1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Çok bilenler nerde ?

Başlığı 'Canlı Doğuran Portalı' kategorisinde YIKIKTEMO tarafından 31 Ekim 2008 başlatılmıştır.

1. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Selam,
    Balıkların menopoza girmesi sonucu hobici arkadaşların akvaryumcularından aldıkları bazı balıkların ürememe sebebi olabileceğini bilyormuydunuz?

Hayatında hiç Lepistes beslememiş birinin bu konuyu gündeme getirmesini platformlarda bolca tartışan, kavga eden, agresif canlı doğurancılar yerine, benim yapıyor olmam üzücüdür. :helalolsun: :cicek:

Menopoz süresi yaşam süresinin uzamasından etilenmiyor. Balıklar bunu yaşamlarının sadece 'formda oldukları', yani dünyaya yeni nesil yavrular getirebildikleri dönemi uzatarak başarıyorlar.Lepistesler üzerinde yapılan bir araştırmada, çok sayıda avcı balığın bulunduğu ortamlarda yaşayan lepisteslerin, az sayıda avcı balığın ortamdaki lepisteslerden daha erken bir dönemde üremeye başlayacak şekilde adepte olduğunu ortaya koymuş. Dahası,üreme yeteneği sona erdiğinde, çok avcılı bölgelerin lepistesleri az avcılı bölgelerin lepisteslerinden daha yaşlı oluyorlarmış.
    Herkes yavru alıyor ben alamıyorum diyenler dikkate almalı bunu bence.

Kısaca, menopoza girmiş balık almayın. Bunu nasıl anlayacağınızı sayın, agresif ve tartışmacı uzmanlara bırakıyorum. Gerekirse onu da ben yazarım. :D

YIKIKTEMO,
    Saygılarımla...

2. MR_EREN

MR_EREN

İsim:
    Eren Eroğlu
    Ynt: Çok bilenler nerde ?

Balıklarda menapozun olduğunu bazı canlı doğurancılar biliyor ki zaten Temel Hoca...

Örneğin dişiliği biten lepistes doğum yapınca yumurta dökerse %90 bir daha hamile kalmaz...Yumurta dökmesinin nedeni de artık dişiliği bittiği ve son doğumunu yaptığı içindir..

Bu olaya onlarca defa şahit oldum...

Özetle durum şudur : Erken doğum dışında, bir lepistes doğum yaptığında bir dünya yumurta dökmüşse (ve biraz irice ise yani yaşlıysa) bir daha hamile kalmıyor...

3. Riddick

Riddick

Temel Bey bu konuda akvaristleri bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim. (Bende bilmiyordum :cekingen: )

4. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Benim biricik uzman bilmişlerimden biri kısmen doğru cevapla sınavı geçti.Tebrikler Eren :helalolsun: Ötki agresif ve tartışmacı uzmanım niye yazmadı hala :bilmem: :D :hepiniziseviyorum:

5. DuncaN

DuncaN

Abi ne diyelim Eren anlatmış bende haklısınız diyip konuyu tastiklerim.
    Biz canlı doğurancılar adına faydamız dokunsun diye tartışmayı bıraktık, egolarımızdan sıyrıldık.Bizi gazlamak için açtığın başlık için ayrıca teşekkür ederim.

6. MR_EREN

MR_EREN

İsim:
    Eren Eroğlu

Ağlamak istiyorum bu mesaj karşısında :D

Ufuk sen gel hele bir özel mesaja...
    Uzun zaman oldu bir canlı doğuran tartışması yapalım, beyin fırtınası yapalım :D

7. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Ufuk ve Eren kardeşim, yaşanan bazı sorunların çözümünde katkım olduğunu düşünüyorum.
    Sizi gazlamaya devam edeceğim merak etmeyin :D Ben gazlanmam gazlarım :D

Başka yorum yok.
    :horon:

8. bettacı

bettacı

:D :D :D :D :D

Abi bilmemmi.Beni ak-foda çok gaza getirmiştin.Çok değilde 1-2 defa. Artık ben yutmuyorum :D :D

9. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Haklısın, bu yüzden yeni arkadaşlar bulmam lazım. :hasta:

10. bettacı

bettacı

Aslında gaza gelerek değil kendi içimizden gelerek bilgi paylaşımını sunmamız gerek ve bence bu forum üyeleri bunu yapıyor

11. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Bir konuyu aydınlatalım ama, bu gaz paylaşım yapılması için değildi, sadece bu kardeşlerimizin kaynaşması ve canlı doğuran türünden artık yeni varyetelerin üretilmesinin önünü açmaktı.

Ben önemli olan ilk noktasını en azından bizim sitemizi ilgilendiren kısmını başardık diyorum.

Sayfayı Paylaş