1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Üç benek gurami hakkında sorularım

Başlığı 'Tatlısu Genel Konular Portalı' kategorisinde ciklet1 tarafından 10 Ocak 2009 başlatılmıştır.

  1. ciklet1

    ciklet1

    Mesajlar:
    144
    Arkadaşlar üçbenek gurami almayı düşünüyorum.Ne yer ne içer?Benim platilerle beraber bakabilir miyim? Fiyatları ne kadardır? Melih abiden istesem getirtir mi? :D Bu türü alma konusunda kesin kararlıyım.
     
  2. legend

    legend

    Mesajlar:
    174
    Uzak Doğunun ekvatora yakın bölgelerinin bir balığıdır. Diğer gromi türlerine göre kavgacıdır. Döl verimi yüksektir 10-12 cm kadar büyüyebilirler. Üretim için 7-8 cm boydan sonra yumurta verirler. Kendisi ile aynı boyda olan balıklarla tutulmalıdırlar. Su bakımından hassas değildirler. 21-29 C su sıcaklığında yaşayabilirler. Her türlü yemi iştahla yerler. Vücut renkleri gümüşi mavidir vücut üzerinde 2 adet siyah benek vardır göz ile aynı hizada olunca 3 benekli gibi gözükürler bu nedenle 3 benekli gromi adını taşırlar. Yüzgeçleri üzerinde soluk pembe renkli benekler vardır.
    Erkek ve dişiler dıştan bakılınca birbirlerine benzerler fakat erkekler daha geniş ve uzun olan sırt yüzgeçlerinden kolaylıkla ayırt edilebilir. Üreme zamanında erkeğin rengi koyu maviye dönüşür. Dişilerde renk biraz koyulaşır ve üreme zamanında daha canlı bir renk alırlar. Üretim için 70-80 litrelik geniş ve uzun bir akvaryuma ihtiyaç vardır akvaryum iyi bir şekilde bitkiyle donatılmalıdır böylece dişinin saklanabileceği yerler oluşturulmuş olur. Balıklar akvaryuma akşamdan koyulur sabahleyin erkeğin su yüzeyine köpük yaptığı görülür bu köpükler bitişik olarak konulmuştur erkek köpükten yuvayı bitirince dişinin karnına vurarak dişiyi köpük altına gelmeye zorlar

    Dişi yumurtalarını bırakır ve aynı anda erkek tarafından döllenir yumurtalar sudan daha hafiftir bu nedenle su yüzeyinde kalırlar. Yumurtlamadan sonra dişi hemen akvaryumdan alınır erkek akvaryumda bırakılır bir seferde 1000 e yakın yumurta bırakabilirler 30 saat içinde yumurtalardan yavrular çıkar bu dönemde erkek balığın rengi solmaya başlar ve yavrular serbest halde yüzmeye başlayınca erkekte akvaryumdan alınır. Su 15 cm seviyelerinde tutulur akvaryum üzeri iyice kapatılmalıdır yavrulara infusaria ve artemia larvası verilir labirentin geliştiği devre olan 3. haftada su ve hava sıcaklığının eşit olması çok önemli bir konudur.

    anlatımım umarım faydalı olur

    [​IMG][​IMG]
     

Sayfayı Paylaş