1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Çikletlerin yazın su sıcaklığı

Başlığı 'Malawi Cichlid Forumu' kategorisinde kemalguney01 tarafından 16 Mayıs 2009 başlatılmıştır.

1. kemalguney01

kemalguney01

Arkadaşlar çikletlerin yazın su sıcaklığı kaç olmalı.Yaz kış aynı dır 25-28 arası diceksiniz tahmin ediyorum ama şu an 30 derece ısıtıcım kapalı zaten. bu sıcaklık bir sorun oluşturur mu? Veya soğutmam gerekirse ne yapmalıyım

2. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Kemal Bey, yaz aylarının bir sıkıntısı bu malesef var. 30 derece tatlı su akvaryumları içinde tuzlu su akvaryumlarında içinde fazla elbette. Ancak sıkıntı yaratacak boyutlarda sorun çıkacağını sanmıyorum. Ama fan kullanabilirsiniz. Aşağıda daha farklı bir çözüm önerimde olacak. Tuzlu su akvaryumlarında ısı büyük sorun demektir. Ben de de malesef omurgasızlar var ve ısı yazın 30 altına nadiren düşüyor. Soğutucular ciddi maliyet. Ben bu konuya kendimce çözüm paylaşmıştım. En geç yarın öbür gün devreye sokacağım bu sistemi.

Düzenleme: 14 Mayıs 2016
  3. kemalguney01

kemalguney01

Teşekkürler yine de sağolun.

4. MertBalim

MertBalim

İsim:
    Mert
    Malavi cikletlerinde küçük bir ihtimal kayıplara uğrarsınız. Balıkların renginde soluklaşma oluyor. Bende malavi besliyorum. Rengi soluyor dayanıksız balıklarda kayıplar olabiliyor. Soğuksu eklemeleri yapabilirsiniz.

5. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY
    Kaç yıldır,akvaryumla uğraşıyorum.Yaz aylarında akvaryumun ısısı en fazla 32 dereceye yükseliyor.Evde ısı yalıtımı olduğu için çok yükseklere çıkmıyor.

35 derece akvaryumda gördüm.Fazla ısıdan dolayı bı sıkıntı çekmedim şimdiye kadar.

Sayfayı Paylaş