1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Yunuslarım ÖLDÜ

Başlığı 'Tatlı Su Hastalık Tedavi Portalı' kategorisinde Burak23 tarafından 29 Haziran 2010 başlatılmıştır.

  1. Burak23

    Burak23

    Mesajlar:
    143
    İsim:
    Burak Özgür
    Arkadaşlar;
    o kadar çabamın sonunda yunuslarım öldü... :( :(
    Satılık balığı olan varsa alıcam..
     
  2. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Bana sorarsan satılık balıkları almadan önce ilk yanlışları yapmamayı öğrenmek, akvaryumu düzenlemek ve beklemediğin süreyi bu sefer bekleyerek satan varsa balık almak daha doğru olur.

    Balıklar öldü satan varsa balık alacağım diye birşey yok. Sakin ve oturaklı hareket etmek lazım.
     
    seyyaHH, ozgr, cirol ve diğer 1 kişi bunu beğendiniz.
  3. ogiler

    ogiler

    Mesajlar:
    535
    İsim:
    OĞUZ URALER
    Önce yunuslar neden öldü bunu öğrenelim yanlışlarınızı görün sonra balık almak kolay.
     
  4. LostRua

    LostRua

    Mesajlar:
    3.518
    Yer:
    Konya
    İsim:
    Doğuş ARISOY
    Yapmaniz gerekenleri soylemek isterim;
    Ilk basta ben olsam hem sinirden hemde en bastan daha ayrintili calismak icin bosaltirdim akvaryuu dedigim gibi kaya tuzu hersey kullanin kaya tuzunu hatta simdiki suyu kumu vb... hersey dursun kaya tuzu atin bolca her turlu kayalari kumlari dezenfekte etmeye yeter. Sonrasinda cikartin akvaryumu ve her turlu malzemeyi yikayin. Kumu yerlestirin kayalari koyun isiyi ayarlayin bol bol hava verin su hava alsin isi dengelenince biraz amonyak atmamiz gerekecek bunun binlerce yontemi var istediginizi kullanabilirsiniz ama bir hafta filan biraz biraz yem atin suya surekli devam etsin bu sekilde guzel bir amonyak nitrit nitrat dongusu baslar. Slikon zehirlenmesi ise kaya tuzu ile gidecektir. Tum malzemeler dezenfekte olacaktir. Unutmayin bol bol oksijen ve su degisimi guzel olacaktir. Guzel hava motorlari temin edebilirsiniz. Oksijen orani onemli olacaktir. Hemde guzel bir sekilde duzenleyebilirsiniz akvaryumda dekorasyon olarak hava kabarciklari bence guzel oluyor. 1-2 hafta sonrasina kadar sabredin baliklarinizi sonrasinda yavas yavas koyun bir gunde 10-15 balik konmaz bir 5 grup koyun sonra biraz daha biraz daha bu sekilde duzenli arttirin ki bakterilerinizde bu donguyu tamamlasin yada ilk zamanlarda surekli su degisimi yapin. Bu arada kusura bakmayin MacBook malesef Turkce karakter cok zorluyor. Tekrar ozur dilarim bir hafta boyle olacak malesef.
     
    Burak23 bunu beğendi.
  5. Burak23

    Burak23

    Mesajlar:
    143
    İsim:
    Burak Özgür
    Discus besliyicem de, Hazır su mu koymalıyım ? :D
     
  6. LostRua

    LostRua

    Mesajlar:
    3.518
    Yer:
    Konya
    İsim:
    Doğuş ARISOY
    Alacagin discus hangi ortamda yasadiysa ona gore ayarlamalisin. Yerli uretimse ve cesme suyuna alistiysa sulari bekleterek koyabilirsin. Tabi su ozelliklerinede dikkat ederek.
     
  7. hasanaytekin

    hasanaytekin

    Mesajlar:
    882
    İsim:
    Hasan Aytekin
    Yunusu öldüren biri discus beslemek istiyorsa ne denebilir ki? Gerçekten şaşkınlıktan ağzım açık kaldı. Bende yaklalık 1 senedir bu hobiyle ilgileniyor. Bulduğum tüm dökümanları okuyorum ve ben bile discus besleyemeyeceğimi düşünürken, pes doğrusu!
     
    technofear ve seyyaHH bunu beğendi.
  8. Erman Pehlivan

    Erman Pehlivan

    Mesajlar:
    2.787
    Yer:
    İzmir / Torbalı
    İsim:
    Erman PEHLİVAN
    Hasan bey Burak arkadaş tecrübesizdi, hala daha öyle. Kimileri sizler gibi doğruyu bulana kadar tecrübe etmeden önce okumayı, kimileri de doğruyu bulana kadar balık öldürmeyi tercih eder. Doğru olan, herkese göre doğrudur. Haklısınız, ancak herkes sizin gibi araştırmacı olamıyor malesef. Keşke deneyip tecrübe etmek yerine, okuyup tecrübe etmeyi öğrenebilse herkes.

    Discus bakımı konusunda dikkat edilmesi gereken hususlara uyulduktan sonra, aslında bakımı o kadar da zor hayvanlar değiller. Suyu yumuşak tuttuktan sonra, ısı ve PH ı iyi ayarladıktan sonra, birde loş bir ortam oldu mu, deymeyin discusların keyfine. :ay:
     
  9. reis

    reis

    Mesajlar:
    5.928
    İsim:
    Olcay Aksu
    Burak öncelikle geçmiş olsun.

    Yeni balık almadan evvel arkadaşlarında dediği gibi sorunun kaynağını bulmanı ve aynı hataya tekrar düşmemek için gerekli tedbirleri almanı tavsiye ederim.

    Bu arada akvaryumun kaç litreydi ,donanım ekipman vs biraz bilgi verirmisin ve ölen yunusların dışında akvaryumda başka balık varmıydı? Yani sadece yunuslarımı kaybettin?
     
  10. Muzikopat

    Muzikopat

    Mesajlar:
    2.586
    İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Gerçekten ilginç :S Nedenini araştırmanız lazımken Discus düşünüyorsunuz. Peki ya Discus'larınız da ölürlerse ? O zamanda discuslarım öldü canlı doğuran satan var mı diye konu mu açacaksınız ?
     
  11. Burak23

    Burak23

    Mesajlar:
    143
    İsim:
    Burak Özgür
    Okumak daima beni yanılttı...Herkezin söylediği farklı...Onu yapınca biri öyle yapma diyo, bunu yapınca diğeri yapma diyo en iyisi kişinin kendi tecrübesi...
     
  12. reis

    reis

    Mesajlar:
    5.928
    İsim:
    Olcay Aksu
    Kim ne diyor Burak?
     
    SantiMunez bunu beğendi.
  13. hasanaytekin

    hasanaytekin

    Mesajlar:
    882
    İsim:
    Hasan Aytekin
    Okumak, karşılaştırma ve mantıklı düşünme yetisi olan kimseye zarar vermez, veremez. Tek bir kaynaktan okuyup uygulanmamalı tabi kide. Ama hiç okumadan, araştırmadan, sormadan bir insan nasıl tecrübe kazanır? Bu durum şuna benziyor; normal şartlarda 5. kattan atlarsan muhtemelen ölürsün veya şansın varsa kurtulursun. Bu kişi kalkıp ta "Dur bakalım ne olacak?" diye atlarsa ne olur? Tecrübe böyle kazanılmaz. Defalarca farklı kaynaklardan okunup araştırılıp, daha sonra ürkek ürkek denemeye geçilir. Deneme sonuçları her zaman aynı şartlar yakalanamayacağı için hiç bir zaman %100 bilinemez, fakat fikir verici sonuçlar alınabilir.

    Haksız mıyım?
     
  14. mengi_man

    mengi_man

    Mesajlar:
    366
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Zafer MENGİMAN
    Geçmiş olsun Burak. Bence de biraz araştır ve başla yeni balık seçimine. Yine üzülme diye uğraşıyor burdaki herkes. Hem giden balığa yazık hem emeğe hemde paraya. Sakin emin adımlarla güzel bir iş çıkartacağına eminim :)
     
  15. barisy

    barisy

    Mesajlar:
    576
    İsim:
    Barış Yıldırım
    Önce bi yunusları yaşat..Discus bu hobinin en ilerisi:F
     

Sayfayı Paylaş