1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Taklitler Aslını Yaşatır

Başlığı 'Etkinlik-Duyuru-Haber Portalı' kategorisinde YIKIKTEMO tarafından 14 Kasım 2010 başlatılmıştır.

  1. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Yazacaklarımı aşağıdaki siteler için sadece söylemiyorum ama emek vermeden kopyala yapıştır ve ben bir site açtım diye ortaya çıkmak bir yere vardırmıyor. Üstelik ismi de aynı almak çakma damgası yemekten başka işe yaramıyor.

    akvaryumportali.bilmem net
    akvaryumportali.bilmem ne com

    Al birini vur ötekine...

    Kimin ne yaptığını insanlar görüyor. Bu isimle akvaryum üzerine site açılması bir yana bilgilerin de aynı olması komedidir.

    Birileri bu alan adlarını alıp site açıyor ve hatta bazıları daha sonra parayla alan adını satmaya kalkıyormuş benzer isimli sitelere sanırım. Hani hobiye faydalı bir site olsun amacı da olmuyor çoğunda. En son Lepistes kulübünden Onur Hocaya yapıldı. Kendisine dedim bize böyle teklif gelse ancak bir yerimle gülerim. :D
     
    Onur G. HİTİT bunu beğendi.
  2. zgrkaralar

    zgrkaralar

    Mesajlar:
    556
    İsim:
    Özgür KARALAR
    İyiler taklit edilir.
     
  3. hasanaytekin

    hasanaytekin

    Mesajlar:
    882
    İsim:
    Hasan Aytekin
    İrtibata geçilse ve noterden bir uyarı gönderilse, dava açılacaktır diye, işe yarayacağını düşünüyorum.
     
    YIKIKTEMO bunu beğendi.
  4. Onur G. HİTİT

    Onur G. HİTİT

    Mesajlar:
    855
    Yer:
    İlkadım/SAMSUN
    İsim:
    Onur G. HİTİT
    Bu adilikten başka bir şey değildir. Akvaryum Portalı'nı bilen biliyor, burası varken kendini Akvaryum Portalı zanneden başka yerlere -çok afedersiniz- bok yemek düşer. Yani bu terbiyesizlik değilse, banka ne terbiyesizlik olabilir ben bilemiyorum. Terbiyesizlik, hırsızlık, adilik, korsanlık, yüzsüzlüktür bu.

    Bu bize de yapıldı. Birileri bizim Lepistes Kulübü'nün "com" uzantısını almışlar, sonra bize kakalamaya kalkıştılar. Almadık elbette. Ve bunu "dostluk, kardeşlik" adı altında yaptılar, bizim kulübümüze yıllardır her türlü ortamda saldıran tiplere veriverdiler. İyi mi? Bu nasıl abilikse, bu nasıl kardeşlikse artık...

    Neyse... Çok sinir bozucu bir durum olsa da, "TAKTİR EDİLMEKTENSE TAKLİT EDİLMEK BAŞARI GÖSTERGESİDİR" deyip geçelim derim hocam.
     
    reis, murer ve YIKIKTEMO bunu beğendi.
  5. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Valla Hocam anlamışta değilim. Bir alan adının kaç uzantıyla alındığına baksana ? Yok org, net, com, info, biz, us gibi bir sürü bu nedir anladıysam arap olayım. Para tuzağı mıdır nedir çıkamadım işin içinden.
     
  6. Onur G. HİTİT

    Onur G. HİTİT

    Mesajlar:
    855
    Yer:
    İlkadım/SAMSUN
    İsim:
    Onur G. HİTİT
    Para tuzağı... Şu "organik" meselesi gibi... Yani insanlar yediklerinden hasta olmaktan korkuyorlar ya, "organik elma, organik armut, organik üzüm" falan çıkmaya başladı. Ama herifler hızlarını alamadılar, "organik kalem, organik bilgisayar ekranı, organik koltuk, organik klozet kapağı" yani böyle gidiyor...

    1- İnsanların aptallıklarından ve korkularından faydalanmaya çalışıyorlar.
    2- Herkesi kendileri gibi aptal ve korkak sanıyorlar.

    "Abi" dediğim biri bizim kulübün alan adının .org olmayanını almış ve bize satmaya kalkıştı. Şimdiye dek her türlü konuda en ufak bir saygısızlık etmediğim biridir üstelik. İstediği uzantının en kralı 10-15 TL iken, bizden 100 TL istedi. Ama o alan adını yıllardır bize ana avrat küfürler eden, her türlü forumda arkamızdan atıp tutan, bize tehditler yollayan, iftiralar sıralayan, ticaretten başka bir halt bilmeyen, üç beş tane bilimsel terim ezberleyip kendini "alim" diye tanıtan, hobici (!) olmasına rağmen sitelerde ilanlar vererek kredi kartına taksit yaparak diskus satan adı lazım değil birine veriverdi...

    Yani benim kendisine duyduğum güvenin ve saygının karşılığı buymuş...

    Saçma işler hocam... Kendi açımdan bakarsam, aslında iyi oldu. Tayfamda barındırdığım birinin ne mal olduğunu gördüm.

    Akvaryum Portalı'nın taklidine gelince; bence orası site bile sayılmaz hocam. Sıkma canını. Yapan kişinin amacı hırsızlık, adilik, dallamalık olduğu kesin bir şey...
     
    reis, cirol ve YIKIKTEMO bunu beğendi.
  7. ßeRaT

    ßeRaT

    Mesajlar:
    3
    İsim:
    ßerat Vurucuel
    Herkes İstediği Domain'i Almakta Özgürdür. Örn: Akvaryum.com , Akvaryum.Org
    Bu Alan Adı Kişinin Kendi İstediğidir. Kimseyi İlgilendirmez.
    İçerik Kısmına Gelince ;
    Sizin Sitenizde Alıntı Paylaşım Yok mu ?
    Herşeyi Tek Tek Elinizlemi Yazıyorsunuz ?
    Sorularıma Cevap Bekliyorum...
     
  8. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Bir sitenin adının aynısını başka uzantıyla almak serbest olabilir ama bu orayı çakma bir yer yapmaktan kurtarmaz. Kendi yaratıcılığını kullanmak varken, çakma damgasını yememek varken, üstelik bir de kopyalama ile orayı doldurmayıp hepten olayı komediye çevirmemek varken neden bu basit kavramındaki kısırlığa düşmek ? İçeriğe gelince siz mi çarpıldınız elektiriğe arkadaşım kopyalayıp, çaldığınız konulardan biri olan 'çamaşır makinasından pompa yapımı' paylaşımını hazırlarken...yoksa ben mi çarpıldım ?

    Siz kopyalamıyor musunuz diye sorarken bunu nerde yazdığınızın farkında mısınız ?
     
    cirol bunu beğendi.
  9. taygun

    taygun Guest

    Böylelerine ben "tek atışlık fişek" diyorum. Kopyalayıp yapıştırıyorlar. Sonrası? Yok. Bu tip adreslere ne giden olur ne bakan.

    Zaten kopyalananlar hep iyiler değil midir? Kötünün kopyalandığını gören var mı?

    Saygılar
     
    YIKIKTEMO ve cirol bunu beğendi.
  10. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Arkadaşlar selam,

    Berat Bey, süslü kelamlar yapıyor ama güvenim kalmadı kimseye.
     
  11. ßeRaT

    ßeRaT

    Mesajlar:
    3
    İsim:
    ßerat Vurucuel
    Teşekkürler.
    Öncelikle şunu belirtmeliyim.Önceki mesajlarda yazıldığı gibi hiç bir kötü düşüncem yoktur , OLMAYACAKTIR , OLAMAZDA ! . Domain adı alıp sonradan satmak felan aklımın ucundan geçmemiştir.Öylede bir amacımda yoktur. Temel Sert Bey'in dediği gibi ilk bu siteye girdiğim için konu (ç)alıntılarım olmuştur.
    İyi Günler
     
  12. LostRua

    LostRua

    Mesajlar:
    3.518
    Yer:
    Konya
    İsim:
    Doğuş ARISOY
    Arkadaşlar biliyorsunuz malesef ki internet üzerinde istediğiniz kadar yer alın... tescilleyin onaylayın birşey değiştiremezsiniz. Bu site akvaryumportali.com olarak tescillenmiştir. .org .com.tr vb daha yüzlerce tescil adı ile siteler satın alınabilir. Ve internette yayınlanabilir. Yapılabilecek tek şey alan adı satın alırken tüm alan adlarını almanızdır. Bunuda büyük şirketler haricinde kolay kolay alınabilecek bir durum değildir. İsim tescili alınabilirdi.

    Ama bununda sabitlenebilmesi için belli bir süre bu şekilde akvaryum portalına benzer bir isimle yayın ve kuruluş olmaması gerekirdi. Ama malesef ki internet paylaşımları ilede bu çok zor olacaktır. Bir şirket kuruluşu ile isim alınırsa bu şirkete ait bir site olarak açılabilir. Buda vergilendirmeye tabi tutulur. Yapılabilecek birşey gelmez elden. Dediğiniz gibi bunu yapmak kötüdür. Ama yasal bir suç değildir. Sadece olaya biraz daha net bir bakış yapmamız daha iyi olacaktır diye düşünüyorum. Kim ne yaparsa yapsın hangi sitenin ne olduğu belli zaten...
     
    YIKIKTEMO bunu beğendi.
  13. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Doğuş haklısın diğer uzantıları almak lazım ama her yıl para bunlar sonuçta. bir sürü uzantı var. Allah'tan org uzantısını alıp sakladım yoksa o da elden gidecekmiş.
     
  14. SantiMunez

    SantiMunez

    Mesajlar:
    192
    Yer:
    Samsun
    İsim:
    MUSTAFA CAN ÖMEROĞLU
    Yorum yapamıyorum !
     
  15. Onur G. HİTİT

    Onur G. HİTİT

    Mesajlar:
    855
    Yer:
    İlkadım/SAMSUN
    İsim:
    Onur G. HİTİT
    Yasal anlamda suç olmayabilir, ama yazılı olmayan yasalar da vardır. Mesela birbirini tanıyan iki kişinin yolda karşılaşması ve birinin diğerine selam vermesine karşılık diğerinin selamı almaması... Suç mudur selam almamak? Değildir elbette. Yani yasal olarak böyle bir suç yoktur. Ama bir de yazılı olmayan şeyler vardır, "etik" denen bir şey vardır. Bu başlıktaki durum da buna benziyor. Yazılı yasalar anlamında ortada bir suç olmayabilir. Ama yazılı olmayan bazı değerler de vardır. Bilmem anlatabildim mi...
     
    YIKIKTEMO bunu beğendi.
  16. emmi_06

    emmi_06

    Mesajlar:
    1.090
    İsim:
    Özgür ABAY
    Gitsinler kumda oynasınlar.Ya anlamıyorum ben,böyle şeyler yapınca ellerine ne geçiyor acaba.

    5 yıl önce kurduğumuz yerel modifiye sitesi kurmuştuk.Aynı zamanda com,org,net her 3 uzantıyı almıştık.3 yıl ödeyebildik baya bi külfetli oluyor.

    İstediklerini yapsınlar orj saf temiz kalır onlar anca talkit ederler.
     
  17. kerem11

    kerem11

    Mesajlar:
    874
    İsim:
    Kerem Ürütürk
    Öncelikle selam

    İlk olarak zebra maceramla internette araştırma yaparken bu sitede üye değildim.Ve diğer sitelere göre daha ayrıntılı ve dost üyelikler mevcut olduğundan üye oldum.
    Ve bozüyük Adlı üyeyide akvaryumu olduğu için üye yaptım.Ve oda çok memnun .Taklit olayı çok saçma ve haksızlık bizi çekemiyorlar.İlk okul arkadaşım başka bi siteye isim vermek istemiyorum.Akvaryum macerasına başlamış ve yardım istemek için konu açmış yazın 3 ay okul tatilinde ve hala daha yorum gelmemiş kimse yardımda bulunmamış.Demem o ki bizi çekemiyorlar.İyi paylaşımları görüp bazıları izinsiz çalıntı yapıyorlar ve altlarına imzalarını atıyorlar sanki kendilerine aitmiş gibi bunlar nasıl rahat edebiliyorlar.Bilgi hırsızlığı yapıyorlar.Site adıyla kendilerinin yükselebilieceklerini sanıyorlar.

    Neyse demem o ki Herkes birbirinden pay çıkartmaya çalışıyor.Bu sitenin ismi ile imkanım olsada sizin izninizle başka uzantıda site açabilsem ve başkalarına fırsat bırakmasam. ! .
     
  18. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Bir adet daha türedi, içerik henüz yok. Henüz neyi yürütsek diye forumu geziyorlar.:hasta:

    akvaryumportali...com
     
  19. reis

    reis

    Mesajlar:
    5.928
    İsim:
    Olcay Aksu
    Konuyu ilk okuduğumda dellendim gene ama Berat arkadaşımızın art niyet gözetmediğini anlayınca duruldum.

    Biz bu forumu gece gündüz dişimizle tırnağımızla,gözümüzün nuruyla işledik kelime kelime.Tabi bugün marka haline gelmiş birçok şeyin mutlaka taklitleri oluyor. Buda o markanın nekadar değerli olduğunun göstergesidir. Piyasada bunlar gibi daha çook nüshalarımız olacaktır.İsim taklidinden çok içerik alındığında insan bozuluyor. Madem böyle bir forum oluşturuyorsunuz bir paylaşımı forumunuzda görmek istiyorsunuz,gelin ozaman nezaketen o paylaşımı kendi forumunuzdada bulunmasını rica edin kardeşim.Örneğin,o çamaşır makinası pompasını bildiğiniz gibi Türkiyede ilk ben yaptım ve bu olurmu kardeşim diye zamanında dokuz köyden kovuldum milleti çarpacaksın diye. Ama şimdilerde ise bakıyorumki bunu artık çocuk oyuncağı gibi yapıp kullanıyorlar.Bu ve bunun gibi birçok dıy paylaşımım birçok forumda yer aldı.camfanus,akvaryumforum,isak gibi birçok forumdan arkadaşlar gelip ricada bulundu Olcay bey bu paylaşımlarınızı forumumuzdada yaparmısınız diye.Hiçbirini kırmadım hem üye oldum forumlarına hemde paylaşımlarda bulundum.Durum böyle olsun canımı yesin. Ama sen gel al konuyu altınada imzanı at işte ozaman çarşı pazar karışır.Yok öyle emek hırsızlığı.:motz:
     
  20. ßeRaT

    ßeRaT

    Mesajlar:
    3
    İsim:
    ßerat Vurucuel

    Onunda Kategorileri felan benimkiyle aynı =) Sizi Daha İyi Anladım =)
     
    Onur G. HİTİT bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş