1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

çöpçü

Başlığı 'Tatlı Su Hobiye Başlangıç Portalı' kategorisinde model tarafından 18 Şubat 2009 başlatılmıştır.

1. model

model

25 lt tank 1 ad japon balığı 1 adet çöpçü eklemek istiyorum dip yemi kullanmıyorum pul yem kullanıyorum

2. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Tankınızda başka balık varmı ?

3. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Eklemek derken?Sanırım başka balıklar da var...Pul yem çöpçü için yeterli değildir,hatta hiç değildir(japon süpürür).Dip yemi kullanmanızı öneririm.

4. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Aynı zamanda çöpçü balığı ve japon balığı boy oranına dikkat edin.Japon'un yutabilceği ebatta ufak çöpçü balığı almamaya yada denk ebatlarda almaya özen gösteriniz.

5. model

model

Tank da bir adet japon var.O da taş çatlasın 2cm.

6. model

model

Önce şunu sorayım.Çöpçüye gerek var mı?

7. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Corydoraslara yanlış bir yakıştırma ile çöpçü deriz hep ama aslen çöpçülükle falan uğraşmazlar :)
    dibe çöken yemleri yerler, bazı acemi akvaristlere dışkı yer diye satabiliyor esnaf arkadaşlar tabii sonuç hali ile hüsran. Cory ler bana kalırsa çok güzel balıklardır onları artık yemleri yesinler diye değil sevdiğimden besliyorum, dip yemi kullanmak en iyisidir ama pul yemler dibe çökünce onlarıda yerler, bu bakımdan faydalıdır eğer çöpçü beslemek istemiyorsanız balıklarınızın çabucak bitirebileceği şekilde azar azar yemleme yapın o zaman çöpçüye gerek kalmayacaktır saygılarımla...

8. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Japon varken bence çöpçüye gerek yok.Ben vakti zamanında tek bir Cory beslemiştim.Adı da (kız arkadaşımın koyduğu) yalnız şovalyeydi :D Bir gün dış filtrenin borusuna kaçmış,dirsekte sıkışmış.Ne uğraşmıştım çıkarmak için...2 sene kadar benimle kaldı,sonra dış filtrenin suyu akvaryumdan dışarı basması ve evde kimse olmayışı ile Hakkın rahmetine kavuştu :( :hink:

9. sedatceyhun

sedatceyhun

İsim:
    Sedat Gezer
    25 litrelik bir akvaryum canlıdogurganlar için uygun bir akvaryum. Japon balıklarını tek tür olarak beslemek daha güvenlidir. Japonunuz ufak olduğunu düşünürsek yanına bir eş alabilirseniz ama oda kısa bir süreliğine bakabilirsiniz. Bir çift japon için en az 50 litre gereklidir.

10. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    çöpçü

Bence sadece Corydoras besleyin.

11. okan181

okan181

çöpçü

Ben de 5-6 cm boyunda japon var ve 2cmlik bir komando 2 sini koydum 30 litrelik tankıma japon bu adamı mı yutar mı ? Yani şu anlık hiç bi sorun yok ama olabilir mi ?

12. turqer

turqer

İsim:
    Türker Sezgin
    çöpçü

Konu bayağı bir eskimiş aslında ama Okan Bey sorusuna cevabı burada bulacaktır.
    Bence sorun yok Okan Bey. Ama japon bu ne yapacağı belli olmaz, bunuda yapar :F

Bu arada Emrah Abimin mesajını alıntılayarak kısa bir hatırlatma yapmak istiyorum :cicek:

13. ft25

ft25

İsim:
    Furkan TEMEL
    çöpçü

Ben de çöpçü ve japon balığına bir arada bakıyorum ve şimdiye kadar bir sorun yok.Eğer çöpçü balığı akvaryuma gerekli mi diyorsan bence gerekli çünkü çöpçü balıkları dipteki artık yemlerle beslenir ve bu beslenme esnasında balık dışkılarını havalandırarak filtreye yöneltir.Bu yüzden gereklidir.

14. okan181

okan181

çöpçü

Ben sevdiğim için aldım çok güzel bi balık. 4 balığım var ve en gözde balığım şuan o :)

15. kaan07

kaan07

İsim:
    Kaan ÖNCÜ
    çöpçü

Çöbcü alabilirsiniz 4 5 adet aldığınız zaman koloni gibi birlikte gezdiklerinden çok hoş görünür japonların bişey yapıcanı sanmıyorum.

16. okan181

okan181

çöpçü

dip yem veriyorum ama yediğini görmedim 4 gündür yemler olduğu yerde felç geçirmiş bişekilde duruyolar+japonlada ii geciniyolar bride o yemlere japonlarda hiç dokunmyo huh:

Sayfayı Paylaş