1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Önemli konu(Özellikle Abdullah abi'yi bekliyorum)

Başlığı 'Tatlısu Genel Konular Portalı' kategorisinde emmi_06 tarafından 20 Ocak 2009 başlatılmıştır.

1. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY
    Yaklaşık 1 yıldır aklımda olan bi konu,az önce aklıma geldi.
    Arkadaşlar hepimizin burda olma sebebi akvaryumdur.
    Tüm arkadaşlarımızın evinde en az 2 akvaryum bulunur.Benim evimde 4 akvaryum kurulu.
    1.Akvaryum 300 litre
    2.Akvaryum 100 litre
    3.Akvaryum 50 litre
    4.Akvaryum 30 litre

Çok yakında eşim ve annem 3 aylık olan kızımı hasteneye kontrole götürdü.Eşim evimizde akvaryumların olduğunu söylemiş.Doktor bir bebeğin olduğu evde yakınında bilgisayar,cep telefonu ve kesin kes akvaryum olmuyacak demiş.

Hadi beni boşverin,ben hayatımdan modifiye ile uğraşırken boşvermişim.Evde 3 aylık kızım var.Akvaryumlarda kaya tuzu hariç kimsayal kullanmam.

Akvaryumların ev içindeki zararları nelerdir.Evimizin ısı yalıtımlı bodrum katı var.Akvaryumları oraya almak bile aklıma geldi.

2. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Özgürcüğüm o doktor ya tamamen saçmalamış ya da -hadi iyi niyetli düşünelim- akvaryumda kaplumbağa var zannetmiştir...

Bugün özellikle astımı olan ancak hayvan beslemek isteyen çocuklara balık beslemeleri önerilmektedir doktorlar tarafından... Kimyasal madde bile kullansan çocuğunda çok ama çok özel bir durum olmadıkça zarar görmeyecektir... Bunun nedeni o kimyasal maddelerin insana karşı etkilerinin ya olmaması ya da çok sınırlı olmasıdır... Tabii bunlarla basit temaslardan bahsediyorum... Yoksa alıp içersek hepimize birşeyler yapar...

Doktorların bir kısmına akıl sır erdirmek mümkün değildir... (Akvaryum Portalı'ndaki iki tıp öğrencisi arkadaşımızı tenzih ederek söylüyorum...) Cep telefonu, bilgisayar ve sözüm ona akvaryumdan daha zararlı başka birşey yok muymuş bizlerin etrafını çevreleyen... Baz istasyonlarına ne demeli... Hadi baz istasyonu etkisinde muaf şehir içinde bir ikematgah bulun da görelim... Peki ya oturduğumuz binalar çok mu sağlıklı... Çimentodan beton oluşumu kimyasal olarak sonu gelmeyen sürekli bir reaksiyondur ve her daim radyoaktif radon gazı salmaktadır... Kaçımız farkındayız bunun.... Peki İstanbul Boğazı'ndan geçen gemilerin geçişleri sırasında Boğaz'a neler bıraktığını biliyor musunuz? Bundan yaklaşık 10-11 sene önce ben daha Marmara Biyoloji'de öğrenci iken Boğaz'a sadece ciddi düzeyde Azot varlığında yaşayan ve Afrika'nın gelişmiş ülkelerin çöplüğü olarak hzmet gören bir ülkesinin sahil şeridine has bir deniz anası türü gelmişti... Ertesi sene bu deniz anaları yok oldu ve bir daha hiç gözükmedi... Şimdi bu neyin göstergesi... Şunun: O sene biri Boğaz'a ciddi miktarda Azot içeren atık bırakmıştı... Ama kim tabii...

Bizim doktorlarımızın bir kısmı bazen çok bilirler... Benim çekumumda yani ince bağırsağımın kalın bağırsağıma bağlandığı yerde ikinci ve oldukça dar bir pasaj (geçiş) daha bulunmaktadır... Ciddi şekilde kabızlık çektiğim bir dönemlerde o bölgede dar olması nedeni ile ağrı oluşur... Benzer bir ağrı ile kabızlığımı gidermesi için bir doktora başvurduğumda bana "Sigara"yı bırak dedi... Ne alaka şimdi...

Acaba soluduğumuz havada neler var? Söylesek, söyleseler nefes almayı mı kesmemiz lazım?... Necmettin Erbakan'ın tabiri ile "Hadi ordan!..."

3. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Abdullah hocama tamamen katılmakla beraber eklemek istediğim ; Bazı psikologlar küçük çocuklara akvaryum edindirmeye çalışırlarmış. Kimi hastalarını akvaryum ile kimilerini müzik ile kimilerini ise resim ile tedavi ediyorlar. Hatta akvaryum sayesinde eroin bağımlılığından kurtulan insanlar var. O doktorun böyle söylemesi beni oldukça şaşırttı. Neye dayanarak söyledi onu da anlamış değilim. Müsterih olun hocam.

Saygılar.

4. DuncaN

DuncaN

Nemden dolayı astım bronşit gelişmesi düşüncesine kapılmış olabilir.Malum baya üzer sizleride.

5. lepistes

lepistes

İsim:
    Muhammed Ali Tavur
    Ufuk abinin dediği gibi bencede nemden dolayı demiştir. Belki de akvaryum konusu hastalıktan değilde, çocuk için tehlikeli demiştir. Nasıl desem Allah korusun üzerine düşer felan gibi. Benim tanıdığım bir kaç doktorun evinde de akvaryum var her halde onlar okulda derslerine iyi çalışmamışlar :D

6. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY
    Abdullah abi ve diğer arkadaşlara teşekkür ederim.
    Aslında ince ayrıntılara takılmadım bu yaşıma kadar.
    Ama 3 ay önce kızım oldu.Herşey değişti en küçük ayrıntıyı bile araştırır oldum.

7. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Benim üç çocuğumda balıklar ve akvaryumlarla beraber büyüdü.Evin hertarafı akvaryum olduğu halde bugüne kadar Allah a şükür bir sıkıntımız olmadı.Arkadaşlarında dediği gibi doktor nem yüzünden bu şekilde söylemiş olabilir.Sen aynı doktora gittiğinde tekrar bir sor bakalım neden böyle söylemiş.

Bu arada Özgür,cüğüm; Allah analı babalı büyütsün yavrunu.

8. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY
    Cemil cümlemizinkini amin.
    Eyvallah abi,
    Ufak sinek işte biraz mide bulandırdı.

9. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Konu üzerinde benim de bazı duyumlarım olmuştu. Bunun sebebi tamamen nem ve astım hastaları içindir. Ev de konusu açıldı ve doktora sorulması sonucunda, temas olmamasına dikkat edin yinide ve odasında olmasın tavsiyesi dışında önemli değil dendi.

Yine muhabbet kuşu için aynı tenkitler yapılır, bunun sebebi ise, Kuşların tüy temizliği sırasında tüylerin den dağılan toz içindi. Bildiğim kadarı ile, alerjik yapıya sahip çocuklarda bu daha önemli bir konu.

10. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Temel Hocam,

Eğer İstanbul'daki bir doktor nem dolayısıyla astım hastaları için sakıncalıdır demişse yanlış söylemiş... Eğer gerçekten ciddi derecede nem yapabilecek bir akvaryum olsa bile İstanbul'un havasındaki nemi geçemez diye düşünüyorum... O halde şöyle demeli: Siz önce Ankara'ya taşının sonra da eve akvaryum sokmayın... :D

11. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY
    Teşekkür ederim,tüm bilgiler için.

12. model

model

Akvaryum bir evin havasını tamamen değiştirin akvaryumun olduğu odayı değil sadece suda parçalanan gözle göremediğimiz yemin içindeki kimyasallar buharlaşmayla beraber çocuğa zarar verir. Bu çocukta değil zaten 3 aylık bebek.

13. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY
    Melike hanım,ozaman bu hobiyi bırakalımmı?Şuan için 6 akvaryumum var.Yer sıkıntısı yüzünden tüm akvaryumlar sığınaka gidecek gibi.

14. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Akvaryumdan evin havasına buharlaşarak dağılan zerrecikleri düşünüyorsanız eğer bebeğinizi veya çocuğunuzu hiç dışarı çıkarmayın.Saymamı ister misiniz ürettiğimiz zehirli gazları??Hatta şöyle söyleyeyim,evinizi bebeğiniz varken hiç temizlemeyin.Temizleyecekseniz sadece su kullanın,hatta su bile kullanmayın,mazallah sudan uçan klor bebeğimize zararlı olabilir...
    Gülmek istiyorum,gülebilir miyim forum yönetimi?

15. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY
    Son cümlende ne istemek istedin anlamış değilim?

16. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Özgür hocam sen neden üstüne alındın sana değildi laf.Orada Melike hanıma gülseydim terbiyesizlik olarak algılanırdı forum yönetimi tarafından ve men edilebilirim diye düşündüm.Sizinle ilgili birşey değil yani.Yazdığı şey komik geldi bana Melike Hanımın...

17. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY
    Ben yanlış anladım Cem,kusura bakma.
    Banada garib geldi zaten Melike hanımın yorumu.

18. Desert Falcon

Desert Falcon

Aklıma gelen bi başka durumda duvarda oluşan mantarlar yüzünden söylemiş olabilir mi?
    Mesela bizim evde rutubet olan yerlerde,duvarda mantar gibi pamuksu bi oluşum var.Nedir bilmiyorum ama kışın oluyor.Ayrıca akvaryumların oluşturduğu buhardan rutubet olması durumu da göz önünde bulundurulmalı bence.Romatizma'ya sebep olabilir mi ilerde yada o çağlarda ? bilen var mı ?
    Belki doktor bizim yorulduğumuz kadar kafa yormamıştır söylemek için söylemiştir.

19. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Şahin Kardeş,o duvarda oluşan küf mantarıdır doğru.Yeteri kadar güneş almayan ve nemli ortamlarda çoğalırlar.İnsanlar için pek bir zararı yoktur.Sadece bağışıklığı baskılanmış kişilerde veya çok çok çok kan değerleri düşmüş kişilerde hastalığa yol açarlar.Betonarme binaların hepsinde bol miktarda vardır.O yüzden eğer bir bina yıkılacaksa etrafında hastane bulunup bulunmadığına dikkat edilir ve gerekli önlemler alınır.Romatizmal hastalık oluşması ile küf arasında bir ilişki olup olmadığını bilmiyorum.Sporları immun sistemi harekete geçirip allerjik reaksiyona yol açabilir.Belki de vücutta sporlara karşı üretilen antikorlar vücudun kendi organına karşı tehdit de oluşturabilirler(romatizmal hastalık).Akvaryumların veya küfün olduğu odayı gün aşırı veya hergün 1 saat civarı havalandırırsanız sorun kalmayacaktır.Zaten normal şartlarda beton ile demirin etkileşiminden açığa çıkan kanserojen RADON gazı oluşumundan dolayı evlerimizi hergün havalandırmalıyız. http://www.tumgazeteler.com/?a=3868507bak:
    Eklemek istediğim birşey var;bir insan çocukluk çağından itibaren belirli bir maddeye sürekli maruz kalırsa allerjik reaksiyon gelişme riski artar.Bu sadece küf için değil,herşey için geçerli.
    Umarım yardımcı olmuştur yazdıklarım.

20. Desert Falcon

Desert Falcon

Açıklamanıza çok teşekkür ederim.Romatizma dedikçe aklıma hep penisilin iğneleri geliyo ateş:

Sayfayı Paylaş