1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

çiğ soğan

Başlığı 'Canlı Doğuran Portalı' kategorisinde aykılıç tarafından 10 Mayıs 2009 başlatılmıştır.

1. aykılıç

aykılıç

İsim:
    SELÇUK KARTAL
    Bu ara balıklarım keyifsiz. Ben de üzerlerineçok düştüm. Tuhaf tuhaf başlıklar açıyorum. İdare edin.

İthal aykılıç ve platilere bu gün ikinci kez rondodan geçirilmiş çiğ soğan verdim. Yediler ve yemeye devam ediyorlar. Verme nedenim zaten ölüyorlar, bari bilimsel deney olur, kurtulurlarsa ne mutlu bana mantığıdır. Antibiyotiğin faydası tartışılmaz değil mi?

Keyfsizler, beyaz benek yok artık. Ama ölümler oluyor yinede. Büyük tankta tedavi de olmuyor. Bakalım soğan ne eder....Ama canım balıklarım gitti, görseniz beraber ağlardık...Bi de verdiğim emek, para, fedakarlık eklenince işin içinden çıkmak imkansız oluyor..

Bu arada ilk defa ciklet beslemeyi ciddi ciddi düşündüm. Bu elimdekiler de ölürse galiba ciklete dönecem. Yeter artık, sağlam balık olsun...

2. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Selam Selçuk Bey, burası akvaryum portalı biz burada bu düşüncelere karşı değiliz. Tam tersi hep birlikte üzerine yazışmayı ve doğrusunu bulmayı hedefliyoruz. Ölmek üzere olan balıklarınıza soğan vermişsiniz anladığım kadarıyla. Ben son derece sağlıklı balıklara çoktan vermeye başladım. Balıklarınız sağlığına kavuşursa ne olacak ?

Tenkitler, bilimsellikten uzak düz söylemler ne olacak ? Sarımsağın peynir ekmek gibi önerildiği yerde aynı familyaya ait soğana karşı çıkmak sadece ve sadece iş olsun diye mesaj yazmak olur. Sizi desteklediğimi belirtirim.

Buyrun...
    [google_video=425,350]-3819080999189954601[/google_video]

3. aykılıç

aykılıç

İsim:
    SELÇUK KARTAL
    Temel Bey, akvaryumunuza bayıldım. Allah nazardan saklasın...
    Çalışma iki koldan nasıl sonuçlanacak merak ediyorum, ben bir de ısırgan otu da veriyorum kaynatıp. Denemeye değe olduğunu düşünüyorum.. BAkalım bendeki sonuçla sizdeki bir araya gelince ne olacak... Ben rondodan geçirip veriyorum, un ufak oluyor.. Bol bol yediler...

Fon müziği çok iyiydi..

4. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Selçuk Hocam, benim sadece soğanla sınırlı değil, bir çok videom mevcut. Eğer izlemek isterseniz buyrun, mesajın altındaki linkte daha neler var. Isırgan otuda çoktan diyete girdi.

Tere videosu:

Aşağıdaki linkte balıkların bu gıdalarla çekilmiş videolarını izleyebilirsiniz.

Düzenleme: 14 Mayıs 2016
  5. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Selçuk abi bende soğan, sarımsak,muz,kıcırcık, daha ne istersen envai eşit sebze meyveyi lepisteslere uygun şekilde kıyarak veriyorum sorun yok, yakalanamayıp dibe çökene hemen corydoraslar, karidesler, salyangozlar üşüşüyor.
    Bu arada tür değiştirmeyi düşünürsen sana tetraları kesinlikle öneririm Bende hatatımda ilk defa tetra beslemeye karar verdim ve gidip Abdullah abiyle bereber 4 tetra black,4 kardinal tetra,4 tanede kırmızıgöz aldık balıkları daha yeni kurulmış anneme anneler günü hediyesi akvaryuma attım balıklar yarım saat sonra yem almaya başladılar böylemi güzel bir görüntü olur akvaryumda :) benki canlıdoğuran aşığıyım yıllardır beslerim vallahi tetralara bir başka vuruldum

6. stablizer

stablizer

Konu ile ilgili olarak bende birşey söyleyeyim.Birkaç gün önce Vatozlara ve Lepisteslere şu etli kırmızı biberlerden attım.Her iki akvaryumdada severek yediler ama suya öyle bir bulanıklık verdiki balıklar görünmüyordu neredeyse.Su salça olacaktı ,biber salçası :D

7. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Serdar, suya bulanıklılık yapmaz kırmızı biber, ev ortamında hazırlanan yemlere katılması önerilen bir gıdadır. Balıklara renk verdiği bilinmektedir. Kanarya yetiştiriciliğinde de çok yaygın kullanılır. Ama biberi suya direk atmak yanlış tabi. Minik parçalar halinde yedikleri kadar vermek daha doğru.

8. stablizer

stablizer

Tabiki Abi.Ben Koca biberin çeyreğini gümbedek salladım akvaryuma(biber neyapsın) .Evde yaptığım yemlerde devamlı kullanırım.Şimdiye kadar haşlayıp koyuyordum fakat artık çiğ koymaya karar verdim.

9. aykılıç

aykılıç

İsim:
    SELÇUK KARTAL
    Ben 2 yıl evvel kırmızı acı pul biber veriyordum albino ay kılıçlarıma. Kiremit rengi olmuşlardı. Akvaryumcuya götürüp verdiğimde adam hayretler içinde kalmıştı.

Tek kötü yanı dipte kabuklar çok toplandığından Haftada 2-3 defa dip çekmek gerekiyor.

10. hca

hca

İsim:
    Hüseyin
    Lepistesler için bu tür gıdaları kullanabilirmiyim? Ve yavrulamaya az kaldı güzel renk elde etmek için ne yapmalıyım? :bilmem:

11. gokhanaltintas

gokhanaltintas

Kuru pul yem ile sarmısak karıştırıp vermeyi bir deneyin bence, iyi sonuç alma ihtimaliniz var.

12. hca

hca

İsim:
    Hüseyin
    Tamam deneyeceğim peki soğaln kırmızı biber? RENKLENDİRMEK için?

13. gokhanaltintas

gokhanaltintas

Soğanın etkisini bilmiyorum.

14. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Soğanın renk yapmasıyla ilişkin bir araştırma yapılmamıştır ve yapacağınıda düşünmüyorum. Soğan üzerine yaptığımız yorumlarda Sarımsakla aynı familyaya ait olduğu ve anti toksidan görevi göreceği yönündedir. Soğan konusu videosunun sonuna eklenmiş olan denemeyin sonuçları henüz net görülmemiştir ibaresi halen geçerlidir. Lütfen pul yeminizle birlikte karides, sarımsak ve kırmızı biberi iyice ezerek hazırlayacağınız yemi Lepisteslerinize vermekle yetinin.

15. hca

hca

İsim:
    Hüseyin
    Ya benim hala bu yem miktarı konusunda kafam karışık. Miktar gösterebilecek biri var mı?

16. aykılıç

aykılıç

İsim:
    SELÇUK KARTAL
    Soğanla rengin bir alakası yok, olacağını da sanmam. Ben balıkların direncini artırmak için soğan verdim, vermeye de devam ediyorum.. Antibiyotik nasıl olsa.. Yavrular da yemeye devam ediyor..

Renk konusunda tek tecrübem kırmızı pul biberdir. Acı falan demeyip verdim ve balıklar kırmızı ötesi oldular. Ama akvaryum batıyor:(

17. aykılıç

aykılıç

İsim:
    SELÇUK KARTAL
    Ben bir defa da yiyebilcekleri kadar veriyorum, hatta yeme isteksiz oldukları için aç bırakıp yemeye zorladım büyük balıkları.Bir çay kaşığı atıyorum.
    Küçüklerde sorun olmadı çay kaşığı ile attım dün. Bu gün bitmişti..

18. hca

hca

İsim:
    Hüseyin
    kırmızı pul biber mi kullanacağım yoksa kırmızı biber ( bildiğimiz büyüklerden )

A.P Bot Yazı düzenlemesini kaydetti.: 14 Mayıs 2016
  19. aykılıç

aykılıç

İsim:
    SELÇUK KARTAL
    Ben ikisinden de vermiştim. Yazın bol bol oluyor, alıp balkonda kuruttum.
    Bir de bu işte en güzel deneme yanılma, siz de deneye deneye en güzel yolu bulacaksınız...
    Farkı kendi gözünüzle görün.Zaman en güzel öğretmendir, akıllı adama.

20. taygun

taygun Guest

Bu tarifi ben de destekliyorum. Hatta tariften karidesi çıkarıp brokkoli/salatalık koyarak da sebze öğünü olarak da verilebilir.

Saygılar

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Selçuk Bey'in bu uygulaması da dikkatimi çekti. Ben de platilerime vereceğim. Hepsi düz kırmızı. Bakalım ne olacak. Elbetteki hemen bir renk değişikliği beklemeyiyorum. Ama haftada üç kereden iki hafta boyunca versem sorun olmaz sanırım.

Kırmızı pul biberin karidesler üzerinde etkisini bilen var mı?

Tşk.

Sayfayı Paylaş