1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Çakıl taşlı tabana bitki

Başlığı 'Bitkili Akvaryum Portalı' kategorisinde kolibasily tarafından 14 Haziran 2009 başlatılmıştır.

1. kolibasily

kolibasily

Merhaba Arkadaşlar,
    Canlıdoğuran akvaryumuma bir arkadaşımın göndereceği java moss bitkisini ekleyeceğim. Yanlız problemim akvaryum tabanımın sadece küçük çakıl taşlarından oluşması sizce sadece bu tabanda java moss yetişir mi? Vede bu taban için ekebileceğim bitkiler var midir?

Teşekkürler.

2. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Kenan bey çakıl taşının büyüklüğü önemli , görmek lazım.Bir fotoğraf ekleme şansınız var ise daha sağlıklı olur.Benim gördüğüm bitkili bir tanka hobici arkadaş , tabanı olduğu gibi moss'la halı gibi kaplamıştı. Çokta güzel olmuştu.. Akıntı iyi ayarlanırsa olmayacak bir şey değil.. Hemen hemen her bitkiyi dikebilirsiniz Kenan bey sorun olmaz.. Bitki arşivimizi iyice araştırmanızı tavsiye ederim.Orda tüm bitkiler ve istedikleri hakkında her türlü bitkiye ulaşabilirsiniz..

3. radenko

radenko

Kenan bey javamoss için zeminin bir önemi yoktur ancak çakıl taşlarında dikkat edilecek hususlar var eğer çakıl taşları capı 1cm den buyukse burda sıkıntı yaratacak çok daha önemli bir konu vardır ilk ışık açıldığında ve kapandığında yavru kaybı yaşayacaksınız. Yavrular korkarak aralara giriyor ve çıkamıyorlar. Buna dikkat etmeniz gerekir.

4. kolibasily

kolibasily

Çakıl taşlarının boyutları 1cm civarı klasik akvaryumcularda satılan cinsten. java mossu misineyle cam bir dekora sabitledim. ama niyetim saz türü bir bitkiyide eklemek. Sazı ekmek için toprak gerekli olur mu? Çakıl taşlarının altında tutunabilirler mi?

5. taygun

taygun Guest

Volkan Merhaba,

Senin gördüğün tankta java moss dipdeki taşlara tutturularak mı zemin kaplanmış? Ben hep bunun tersini okuyorum forumlarda. Bu gibi bir uygulamada mossun taş altında kalan yani gömülü olan kısmının çürüyeceğini okudum hep.

Belki sık gözenekli çit gibi bir şeye moss sardırılarak zemine bırakılmıl olabilir diye düşünüyorum. Bu uygulamayı akvaryum camına fon olarak da yapıyorlar.

Benim görüşüm java moss'un zemindeki çakıl taşlarının arasına tuturularak uygulamasının olmayacağı yönünde.

6. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Moss lar en ince kuma bile yapışabiliyor ama bana kalırsa jawa moss büyütmek istiyor isek tabanda değil bir şeyin üzerinde ve bir kısmı açık salllanır halde olmalı hafiften akıntıyıda yerse alıp başını gidiyor çok güzel açık yeşil filizlerle hep büyüyor ama tabanda başaramadım bunu, sanırım taban tortusu yüzünden moss temiz suyu seviyor

Sayfayı Paylaş