1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Üstü Açık Akvaryumun fayda ve zararları ??

Başlığı 'Portal Peyzaj Atölyesi' kategorisinde rappier tarafından 1 Haziran 2009 başlatılmıştır.

1. rappier

rappier

İsim:
    Mecit BAĞCI
    Nette gezerken bu konu hakkında birkaç şey okudum. Benimde aklımda olan üstü açık ayaklı tip bir aydınlatmaya sahip bu tip bir akvaryumun faydaları veya zararları nelerdir ?? Kafamı karıştıracak kadar çok farklı yorum var. Kimisi güzel olur diyor kimisi iyi olmaz...
    Tek ortak görüş akvaryumun genel görselliği açısından çok güzel gözüktüğü.
    Bu konuda uzmanların görüşlerini almak istiyorum...
    Yorumlar için şimdiden teşekkürler.

2. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Aslında üstü kapalı akvaryumlar tercihimdir.Dikkati akvaryuma çeker,aydınlatmaya değil.Aynı zamanda akvaryuma zorunlu olarak soktuğumuz hortum vs için de kapatıcıdır.Buharlaşmayı az da olsa önler.Akvaryuma müdahaleyi biraz kısıtlasa da çok da önemli değildir.

3. radenko

radenko

Buarlaşmayı önler ve burada buharlaşan sudan kaynaklanan olumsuz olayları ortadan kaldırmış olur. Üstü kapalı olmasının bir diğer avantajı balık atlama riskinizi azaltır. Aydınlatmanın burda pekte önemi yoktur. Ayaklı tip yaparsınız ama akvaryumun üzerine cam koyarak gene kapatmış olursunuz.

4. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Üstü açık olmasının tek faydası rahat müdahaledir.Zırt bırt müdahale gerektiren bir tankta ne kadar zevk verir orası tartışılır zaten.. Sigara dumanı, toz, parfüm içine girer üstünde duran birşey varsa şak diye içine düşebilir.. Açık olmasının hiçbir faydası yok yani Mecit abi.. Bitkili akvaryumda hele ışık şart iken kapağın her türlüsü makbüldür. :)

5. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Akvaryumun bencede üstü kapalı olanı makbuldür. :) Balık atlaması,buharlaşma,akvaryuma birşeyin kaçması vs gibi sorunların önüne bir miktarda olsa faydası vardır kapağın.

Sayfayı Paylaş