1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Üstadların müsadesiyle Protein Skimmer Yapımı

Başlığı 'Kendin Yap-Kendiniz DIY Yapabilirsiniz' kategorisinde myillar tarafından 21 Mayıs 2009 başlatılmıştır.

1. myillar

myillar Marmara Tuzlucu Üstad Üye

Yer:
    istanbul-pendik
    İsim:
    Mesut YILLAR
    Bu tuzlu su işini Temel ve Teoman hocam kafamıza öyle bir soktuki neye baksak ps görür olduk dün değerli kardeşim mustafa (betbaht) ile işyerinde bir kaç deneme yapalım dedik ps yapmak için hangi alet edavatdan faydalanabiliriz derken birden bir cola şişesi gözümüze ilişti ikimizinde kafasında ampüller yandı, birde şaşal şişesi ayarladıkmı olay tamam dedik.

Kolları sıvadık ve başladık işte malzemeler ve yapımı...

İşe proje çizmekle başladık.

tabiki projeye başlamadan önce bu şişelerin boşalması gerekiyor bu olayın en zevkli kısmıydı.

İşte hammade hazır danso:

Mustafa şişenin alt tarafını düzgün bir şekilde kesti

ve flexiglassdan kestiği parçayı sisteme montaj için sabırsızlanıyor.

kesilmiş flexiyi üst tarafı kesilmiş şaşala tangitle yapıştırıldı

bende bu arada atık kabı için kürdan kutusuna havalandırma deliklrini açmaya başladım

atık kabının altına colanın kapağını yapıştıracağızki böylelikle atık kabı opsyonel olsun yani sökülüp takıla bilsin

Mustafada bu arada kürdan kutusunun altını hallediyor.

ve işte atık kabımı

tangitlrde sabitliyoruz ki pis su herhangi bir şekilde damlamasın

su çıkışı için tamamı plastikten bir termos bidon vanası

mustafa vana için şişeyi çoktan delmişti bile...

şaşalın altına deliklerini deldikki su buradan dağalıp yukarıya ulaşsın

yavaş yavaş ps oluşmaya başladı

şaşalı yapıştırdığımız flexsiyi içeride tangitle yapıştırıyoruz ki burdan su kaçırmaması lazım

mustafa giriş borusunun yerini ayarlıyor

artık alt kısımıda kesılen flexsiyle kapatıp son noktayı koyuyoruz

ve işte portal farkıyla bir adet protein skimmer

ve işte çalışması videoyu yarın eklemeye çalışacağım saygılar...

çalışmada emeği geçen değerli kardeşim mustafa akyüze(bedbaht) teşekkürü bir borç bilirim

A.P Bot Yazı düzenlemesini kaydetti.: 14 Mayıs 2016
    WORD bunu beğendi.
  2. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    ÜSTADLARIMIZIN MÜSADESİYLE BİR PC DE BİZDEN

Yakında millet Ps yi kağıttan uçak yapar gibi yapmaya başlayacak bu işlerinde tadı kaçtı :D
    Mesut abi helal olsun sana süper bir çalışma olmuş ama hayırdır ne işin var senin tuzlu su malzemeleri ile bakayım sopa:

3. myillar

Yer:
    istanbul-pendik
    İsim:
    Mesut YILLAR

hayat yeşilde derler ama emrah galiba mavide :heyo:

4. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Mesut, sen varya felaket adamsın. Sessiz sessiz neler yapmışsın. Dilim damağım tutuldu inan, ne yazacağımı şaşırım. naz:

Biraz evvel bir başlık açtım ve senin bazı soruların üzerine ve yine Dıy bölümündeki gezinmenden süpriz yapacağını anladım. pala:

İşte açtığım başlık. İtiraf edeyim tahminimden çabuk açtın başlığı.

Tabi ps içinde yorum yapacağım. Bu platform altında dıy yapımların üstünde basa basa durduk. Zor olmayacağını herkesin işine yarayacak bir Dıy ekipman yapabileceğini söyledik. Bu paylaşım itiraf etmem gerekir ki benim için çok anlamlı olduğu kadar da değerlidir. Toplaması bu kadar portatif ve pratik yapılan ps için fazlasıyla iyi. em34: Zaten toplayıp toplamamasınında benim için önemi yok. Benim için önemli olan fotoğraflarda gizli. Bu uğraşların ardından toplamayan ps olması mümkün değildir. Sağındaki vidayı ertesi gün sola alırsın yine toplar. Ama bu paylaşımla bu ekipmanların yapılabileceğini göstermesi açısından bulunmaz bir örnektir.

Zaten portal ps çalışmalarında tuzlu su akvaryumun olmamasına ramen büyük emeği olan bir arkadaşımızdın. Sadece bu bile taktirliktir.

Oksijeni ne şekilde sağladığını yazarsan sevinirim. Zira yetersiz görünüyor, oksijen artırılırsa düşünemiyorum işlevini. :basardim: Bu değerli paylaşım sabit başlık olarak portalı gururlandıracaktır.

Saygılarımla, ellerin dert görmesin. naz:

Düzenleme: 14 Mayıs 2016
  5. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü

Evet... Olay bitmiştir... Tebrikler Mesut Hocam, Mustafa hocam... Teb-rik-ler... em34:

Bu arada Mesut Hocam tuzlu suda sana başarılar... Ben yokum...

Bu arada tuzlu su akvaryumlarınızı yeşil yosunlar bastığında anlarsınız hayat yeşilde mi mvi de mi? :D

Ne beddua ettim beee... :D

TRopikal bunu beğendi.
  6. myillar

Yer:
    istanbul-pendik
    İsim:
    Mesut YILLAR

Hocam oksijen şuan motor çıkışından bağlı ama üzerinde ufak tefek çalışmalarımız olacak tabiki ayrıca senin takdirini almak mutluluk verici seanslara katılmaya devam inşallah pc nin videosu var ama ekleyemedim yarın şirketten deniyeceğim

7. okan058

okan058

İsim:
    okan sakal

Vallahi Mesut hocam tek kelimeyle mükemmel em34: em34: . Bu arada Temel abi bu dıy ps ler hobiyi şişirmeye başladı haberin olan . Birde rezerve osmos yaparsak kim tutar bizi .

8. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu

Mesut hocam söylenecek söz bırakmamışsın. :helalolsun:

Mükemmel bir çalışma ve emek ortaya koymuşsun. em34:

Hocam tuzlu sularda çok gezer oldun.Kuruyormuyuz sanada bir deniz akvaryumu ? ;)

9. cimlikaya

cimlikaya

Yer:
    İST.
    İsim:
    Teoman Çimlikaya

Selamlar .Mesutum sen ne yapmışşsın öyle valla nargileye benzettim ne diyim bilemiyorum .altına motor falan koyma çift çıkışlı hava motoru 2 adette tahtadan hava taşı ekledimmi süper toplar zira sander diye bir alman firması var adamlar 1000 lt 'de bile tahta hava taşı kullanıyorlar .olmazssa evi biliyorsun kap gel nargileyi benim sumpta deneriz . :heyo:

10. myillar

Yer:
    istanbul-pendik
    İsim:
    Mesut YILLAR

Teoman hocam aklımda oda var nasıl olsa atık kabı her cola şişesine uyum sağlıyacak şekilde altına bir cola şişesi keser koyarız abi hava taşlarını da koyup onu da deneriz :heyo:

11. myillar

Yer:
    istanbul-pendik
    İsim:
    Mesut YILLAR
  12. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK

Maşallah Mesut hocam... DIY çalışmalarda yeni isimler görmek çok güzel. ALLAH dıy çalışmalarının devamını getirsin hocam. Paylaşım için teşekkürler.

Saygılar...

13. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece

Videoyuda seyrettim gerçekten güzel olmuş ellerine sağlık Mesut hocam

14. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Mesut ellerine sağlık video için. Farkındaysan ıslak topluyor. Atık kabındaki pisliğin rengi açık sarı. Su seviyesini biraz daha düşür, yani köpük daha aşağıdan başlasın. Tırmanma borusundan atık kabına köpükler çok hızlı çıkıp düşüyor, buda ıslak topladığını gösteriyor. Eğer su seviyesini yaptığın vanadan düşürürsen atık rengi koyulaşacaktır. Bu şekilde şu anlama geliyor, atıkla birlikte akvaryumdan temiz suda alıyor. Ayarı yaptıktan sonra atık kabını temizleyip tekrar gözlemleyelim. Bakalım atık rengi değişecek mi ?

15. betbaht

betbaht

İsim:
    Mustafa AKYÜZ

Bu amatörlük eseri asıl gelişmeleri bundan sonra bekleyin.Yakında ati fikir danışacak mesut abime ,işin en zor kısmı 2.5 lt fantayı içmek olmuştu sölemiştir :D

Aklın yolu bir bak teoman hocam da nargileye benzetmiş pala:

16. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Yapımında sizinde hatırı sayılır emeğiniz geçmiş gerçekten. Sizide kutlar ve teşekkür ederim. Elbette yapılan tüm dıy ekipmanlar zamanla gelişir, geliştirilir. Her zaman söylerim önemli olan kısmı işte bu ilk fikrin bulunuş ve paylaşıma açılan kısmıdır.

Sizler bunu mükemmel yapmışsınız... Bize kalan sadece ilk ve platformumuzda yayınlanmasının onurudur. Bunun içinde emeği ve fikri olanları kutlarız.

17. betbaht

betbaht

İsim:
    Mustafa AKYÜZ

Teşekkür ederim Temel Hocam bana bu akvaryum hobisini aşılayanda Mesut abimdir.Zamanında Yunus ve Prenses beslemiştim bende şimdi ara vermek zorunda kaldım.Yalnız Mesut abimin ısrarlarına ne kadar dayanabilirim bilmiyorum. :)

Temel hocam Mesut abim senden cok bahsetti.Bu hobiye gönül vermişsin gerçekten . Karadenizli olmakta bizim için bi artı tabiki sudan uzak duramıyoruz :)

18. tuyluoglu

tuyluoglu

Gerçekten güzel bi çalışma olmuş, küçük rutuşlarla toplama şekli daha iyi hale getirilebilir, ilk defa ps yapan biri için muhteşem olmuş ayakta alkışlasam yeridir em34:

19. myillar

Yer:
    istanbul-pendik
    İsim:
    Mesut YILLAR

Hakan kardeşim daha önce bir pimaştan birde flexden Temel hocalarla ps yaptık yani pek ilk sayılmaz :D :D :D
    Ben genede bunu iltifat kabul ediyorum :heyo:

20. tuyluoglu

tuyluoglu

Mesut kardeş anladığım kadarıyla denizle alakan yok, bunu baz alarak konuştum, şimdi burada ps nin kusurlarınımı sayayım şurasını şöyle yapsan daha iyi olurdu gibi konuşmak yada hatalı buldugum yerleri yazmak bana pek doğru gelmedi, gerçekten ilk defa yapan birine göre çok iyi, fanta şişesinden ps sonuçta bazı çin mallarından daha iyi toplamış gördüğüm kadarıyla, şimdi durup dururken bana ilhamda verdin ;) ne yapayım tebrik etmeyeyimmi :)

Sayfayı Paylaş