1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Üst sump yapımı

Başlığı 'Akvaryum Filtre Yapımları' kategorisinde okan058 tarafından 30 Nisan 2009 başlatılmıştır.

1. okan058

okan058

İsim:
    okan sakal
    Arkadaşlar akaryumda ps nin motoru tehlike ve görüntü kirliliği yaptığı için üst sump yapımına başladım
    Bu genel bir görünüm
    Cama delik açmak bir çok arkadaşa sıkıntı olduğu gibi banada sıkıntı olduğundan sumpın alt köşesini üçgen şeklinde kestim ve oraya yine aynı ölçülerde pleksi kesip sonra pleksinin içinden 32 lik plastik boru geçecek sekilde delik açıp iniş borumuzu sabitliycez sonra sumpın alk köşesine su kaçırmayacak sekilde yapıştıracağız . Sump kuruduktan sonra diğer işlemleri sizinle resimli olarak paylaşıcam

2. Kadr1maN

Kadr1maN

Bitmiş halini büyük bir merakla bekliyorum. :helalolsun:

3. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Kullanışlı bişey olacak. Emeğine sağlık üstad. Bitmiş halini bekliyoz.

Saygılar...

4. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Ellerine sağlık Okan, nasıl başlayınca gerisi geliyor değil mi? Kesinlikle faydalı olacaktır. Cam delmemek için bulduğun yöntemde gayet zekice. Devamını bekliyoruz. Tekrar tebrik ederim. em34:

5. okan058

okan058

İsim:
    okan sakal
    Teşekkürler Temel abi inşallah işe yarayacak ah bir zamanım olsa neler yapacamda . Bu arada dıy wawebox çalışmamda cok yakındır . Önce üst sump sonra otomatik fan sistemi sonrada wawebox biz daha neler yaparız neler em34: ...

6. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    wawebox yapımınıda sabırsızlıkla bekleyeceğiz Okan. Açık konuşmak gerekirse kendi emeğinle yaptığın önemli bir ekipmanla çok başarılı akvaryum sahibi olmanın keyfini hiç birşey veremez bence. Bu yüzden son yaptığımız Ps'nin toplamasını büyük keyifle izliyorum, yoksa balıklara bakmayı tercih ediyordum. :D Ps 2 çalışmasını gördün sanırım ?

7. okan058

okan058

İsim:
    okan sakal
    Abi gerçekten mükemmel bir çalışma tebrik ederim . Gerçi Olcay abi pleksiyi bükemedi ama olsun yinede . Bu arada waweboxta takıldığım bir nokta var . Akvaryum içine hazne tamam pleksiden yapılacak motorun ucu dışarı bakıcak ama motorun debisi ve çalışma prensibi var . Debi düşürme işlemi kolay akvaryumda dalga motoru olarak kullandığım sump motoruna dimmer bağlayarak debisini düşürdüm . Şimdi bir adet kontak yapan ve zaman aralığı ile çalışan röle lazım onada yarın bakıcam artık . Ama üç saniye aralıkla elektiriği verip kesen röle hatırlıyorum eğer zamanı ayarlanabilir röle bulursam bu işte tamam sadece geriye saklanacak yer kalıyor . Haliyle herşey dıy olunca akvaryumcular harbi bizi vuracaklar

8. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Okan, senin çalışmalarında gerçekten ilgi çekici. Dıy grup statüsüne çok yakışacak ve faydalı olacağına emimin. Ne dersin ?

9. okan058

okan058

İsim:
    okan sakal
    Allah derim abi senden gelen bir ünvan neden olmasın oyna: ...

10. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Estafürullah, çok yakışacağını düşünüyorum. Hobiye faydasıda yanında bonusu olur. İşlemin gerçekleşmiştir. Hayırlı olsun. em34:

11. okan058

okan058

İsim:
    okan sakal
    Gerçekten teşekkür ederim abi inanki elimden geleni yapıyorum yapıcamda menlekette malzeme yok teknoloji yok benim gibi yoksul kalan arkadaşlara belki buradan yardımımız dokunur

12. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Okan bey yeni ünvanınız hayırlı olsun :) Sump çalışmanızın devamını bekliyor, tüm akvaristlere yardımcı olacak paylaşımlarınızında devamını diliyorum.. Elinize sağlık em34:

13. okan058

okan058

İsim:
    okan sakal
    Arkadaşlar üst sump yapımımızın son aşamaları
    32 lik temiz su borumuzu uygun boyda kesip sonra tepesinden biraz incelttik . Tepesini inceltmemizin sebebi pleksiye tam otursun ve sızıntı oluşmasın diye
    Daha sonra uygun ebatlarda ve yerine tam oturacak şekilde pleksimizi kesip sonra içine delik açıyoruz
    Şimdide plastik borumuzu pleksiye silikonla yapıştırıyoruz
    Daha önceden ev ahalisine hazır edilmiş çayımızı içerken biraz kurumasını bekliyoruz
    Parçamız kuruduktan sonra sumpa yapıştırıyoruz

Arkadaşlar pleksiyi mavi seçmemin sebebi forumda ve resimlerde daha anlaşılır olsun ve anlatımı basit olsun diye seçildi . Anlatımında ve üslübumda hata varsa şimdiden özür dilerim . Maliyet konusuna gelincede

1 : Camlar 10 tl
    2 : bir tüp silikon 12 tl
    3 : Pleksi yaklaşık 2 tl ( ben elimde olanlardan kullandım
    4 : Plastik boru bir tesisatçıdan alınabilir bu kadarcık malzemeye eminimki para taleb etmezler
    5 : Verdiği rahatlık ve sağlayacağı kolaylık ise paha biçilemez :heyo:

14. Kadr1maN

Kadr1maN

Çalışırken görmek için sabırsızlanıyorum. Şu cama delik açma sorununa süper bir çözüm bulmuşsunuz ellerinize sağlık. :helalolsun: :helalolsun: :helalolsun:

15. okan058

okan058

İsim:
    okan sakal
    Teşekkürler Kadir inşallah iki gün içerisinde çalıştırım silikonun kuruması ve dezenfekte için . Bu arada filitre bölümüne ke koyacağımı e sırasını hala belirlemedim yorumlarınızla bunuda halledelim . Elimizde malzemer
    Mercan kırığı iri boy
    Bioball
    Biyolojik sünger
    Elyaf

16. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Süper olmuş Okan. em34: Gayet zekice çözülmüş herşey. Kuruyup temizliği bitince iyi bir filtrasyonun olacak gibi görünüyor. Ellerine sağlık.

17. okan058

okan058

İsim:
    okan sakal
    Teşekkürler Temel abi inşallah işe yarayacak . Kuruduktan sonra kuruluda buradan yayınlarız...

18. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Okan ellerine sağlık cam deldirme eziyetini ortadan kaldırmışsın. em34: Sumpun bitmiş halini sabırsızlıkla bekliyoruz.

Fakat hangi slikonu kullandınki fiyatı 12 tl ? huh:

Bu arada yeni stadün hayırlı olsun.

19. okan058

okan058

İsim:
    okan sakal
    Abi teşekkürler inşallah iyi çalışacak bu arada silikon sista kullanıldı

20. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Sista'nın 12 liraya silikonu yok ki huh:
    4 lira normal diye satılan,8 lira akvaryum için diye satılan.Maliyet biraz kötü olmuş Okan :)
    Olsun,herşeyin ilkinde öyle oluyor :(
    Eline sağlık...

Sayfayı Paylaş