1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Üreticilerin Dikkatine! Kullandığınız hormonlu yemler

Başlığı 'Canlı Doğuran Portalı' kategorisinde Neverlander tarafından 11 Ocak 2009 başlatılmıştır.

1. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Koi kılıçkuyruklarım için acilen hormonlu yem istiyorum... Kimse sakın hormonlu yem falan kullanmıyoruz demesin... Gözümün önünde tankta erkek varken dişiler erkeğe dönüşüyor... Bunun tek bir açıklaması var: Kullandığınız yemin içinde kortizol veya türevi var, bundan eminim artık... Erkek özelliklerinin gelişimini baskılıyor... Sizlerden satın alıp akvaryumlarımıza koyduktan sonra tabii bu hormonu içeren yemimiz olmadığı için asıl hormonal dengelerini buluyorlar... Sonuç aslında erkek olup erkek özellikleri kortizol veya muadili tarafından baskılanmış olan dişi görünümlü balıklar bir müddet sonra erkeğe dönüşüyor...

Türkiye'deki meşhur bir üretici firmanın da özellikle kılıçkuyruklarında bu gibi bir yemi kullandığına eminim... Firmanın adını vermeyeceğim ancak kendi üretimleri olan kılıçkuyrukların içinde o kadar çok dönen dişi balık var ki... Bu bir rastlantı olamaz... Ne zaman bu firmanın kılıçkuyruklarını satan bir akvaryumcuya girsem 10 dişi balıktan biri "dönüyor" oluyor...

Kimseyi suçladığım falan yok... Veriyorsanız veriyorsunuzdur... Vermiyorsanız vermiyorsunuzdur... Ama vereniniz varsa özellikle de kortizollü ise acilen bana e-mailimden mesaj yollasın...

Acilen bu yemlerden temin etmek istiyorum... Koi kılıçkuyruklarım için hayat memat meselesidir... Çünkü içerdikleri kortizol aynı zamanda bu balıkların hayatta kalma olasılığını artırıyor... Bundan da eminim artık...

NOT: Bu yemi temin edeceğim kişi ya da kuruluş hakkında hiçbir zaman hiçbir yerde yazı yazmayacağıma, konuşmayacağıma ve bu konudan kimseye bahsetmeyeceğime dair şerefim üzerine yemin ederim...

A.P Bot Yazı düzenlemesini kaydetti.: 15 Mayıs 2016
  2. DuncaN

DuncaN

Çok değerli bilgiler, teşekkür ederiz.

3. Barış ER

Barış ER

Nutranın büyütme yemleri hormonludur. Discuslarıma hazırladığım mamada ise amino asitlerden bazılarını kullanıyorum.Bunun yanında çok çeşitli malzemelerde var.Bilahare bunlarıda özelden yazarım.

4. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Ufuk Ve Barış Hocam, çok teşekkürler ediyorum...

5. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Abi alabalık yemi mi kullansan acaba olur mu ?

6. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Emrah alablık yemini Ufuk Hoca da söylemiş... Benim akvaryumcu da faydasını görebilirsin dedi... Ama ben bizatihi hormonlu yem peşine düşeceğim... Hormonun adını da açıklıyorum: KORTİZOL...

Tabii bu hormonu kullanınca başımıza ayrı bir sıkıntı gelir mi bilmiyorum... Ama battı balık yan gider..

Bu arada dün aldığımız albino-sarı plati-kılıçkuyruk kırması dişi sizlere ömür oldu, aynı tahmin ettiğimiz gibi...

7. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    nasıl ya neden ? saldırıyamı uğradı?
    diğerleri nasıl

8. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Abisi akvaryuma koydum... Bir müddet ortadan yok oldu... Sonra ortaya çıktığında vücudunun her yanında hava kabarcıkları vardı... O kadar damlatma ile açmama rağmen suya adapte olamamıştı... Ben vücudunu hava kabarcığı sarıp da 24 saat sonrasını gören canlı doğuran henüz görmedim... Gören varsa beni bilgilendirsin...

9. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Tiroksin hormonu ve badem yağı olabilir mi ? Bunu kulandıktan sonra, artemia canlandırdıktan sonra azar azar badem yağı ve tiroksin enjekte ederek (akvaryuma) artemiayı akvaryuma atarak motorları kapatmalı. 30DK sonra filtre ekipmanlarını açmalı ve her gün aynı şeyi uygulamalı.

Hocam, ben 'Lepiste hikayesi' adlı başılığımda bunu önermiştim, çapraz tür ve gelişim için işine yarar mı ?

Hikaye demişsek yanlış anlamayın ;)

Saygılarımla...

10. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY
    Abdullah abi hormonsal yem kullanmadım.Bildiklerim balığın rengi farklılaşıyor ve balığın ömrü kısalıyor.Tam bilgim yok yani.

11. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Temel Hocam,

Lepistes hikayesini okumuştum ama -seçici okuyuculuğumuza gelmiş demek ki- bu kısmı ya görmemişim ya da unutmuşum... Mesajınla tekrar okudum, dikkatlice... Tiroksin ve badem yağı olabilir... Tiroksinin özellikle strese bağlı gelişen durumlarda mitokondrilerin işlevini düzeltmek/düzenlemek için gerekli olduğunu söyleyen bir makale buldum... Ancak bir korkum var... Tiroksin balığın metabolizmasını da artıracaktır... Bu çiftleşme için yararlı olabilir ama kısa vadelidir... Sonrasında hızlı bir tükenme süreci ortaya çıkabilir...

12. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Özgürcüğüm valla bu Koi'ler bana kafayı yedirtti, öleceklerse bari hormonla ölsünler diyorum artık... Düşün yani o raddeye getirdiler beni... :(

13. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Kanka senin neler çektiğini çok iyi biliyorum biliyorsun.. Koi'yi bırak yaşatmayı adaptasyonu bile insanın ömründen ömür alıyor.. Aynı zamanda aynı yerden alınan balıklara sahibiz.. Bendekilerden 1i hariç hepsi kefeni yırttı.. Ama ben hormonlu yemlerle bu işten sıyrılabileceğimizi sanmıyorum.. tabii olaya akvarist gözüyle baktığımızda.. benim neler yaptığımı biliyorsun.. suya alıştırma evresinde yemleyip , damlatma yöntemiyle suyu ve sıcaklığı dengeleyip ana tanka girdiklerinde vitamin ve vitamin emdirilmiş yemlerle yoğun bir şekilde beslemiştim.. Dirençlerinin çok düşük olduğu konusunda hem fikiriz ama ne biliyim hormonal yemleme balıklarda yukarda anlatılanlar gibi etki yapacak ise kazancımız ne olacak :( Hadi onları yaşattık diyelim ama hayatları kısa , kısır yada erkeğe dönmeler olduğu takdirde elimize ne geçecek onuda düşünmemiz lazım yada kardeşine dua et elimdekilerden yavru alayımda kaldığımız yerden devam edelim ;)

14. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Bencede Abdullah abi ölüyorsa koi kılıçkuyruk besleme abi sende ne inatlaşıyorsun böyle

15. atlantis

atlantis

Yer:
    İzmir
    İsim:
    Murat Yıldız
    Abdullah hocam içeriği ve dişileri bile erkek yapan yemi boş ver..Eğer balıklarım üremesin ,güzel görünüşlere,renklere sahip olsunlar,yaşasınlar yeter diyorsan sen gel benim ilacı dene..Asla tasvip etmediğim kısırlaştırma yapan,dişi balıkları erkeğe bile çevrecek kadar güclü bir hormon ilacı.Daha önce forumda bu ilaca dikkat adı altında vermiştim..İşte linki.

16. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Murat Hocam,

Provironun içinde Metil testesteron var... Bu hormon zaten istediğim hormon değil... Metil testeronu alan balık değil insan bile olsa mahvolur... Cinsiyeti sapmaya uğrar...

Benim aradığım hormonlu yemin içinde hormon olarak KORTİZOL olmalı... Albino balıklarda -daha önce yazdığım üzere- albinizm ile ilişkili olarak osmoregülasyonda bozukluk var... Ve bu durum kortizol salınımı eksikliği ile ilişkili büyük ölçüde... Yani kortizolü zaten kortizolü eksik olan balıklara vereceğim... Bu açıdan çok ciddi sıkıntı çıkacağını sanmıyorum... Erkeklerde sadece kısırlık olabilir... Ama önemli olan dişiler... Dişilere yırttırırsak içlerinden biri birgün zaten erkeğe döner...

Saygılar...

17. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Abdullah Abi benden iyi bileceğini bilsem de yazmak istedim.Bildiğimiz pul yemin üstüne prednison,prednol ekleyerek kullanabilirsin kanımca.Kuruyunca etkisini kaybetmez herhalde.(Açıklıyorum;benim o üretici :heyo: ) :hasta:

18. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Onadron (Deksametazon) G/k 1 Ml 1 Mg 5 Ml Damla var elimde... Olur mu dersin?

Dohtur Beğ bi de dozaj neyin neyse ondan verseğne... (şifreledim anlaşılmasın diye ;) )

19. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Abi çıktı bi frankestein daha :D

20. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Kulak damlası değil miydi o Abdullah Abi :)
    Olur neden olmasın,deksametazon da sonuçta kortikosteroid.
    Dozaj vermeyeceğim çünkü zaten aşırı doz uygulamak istiyorsun anladığım kadarıyla :D
    Dikkat et glokom olup gözleri patlamasın hayvanların :helalolsun:

Sayfayı Paylaş