.. Sizin yazı stiliniz daha yumuşak , okunduğunda insanı tahrik ve sinir etmeyen , isyanı ve sinirli hali okunabilir bir tarzda kendinizi kaybetmeden yazıyorsunuz.. Ufuk ise kesinlikle bastırılmış duygularını forumlarda dili son derece sivri bir şekilde , saygısızca (kendinden yaşça büyüklere bile), konuşma adabından uzak , aklınca insanları ezdiğini düşünen ve hitap olayından bir haber şekilde yazıyor.. Okurken insanı son derece rahatsız eden merakla okunan bir konuyu berbat edip bıraktıran bir tarzı var.. Onun , sizin hangi konularınızı buraya taşıdığınıda biliyoruz.. O zamanlar bende yönetimdeydim.. Ama sanırım sizin bilmediğiniz durumlarda var.. Bu arkadaş başkasının konularını alıntı yapıp forumlara taşıyanlara sinir olduğunu bu tip kişilerin emek hırsızı olduğunu söyleyip dururdu.Bende forumda konuları uygun yerlere taşırken Ufuk'un konuları dikkatimi çekti.Google'da yaptığım çok basit bir aramayla (sizinkiler hariç) forumda paylaşmış olduğu tüm konularının alıntı ve kaynak belirtilmeden birebir kopyalandığını tespit ettim.Arkadaş hepsinin altına "yazılar kendi derlememdir , kendi yorumumdur" diye not düşmüş ve izinsiz paylaşılamaz demiş.Hem başkasının emeğini çalıyorsun hemde benim iznim olmadan kullanılamaz diyorsun.. Derleme diye tabir ettiği ise sandalye yerine iskemle yazmış olması.Geriye kalan tüm yazının hepsi birebir kopyalanmış.Arşiv bölümünde bu zatın konularına bakacak olursanız ben altına gerçek sahiplerinin isim ve linklerini yazdım.. Bu tip hareket tarzı olan birisinin psikolojik durumunu sizinkinden ayırmak çok kolay emin olun.. Kendi çapında alanında tek olma peşinde koşan , yok benim yazdığım yere başkası yazmasın , herkesin kendi bölümü olsun orda ki başka yere yazı yazmasın gibi saçmasapan istekleri olan birisi.. Moderatör bile değildik o zamanlar ki nereyi parsellemeye çalışıyorsun.. :) Yani şu hobide bu şekilde ismin duyulsa neeee lafın sözün geçse ne olacak ?? Herkesle kavga etmeye hazır ve forumlara onun için gelen bir kişilik..

    Admin'lerin yetkilerini bilirsiniz heralde.İP adresinden kimler hangi ip'den bağlanmış görebilirsiniz.Kullanılan sistem bir network sistemi değil ise kullanılan bilgisayar aynı değil ise bir ip'de aynı forumdan 2 farklı kişinin ismi çıkamaz.İmkansızdır bu.. İstediği kadar ip değiştirsin , modemini resetlesin, forumlarda ki yeni yazılımlar bu değişen ip'lerin iz düşümlerinden , aynı kişi olma olasılığını ve aynı kişi olduğunu net bir şekilde söylüyor. Şimdi sizinle o zatın isimleri aynı ip'de gözükünce bunun aksi nasıl düşünülebilir. 3 seçenek var. Ya siz yada o zat 2 farklı ruh haline sahipsiniz , bir o halde bir bu halde yazıyorsunuz , ya siz kardeşsiniz aynı pc'den bağlanıyorsunuz yada ufuk sizin şifrenizle sizin adınıza giriyor.Bunun başka biri açıklaması yok.. 3'ünden acaba hangisi daha mantıklı ? Ben son şık diyorum.. İlk 2'si için biraz fantezi gerekli olduğundan ben son şık yanlız kalmasın diye yazdım.. Barış Er ismi ile yazılan kimi yazılarda o kadar çok Duncan tarzı var ki şüphelenmeye bile gerek kalmıyor bu ufuk - duncan diyorsunuz.. akvaryum.com'da ki Abdullah'a isminizle saldırılan yazıda buna dahil.. Bu zat sizinde isminizi lekeliyor , sizi zan altında bırakıyor ve yanlış anlaşılmanıza sebep oluyor.Taşımayın , yok yere kollamayın bu adamı.. Sizin şifreniz o veya bu şekilde o kişinin elinde bunun aksini kesinlikle iddia edemezsiniz üzgünüm.Belki siz farkında değilsiniz ama durum bu şekilde. Bu tek isim ama 2 farklı yazı stilini tek farkeden ve bize söyleyen Abdullah'ta olmadı onun altını özellikle çizeyim.. Abdullah söylemeden öncede biliyorduk(m).

    Abdullah'ın stiline gelince.. Abdullah'ın tek kendini bozduğu an , birileri ortaya çıkıp yalan yanlış bilgiler verince , birileri birilerini kandırmaya çalıştığı zaman (sahte gübre satan, doğal alandan bitki toplayıp satanlar vs) işte böyle anlar.. Hee nedir, Abdullah stili gereği kavgacı gibi görünüyor , onunda dili sivridir , patapat , bazen maksadı aşan ama acımasızlık seviyesinde dobra bir şekilde yazar.. Yaptıkları , dedikleri sonuna kadar doğru olduğu halde tarzı yüzünden göze batıyor.. Birileri ortaya bişey atar ve eğer biliyorsa cevap yazar yanlışı söyler.Ama oda herkes gibi kendi tarzı ile yazdığından konular kilitlenir.Abdullah çok sevdiğim bir arkadaşımdır bu yazdıklarımı onu savunuyor gibi algılamayın.Onada yanlışlarını yeri gelince söylüyorum hatta takılıyorum "olm şekerin varsa git ölçtür , ne bu sinir , çok sinirli yazıyosun" demişimdir.. Aramızda ki samimiyetten rahatça konuşuruz.. Çünkü o beni tanır ben onu tanırım.. Kimi kişiler gibi bende zaman zaman herşey senin kitaplarda okuduğun gibi olmuyor desemde zaman içersinde dediklerinin doğruluğuna şahit olduk.. Gönül verdiğimiz hobi bir beceri hobisi değil ne yazık ki işin içinde bilim her daim kol geziyor.Ve kimsenin Abdullah'ın mesleğine laf deme lüksü yok.. Adam deli gibi araştırma yapıyor yalan yok.O işi gereği kimi zaman hobiden uzaklaşıp olaylara bilimsel bakıyor.Bizlerinde bilimle işimiz olmadığı için yada çok bildiğimizi sandığımız için kendisiyle geçen yazışmalar işin içinde bazılarının hazmedememeside olduğu için tartışma seviyesine geliyor.. İster kabul edin ister kabul etmeyin bir şekilde haklılığı ortaya çıkıyor. Ama işte tarzı yüzünden söylemek istediği anlaşılmadan ya kendi gidiyor yada uzaklaştırılıyor.İnanın o bilgi ve birikimde birisi daha yumuşak daha sakin yazsa , yazdıklarında ki haklılık payı daha net anlaşılır.Ama eski hobicilerin fikir ve düşüncelerinin devamlılığı yada süre gelen efsanelerin son bulmasından korkan kimi akvaristler yüzünden istenmeyen adam konumuna geliyor.

    Şuda var ki bu tip bir konunun açılmasını gereksiz buldum fakat içerde konuşulanlardan dolayı gerekli bir hale gelmiş.

    Saygılar
     
  10. Barış ER

    Barış ER

    Mesajlar:
    171
    Ne güzel lepistes bunlar...

    .............................
     
  11. karsahini

    karsahini

    Mesajlar:
    6
    Ne güzel lepistes bunlar...

    Abdullah bey,Barış kardeşim;
    Neden bu kavga,neden bu çekişme?Bizler neden sadece hobimizi yapıp da birbirimizden birşeyler öğrenmekle kalmayıp birbirimizi rencide edip kırıyoruz,neden?
    Abdullah bey;
    Sizi 2 hafta kadar önce tüm samimiyetimle henüz çok yeni olan sitemize(sadece forum üyesi ve görevliyim) guppyfunclub'a davet etmiş ve siz de nazikçe reddetmiştiniz.Bu nezaketinizi açtığınız bu başlıkta kusuruma bakmayın ama göremiyorum.Diğer forumlarda da aynı mesajın kopyalarını görünce inanın çok üzüldüm ve utandım.Utandım çünkü sizin gibi eğitimli birisi bu başlıkları nasıl ve hangi güdüyle açar,inanın anlayamıyorum.Anlatmak istediğiniz konu doğayı talan etmekse (ki burada öyle birşey yok,sözkonusu balıklar birbirleriyle tamamen ilgisizdir) gelin hep beraber ben de sizinle yanyana mücadele edeceğim.Lütfen insanların günahını almayın.
    Barış kardeşim;sen de kendini savunuyorsun ama biraz sakinleş zira bu stress sana zarar verecek.

    Bir de eğer burada üyeliği varsa sayın Onur G.Hitit bey'den sitesinden şahsımı neden uzaklaştırdığını rica ediyorum.Belki okur da beni aydınlatır.
     
  12. Barış ER

    Barış ER

    Mesajlar:
    171
    Ne güzel lepistes bunlar...

    ........................................
     
  13. lepistes

    lepistes

    Mesajlar:
    961
    İsim:
    Muhammed Ali Tavur
    Ne güzel lepistes bunlar...

    Barış abi hakaret yazarak veya kötüleyerek kimse bir yerlere varamaz. Bu söz geneldir kimse üstüne alınmasın " Kötü söz sahibinindir". Barışılacaksa barışılsın darılıcaksa darılsın ama bu ikiside tatlı bir şekilde olsun. Kimse kimseden üstün değildir hepimiz insanız birbirimizi kırıcaksak üzüceksek boşuna yaşıyoruz demektir.
     
  14. volkantr34

    volkantr34

    Mesajlar:
    3.301
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Ne güzel lepistes bunlar...

    Konunun gerekliliği gereksizliğini yeterince açık yazamadığım için yorumum haliyle yanlış anlaşılmış.Konu gereksiz olmuş onda hemfikiriz.. Başka konulara geçilince gerekli gibi olmuş demek istedim.(duncan olayı) Temel abinin bildiği kısım olayın zararsız kısmı olduğu için bişey dememesi gayet doğaldır.Çünkü sizin adınıza sizin konularınızı taşıyor.. Ama sonra sizin üyeliğinizden yazdığını her gözü gören insan okudu tanık oldu. Barış ER onca yazı yazmış ama hiç o tarzda yazmamıştı.. (Şifrenizi değişti iseniz ve bu zat onu bilmiyorsa eğer kafanızda şüphe kalmasını istemiyorsanız , adminlere rica ediniz.Duncan'la benim ismim aynı ip'lerde görünüyor mu diye..) Şimdi o yazılar nerde bilemiyorum belki silindi belki duruyordur , bilemiyorum.. Neyse en azından biz kimin kim olduğunu biliyoruz..

    Doğruya doğru ben ilanlarınıza denk gelmedim.. Yanılmıyorsam co2 seti vardı heralde bilmiyorum yanılıyorda olabilirim , onun dışında görmedim.. Doğadan balık toplarsınız toplamazsınız satarsınız satmazsınız onu insanlar kendi vicdanında muhasebesini yapsın.. Ben sizi yazılarınız ve paylaşımlarınızdan tanıyorum o kadar.. En azından satış işleri ile gündemde kalmadığınızı biliyorum.. Kimseyi kayırdığım yok sizide tanıdığım kadarıyla sınırları aşmadan yererim , Abdullah'ıda Ali'yide Veli'yide.. Yiğidi öldürüyorsam hakkınıda veririm..

    Şurda çok doğru birşey söylediniz.. Gerçekten hobicilere çok şey kazandıracak bilgi ve nitelikte insanlarsınız ama birbirinizi yemekten kazandırmaktan çok kaybettiriyorsunuz.. Herkes birbirinin artılarına , düzeltilip tamamlanacak eksikliklerine aldırmadan saldırıyor.. Harika bir ekip olup şu forumları şenlendirebilecek düzeyde insanların nelerle uğraştığını görmek gerçekten üzücü.. Neyi paylaşamıyoruz diye düşünen yok ki.. He ama şuna eminim birbirinizi yakından tanımış olsaydınız başbaşa bu işlere gömülseydiniz ne birbirinizin eksileri ne birbirinizin artıları gözünüze batardı.. Gelin görün ki kimse yanlışa yanlış demiyor , doğruya doğru değil tüm doğrular benim olmadıkça..

    Valla Barış bey benim niyetim kişileri kırmak yada kayırmak olsa sizce bu tarz yazarmıydım ? 2 taraf meğilli olsa arabulucu bile oluruz seve seve ki öğrenecek onca şey var.. Ucubucağı olmayan bir hobinin içindeyiz , tatlı sucular tuzlu sucular diye ayrılmışız ama gel gelelim en ekşi muhabbet bizde , buyur burdan yak..
     
  15. Onur G. HİTİT

    Onur G. HİTİT

    Mesajlar:
    855
    Yer:
    İlkadım/SAMSUN
    İsim:
    Onur G. HİTİT
    Ne güzel lepistes bunlar...

    Merhabalar,

    Bu sitede pek sevilmediğimi biliyorum. Sitenin liderleri ile (ya da şöyle diyeyim, etkin üyeleri ile) geçmişte başka ortamlarda çeşitli başka konularda sert tartışmalar yaşadım ve aradaki bu tatsızlık bundan dolayıdır.

    Bu başlıktaki konudan, bir arkadaşım aracılığıyla haberdar oldum. "Abi, şu linke baksana bir." deyince merak edip baktım.

    Üye olduğum için (az önce üye oldum) hepinizden özür diliyorum ilk önce. Amacım site sakinlerine ya da yöneticilerine rahatsızlık vermek değildir. Sadece Sn. Murat BİÇER'in "Bir de eğer burada üyeliği varsa sayın Onur G.Hitit bey'den sitesinden şahsımı neden uzaklaştırdığını rica ediyorum.Belki okur da beni aydınlatır." şeklindeki sorusuna cevap verme ihtiyacı duyduğum için üye oldum ve bu iletiyi yazıyorum.

    Murat Bey, sizinle kişisel herhangi bir sorunumuz yok. Bizim sitemizden (LKF - Lepistes Kulübü Forumları) uzaklaştırılma sebebiniz, kulüp olarak almış olduğumuz karardır. Uzunca bir süre önce sitemizde yeterince gerginlik, gereksiz tartışma, sağa sola karalama kampanyası başlatan Barış ER ve Ufuk TANDOĞAN'a yakın olan isimleri sitemizden uzaklaştırma kararı aldık ve bunu uyguladık. Sebebi; bu arkadaşların hakaret, tehdit ve benzeri davranışlarından usanmış olmamızdır. Şu iki görüntüyü paylaşıyorum, ve bu iki kişinin bizlere sürekli olarak saldırması ve çeşitli forumlarda arkamızdan atıp tutmaları üzerine, bu kişilerle çok yakın arkadaşlık ilişkileri içinde olanların da forumumuzla ilişkilerini kesmiş bulunuyoruz:

    [​IMG]

    [​IMG]

    Yani kişisel hırslar, bir takım durumlar illa ki başkalarına da yansıyor. Bu iki kişinin bazı uygunsuz davranışlardan dolayı, onlarla içli dışlı olan pek çok kişiyi forumumuzdan uzaklaştırma kararı aldık ve bu kişilerle çok yakın ilişkilerde olan kişilerin forumumuza üyelik başvurularını da bundan dolayı kabul etmiyoruz.

    Adım geçtiği için ve söz hakkı düştüğü için bu iletiyi yazıyorum. Bu iletiyle birlikte Akvaryum Portalı yöneticilerine vermiş olduğum geçici rahatsızlıktan dolayı özür diliyorum.

    Saygılar,
     
  16. murer

    murer Kıdemli Üye

    Mesajlar:
    4.111
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Murat ERCAN
    Ne güzel lepistes bunlar...

    Abdullah hoca senin konulara bodozlama dalmana anlam veremedim. Bu platforma zamanında hizmet vermiş biri olarak, bizler sana hoca diye hitap ediyoruz, aslında göründüğün gibi bu sıfatı hak etmiyorsun, burada hocalıktan ziyade çırak çıkartıyorsun kendini, gerçi çıraklıkda bir meziyet ama sanırım buda sende yok, eğer olsaydı neon tetra konusuna bodozlama yapacağına bir genetikçi olarak burada senden sonra hizmet veren arkadaşa durumu uygun bir dil ile sana göre yanlış, bize göre doğru olan konuyu düzelttirebilirdin, bu arkadaşımızda, aslanlar gibi özürünü dilerdi. Heee senin tekrar platforma dönüşün daha önce kuyruk acın olarak içinde kalmış bir egonu tatmin etmekten başka bir şey değilmiş, bu açık ve net ortada. Herkese ELVEDA diyerek özel mesaj gönderiyorsun, birde bana özel olarak senin ile tanışmak güzeldi Murat hocam diye özelden sallayıp beni Sirkeci postanesi zannediyorsun......

    Madem bu platformdakilerden nefret ediyordunda niye geri döndün, kalıbının adamı olsaydında dönmeseydin. iki adet yararlı, mesaj yazıyorsun beş tane zarar veriyorsun. Başka platformlarda yapamadığını, burada arkadaşların ses çıkartmıyor diye, sallayıp cirit atıyorsun, birde üstüne üstlük giderken yaptığın şeylere bak.....

    Ben ne Barış ER'i tanırım nede seni, bu platform sizlerin oyuncağı değildir hiç bir zamanda olamaz, biriniz çatal kuyruk 1-2 liralık lepistesler ile kafayı bozmuşsunuz, biriniz bitkiler ile sıyırmışsınız kafayı. Bu hobide eskisiniz, illaki müşterek arakadaşlarınız vardır, bulursunuz birbirinizin telefonlarını, yersiniz birbirinizi telefonda. İkinizde çırak çıkmamış olursunuz.

    Ne oldu, İSAK'a konu açmışsın, taviz vermemişler sana bir dakkada silmişler konunu, ego masturmasyonu yaptırmadılarmı orada?

    Ne hikmet ise 16 şubat 2009 tarihinde açılmış konuya senesinde kutlama yapmışsın, tüm platformlarda.

    Delikanlı dediğin önünde takım taklavat taşımak ile olmuyor, Abdullah hoca, yüzümüze gülüpte arkamızdan oyunlar oynama. Uyandırayım seni.

    Kendi aranızdaki husumeti yönetime laf söyleyerekmi, bir yerlere varacağınızı sanıyorsunuz? Hayır..

    Sizler artık akvaristikten çoktaaaannnn çıkmışsınız, bence bu platformdada işiniz kalmadı artık, sizler gidin egolarınızı tatmin edeceğiniz başka platformlar bulun, oradada sizleri ne kadar idare ederler, gün ve gün açık olarak ortada, bu mesajlarınızdan sonra başka platformlarda neden banlandığınız belli oluyor.....

    Yönetime dil uzatırken şöyle arkanıza yaslanarak bir düşünün kimler vardır, diye burada....
     
  17. Akvaryum Portalı

    Akvaryum Portalı

    Mesajlar:
    115
    İsim:
    Akvaryum Portalı
    Ne güzel lepistes bunlar...

    Selamlar,

    Açılmış olan konuyu diğer platformların aksine derhal silmeyip bir noktada belki anlaşılır ifadeler kullanılır ve hedefine varır diye düşünerek müdahale etmedik. Oysa bu konuları diğer tüm akvaryum platformlarında yeterince işlediğinizi ama konuyu sıçratmadık platform bırakmamak adına akvaryumportalınıda seçtiğinizi görmekteyiz. Oysa akvaryum portalı sizlerin oyuncağı olmayacak kadar emeklerle yüklü bir yerdir.....

    Mesajlarınızda bırakılan noktaları birer nişane olarak taşımanıza karar verilmiştir.

    Bu tarz konular olduğunda foruma giriş yapıp sonrasında bu konuya mesaj yazıp zaten var olunmayan bir platforma üyeliğimi silin diyecek kadar kendini bir noktaya yine kendince koymuş bir anlayışı izlerken diğer tarafta sahip olunan mevki ve konumuyla çelişir mesaj ve düşünce anlaşıyına sahip karakterleri izlemektende geri kalmadık. Akvaryumportalı kişilerin şahsi meselelerini forum satırlarında uslubu dışında tartışılmasına izin verecek yapıda olmayıp sizlere layık olduğunuz ortamlara geri dönmenizi önermektedir.

    Bu tartışmalar ve kendince konumlanmaların arkasına baktığımızda tüm akvaryum portalı üyelerinin ders çıkaracağı bir gerçek var;

    Ülkemize ait bir varyete canlı doğuran türünde üretilmemiştir, üretilememiştir.

    Bu noktadan hareketle kişilerin kendilerini koydukları mevki ve konumlarının inandırıcılığı afaki kalmıştır.

    Üye statüleri açıklamasında yer alan, ' Üstad üye ' statüsündeki üyelerin tüm portal ailesi ve hobideki insanlar tarafından sevilen kişiler olması gerekir ' ifadesine tam tanım uyan bu kazanımı kendine her geçen gün katan üyelerimiz olan Volkan Gürsoylar ve Muhammed Ali Tavur Bey' e konulara yaklaşım ve bakış açılarından dolayı akvaryum portalı ailesi ve yönetimi adına teşekkür ederiz.


    Akvaryumportalı yönetimi forum satır aralarına bir yönetici edasıyla değil bir hobici edasıyla dahil olan ve bunu tüm konularında aşikar ortaya koyan bir platformdur. Hedef olarak belirlenmiş olan en iyi akvaryum platformu olma sürecine gereken neyse yaparak devam edecektir. Bu başarı hikayesinde bu güne kadar yanımızda olan ve olmaya devam eden tüm üyelerimeze teşekkür ederiz.
     
Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.

Sayfayı Paylaş