1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Üretim tecrübelerim..

Başlığı 'Discus Balıkları Forum' kategorisinde Hiper0ktivE tarafından 16 Ekim 2008 başlatılmıştır.

1. Hiper0ktivE

Hiper0ktivE

Merhaba arkadaşlar. Ben 3 yıl kadar üretim ile uğraştım. Aslında genel kanının aksine discus üretimi o kadar zor bir iş değil.

Üretimde zor değilde uğraştıran temel 2 unsur var.
    1- Balıkların eş tutmalarını beklemek,
    2- Üretim akvaryumunda pH, ms, kH, gH değerlerini sabit tutmak.

Ben size en kolay üretim nasıl yapılır tecrübem doğrultusunda anlatayım.

Öncelikle akvaryumdan başlayalım. Ben üretim akvaryumunu 50*50*60(yükseklik) ölçülerinde yaptım. Akvaryum bildiğiniz gibi kumsuz olacak ve ufak bir koni yerleştirilecek. Filtreleme olarak pipo filtre öneriyorum. Akvaryumda bazı arkadaşlarımız arka fon olarak ayna yerleştiriyor. Bu çok ama çok yanlış bir dekordur.(üretim için). Discuslar yumurtalarını ve yavrularını koruyan balıklar oldukları için savunmak için diğer balıklara saldıracaklardır. Aynada kendilerini düşman olarak gördükleri için saldıracaklar ama birşey yapamayacaklar buda onların strese girme sebebi olacaktır.

Üretim akvaryumu evin en sakin odasının en köşe yerine yerleştirilmelidir. Yemleme ve temizlik dışında balıkların yanına gidilmemelidir. Akvaryumun arkası ve kenarları mavi arka fonla kapatılmalı ışıklar mümkün olduğunca kapalı tutulmalıdır.

Balıklar eş tuttuktan sonra gerisi kolaylaşıyor. Akvaryuma su değiştirmeniz gerçekten çok önemli. Akvaryuma dip çekimi yaptıktan sonra elinizde varsa mutlaka r0 cihazından su geçirilmelidir.

r0: Musluğa bir ağız ile bağlanır musluk açılır geçen su üretim için uygun pH ve diğer su değerlerine sahip olur ve su temizlenir.

Üretimde akvaryumun ısısı 28-29 derece olmalı, pH 6-7 ms (iletkenlik): 80-150 kh: 2-3 gH o kadar önemli bir değer değil ama yüksek olmaması gerekiyor.

Şu an temel olarak hatırladıklarım bunlar kafasında sorun olan arkadaşlar yazsın ben onları cevaplandırıyım.
    Saygılar, selamlar..

TencoMelih bunu beğendi.
  2. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Ynt: Üretim tecrübelerim..

Dış parazit sorunu olduğunda ne gibi bir tedavi uyguluyordun, yavrularda bu uygulama şekli farklımıydı ?

TencoMelih bunu beğendi.
  3. Hiper0ktivE

Hiper0ktivE

Ynt: Üretim tecrübelerim..

Dış parazitin olduğunu anladığım zaman su değişimlerini aksatmamaya ve sıklıkla yapmaya özen gösterdim.
    Eklenecek suya ilaçlar ekledim, 1 gün dinlendirdim sonra ekledim.
    Hastalık ilerlememiş ise bir çay kaşığı kaya tuzu ilave ettim. Biliyorsunuz yaraya yz işkence gibi gelir.
    Ama kaya tuzu ilavesini suyun kimyasal düzeni oturunca ilave ettim.

Yavrularda böyle bir sorunum olmadı.

TencoMelih bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş