1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Üretim Archocentrus Sajica (Sayika)

Başlığı 'Tatlı Su Üretme ve Yetiştirme' kategorisinde YIKIKTEMO tarafından 8 Aralık 2008 başlatılmıştır.

1. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Çikolata renkleri, güzel gözleri ile çekici bir tür. Akvaryumlarda üretilmesi zor bir tür değil. Yumurtalarını düz taş parçalarına, düzlük alanlara dökerler. Bu açıdan birlikte tutulacakları balıkların seçiminde dikkatli olunmalıdır. Yapı olarak biraz agresif bir türdür. Erkekler yaşlandıkça kafa yapmaya başlarlar. Dişilerin renkleri normale göre üreme döneminde koyulaşır. Beslenme biçimi hem etçil hem de otçuldur. Tür olarak tek eşli bir balıktır. Aslında bu üretilmeleri için oldukça cazip olabilir. Fakat eş tutma süreci ve satın alırken işi şansa bırakmamak gerek. Boyları 15 cm ye kadar ulaşabilir. Suyun sıcaklığı 24-27 derece, pH değeri 7.5 olmalıdır.

Akvaryum tabanına yerleştireceğiniz düz bir taş parçası üremeleri için iyi bir yer oluşturacaktır.

Yumurtlamaya başlayan balığın üreme tüpünü aşağıda görebilirsiniz.

Yumurtaları itina ile diziyor.

Erkek balık tarafından yumurtaların döllenmesine gelir sıra.

Yumurtlama ve döllenme bittikten sonra, yumurtaları ayrı bir akvaryuma alabilirsiniz. Bunu yaparken yumurtaları su dışına çıkarmamaya dikkat etmelisiniz. Diğer balıkların yumurtaları yeme ihtimaline karşı genellikle tercih edilen bir yöntem.

Yukarıdaki görüntüler bir normal üremenin görüntüleriydi. Aşağıdaki görüntüler ise, yumurtlayan bir dişi görülmekte. Diğer balık bir erkek gibi yumurtalara ilgi gösteriyor. Fakat bu yumurtaların tamamı mantarlaşacak. Bunun sebebi ise, iki balığında dişi olması. Kısaca yukarıda satın alma sırasında dikkat edilmelidir dediğim nokta buraya dayanmaktadır. Tek eşli olmaları sebebiyle, eş olduklarından emin olmak gerekir. Dişiler eşleri olmadan da yumurtlayabiliyor. Fakat döllenme olmadığından yumurtalar kaçınılmaz olarak mantarlaşıyor.

Bu istekli dişiye uygun bir eş bulunmasını ve istediği anne olma arzusuna kavuşmasını dilerim.

Düzenleme: 15 Mayıs 2016
  2. taygun

taygun Guest

Ynt: Üretim Archocentrus Sajica (Sayika)

Teşekkürler Temel bey,

İnanın ben bu balığı ilk defa görüyorum. Akvaryum dünyası dipsiz kuyu gibi. Ya da dibi var ama ben hala kuyunun başındayım ;)

Saygılar

3. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK

Temel Abi çok güzel bir paylaşım. Bu türlerin üretildiğini görmek ne güzel.

Saygılar.

4. rapstar*seen

rapstar*seen

İsim:
    Kürşat YILDIZ

Valla ben de ilk defa gördüm bu türü :cekingen:.Tamer abi'nin de dediği gibi su dünyası dipsiz kuyu gibi.

Saygılar.

5. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Selamlar,
    Yeni bir tür değil elbette, sarı prenses ve bazı türlerden fırsat bulursa yaygınlaşacak inşallah. Ben bu türlere hobiciyi teşfik etmek için elimden geleni yapmaya çalışacağım. Bir çok beslenebilecek tür var, üstelik akvaryumlarda daha henüz üretimi denenmemiş akvaryuma faydalı canlılarda var. Aşağıdaki gibi bir Vatoz üretimine kimse eğilmiyor, oysa hiç bir zorluğu yok. Aşağıdaki linkte bulunan tür akvaryumda üretilebilecek bir vatoz türü.

Linki incelemenizi öneriyorum. Üzerinde düşünülmesi gereken yeni bir ütetim açılımı olabilir. Üstelik sarı prenses balığı yavrularından çok daha kolay yavruları değerlendirilecektir.

Düzenleme: 15 Mayıs 2016

Sayfayı Paylaş