1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Çiftleşme için 3d+1e Betta splendens kullanılır mı?

Başlığı 'Labirentli Balık Türleri Forum' kategorisinde Neverlander tarafından 5 Ocak 2009 başlatılmıştır.

1. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Arkadaşlar,

Şu anada elimde biri 10 gündür diğeri 2 gündür erkek betalarım ile bakışan toplam 3 adet gayet sağlıklı görünümlü betta dişim var... Bunların 3'ünü birden tek bir erkekle 20 lt'lik akvaryumuma koysam çftleşme gerçekleşir mi ve gerçekleşirse her dişinin yumurtası mı döllenir yoksa sadece içlerinden birininki mi?

Yardımlar için şimdidien teşekkürler....

2. DuncaN

DuncaN

Olmaz Abdullah hoca, kovalamaca esnasında habire yuva bozulur bire bir çiftleştirmek bile o kadar kolay değil ki her çiftleşme ve yumurta beklemeden sonra en az 1 ay dinlenmesi form tutması gerekiyor erkeğin bu hususları dikkate alınca bakıyoruz ki sonuç olumsuz.
    Saygılarımla...

3. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Abdullah hocam, gün ışığı görmemiş karelerle fikir vermesi açısından örnek sunmak istedim.

Sen ördek yüzdürmezsin içinde artık :hasta:

Hocam, fotoğraflar aynı akvaryuma aittir. Sadece bitkiler ile güzelleşmesi ve gelişimine dikkat çekilmiştir.

Saygılar...

4. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Sağolun arkadaşlar...

Zaten benim "süslü bayık" sadece birini gözüne kestirmiş diğerlerini görmüyor bile... Varsa yoksa O...

Bu arada Ufuk Hocam senin yüzünden bettafili-manyak olup çıktım... Şu anda 6 tane (4d 2e) bettam var... Ve ne hikmetse daha alasım var... Ben ki bu balıktan hiç hazzetmezdim... Beni betta-sever yaptın ya alacağın olsun...

Şaka bir yana bu güçlü önyargımı kırdığın ve beni bu güzel balıklar ile aşina ettiğin için sana çok teşekkür ederim... :cicek:

Temel Hocam o ördek de ne öyle ya... Nereden çıktı bir anda? Plastik ördeklerin atası bettalar falan mı demek oluyor bu? :D

5. DuncaN

DuncaN

Rica ederim Abdullah hocam zamanla her birinin ayrı ayrı karakter sahibi ve zeki balıklar olduğunu daha iyi gözlemleyip daha da bağlanacağına eminim.
    Temel bey, dip malzemesi olan ve herhangi bir filtrasyona sahip tanklarda betta üretilmez.Sadece cama cam akvaryum, 15 cm su, 26-28 derece ısı yeterlidir.
    Yine de tank örnekleri için teşekkür ederim.

6. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Evet ufuk, üreme döneminde fotoğraftaki tanktan alınan ve üreme tankına koyulmak için bekleyen Fotoğraftaki tank içinde bulunan balık.

Bu da işe koyulduğu an.

Teşekkürler...

7. DuncaN

DuncaN

Abi hollandalımı bu balıklar bizde izin yok buna :) şaka bir yana Temel bey klasik her yerde gördüğümüz görüntülerin dışına bizi taşıdığı için ayrıca teşekkür ederim.
    Ve dıy betta üretimhanesi istiyorum Temel abiden.

8. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Yani bilmiyorum ama zannımca bettalar öyle güzel balıklar ki bence etraflarına herhangi birşey koymaya gerek yok... Böylelikle sadece bettalara odaklanabiliriz diyorum... Şahsen ben öyle yapıyorum... En kısa zamanda da cam cama bir "Bettopolis" yaptıracağım camcı bir tanıdığıma... Kafamda su sirkülasyonu meselesini çözer çözmez...

9. DuncaN

DuncaN

Şelale kullanıyorum ben atmanın en ufak modelini

10. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Yaparız elbette Ufuk.

Fotoğraf yorumun için teşekkür ederim. Yukarıda belittiğim gibi gün ışığı görmemiş kareler paylaşımlar içerisinde bolca yerini alacaktır.

Yukarıda Betta'nın işe koyulduğunu belirtmiştim. Müsadenle şimdide işine devam ettiğini yayınlamak isterim. ;)

Saygılar...

11. sadiksena

sadiksena

İsim:
    SADIK SENA YEŞİLYURT
    Abdullah Bey (izninizle abi demek istiyorum) bu betta hastalığı öyle bir illetki sene başında tam 6 bettam vardı.Baktım kedimi durduramıyorum ev arkadaşlarımdan birini ve yakın dostlarımıda bulaştırdım bu işe. Hiç değilse betta alırken artık nereye koyucam derdi yok. Şuan bile evde 2 si benim olmak üzere 4 betta var.Ve akvaryum koyacak yer bulsam bu sayı hızlıca artıcak. (Kaldığım oda 8 metre kare ve imzamdaki bütün akvaryumlarbu oda da :heyo: )

12. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Alt kattaki camcının çıkma camlarını alıp betta akvaryumumu yapsam acaba?

Sayfayı Paylaş