1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

çiftleşme için boyut

Başlığı 'Malawi Cichlid Forumu' kategorisinde captainclaw tarafından 2 Temmuz 2009 başlatılmıştır.

1. captainclaw

captainclaw

İsim:
    Hasan Saraç
    Merhabalar,

dün akvaryumuma 2 dişi 1 erkek sarı ve 2 dişi 1 erkek mavi prenses aldım. Bu balıklarını çiftleşebilmesi için yeter boyut nedir? Benim aldıklarım 3 cm civarı sanırım daha büyümeleri gerekecek. Bir de akvaryumcu arkadaşa güvenerek erkek dişi seçimini yaptırdım. Bu boyutlarda cinsiyet belli olur mu? Erkek dişi cinsiyet ayrımını nasıl yapabilirim sarı ve mavi presesde?

2. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    çiftle_me için boyut

Ureme boyutu konusu biraz genis bir kavram aslinda. Siz baliklariniza genis ortam ve mukemmel sartlar saglarsiniz balik hizli gelisir. Ama ureme yasina gelmemis olur.Bazen bu yaniltici olsa da aslinda hersey daha yolundadir. Bazen ise yavrular fazla kalabalik ve zor sartlarda kavruk kalir, siz baligi genc diye alirsiniz oysa omur bitmek uzeredir. Tabi bir ortalama boyut vardir ve bu turde 7-8 cm civaridir. Cinsiyet konusuna arkadaslar deginecektir.

Cep mesaj:

3. dr_glicocalix

dr_glicocalix

İsim:
    Gökhan Emre ÇAÇAMER
    Açıkçası 3 cm balıkta erkek dişi ayırımı yapmak zordur diye düşünüyorum ancak sarı prenseslerde bu biraz daha kolay ama siz gene de güvenmeyin derim ben. Biraz daha büyüsünler öyle daha kolay anlaşılır tahminimce... Üreme konusuna gelirsek; sarı prensesler ortalama 6 aylıktan sonra ağızlarına yavru almaya başlarlar bildiğim kadarıyla mavi prenselerde 7-8 aydan sonra alırlar... Yani demem o ki Temel Bey'in dediği gibi balıklarda boyut biraz görecelidir aslında. Boylarından daha önemli olan balıkların yaşlarıdır. Eğer akvaryumcunuzun kendi üretimiyse balıklar, ondan kaç aylık olduklarını öğrenin buna göre tahmini yavru almaya başlama döneminiz ortaya çıkar...

4. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Hasan bey öncelikle balıklarınız hayırlı olsun .

3 cm prenseslerde cinsiyet ayrımı yapılmaz. Ancak Tek batın yavru olan ve birlikte büyüyen balıkların arasında hızlı gelişim gösteren balıkların büyük çoğunluğu erkek olduğundan bu yönde bir cinsiyet tahmini yapışabilir. Yani büyük olanlar erkek, küçük kalanların çoğu dişi. Ama tabi buda tam bir teşhis değil. Bazen büyük olanlarında içinden dişi,küçük kalanlarında içinden erkek çıkabiliyor.

Ancak anladığım kadarıyla siz balıklarınızı akvaryumcudan aldınız ? Eğer öyleyse siz bu durumda cinsiyet ayrımı yapamazsınız.

Üreme konusuna gelince; Sarı prensesler 6-7 aylıkkende yavru verdiği bilinsede tam cinsel olgunluğa 1 yaşından itibaren kavuşur. Mavi prenseslerde ise durum sarılardan 1-2 ay daha fazladır. ;)

5. captainclaw

captainclaw

İsim:
    Hasan Saraç
    yorumlar için teşekkürler..

Sayfayı Paylaş