1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

İç filitre.

Başlığı 'Tatlısu Genel Konular Portalı' kategorisinde MertBalim tarafından 11 Mayıs 2009 başlatılmıştır.

1. MertBalim

MertBalim

İsim:
    Mert
    Sarı prensesimi kusturdum üstünden 2 hafta geçti, su kirlendi ve kokmaya başladı ona ne yapabilirim? İç filitre eklesem

yavrulara zarar

verirse diye de bir korkumda var. Lütfen yardım edin. Kokudan durulmuyor.:(

2. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Pipo filtren yok mu Mert?

3. MertBalim

MertBalim

İsim:
    Mert
    Cem abi, pipo filitreyi aldım fotograftakinin aynısı. Ama pek işe yaramıyor kanaatindeyim. Çünkü çekiş gücü çok düşük. Suyu temizlemedi 4 gün kullandım.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ben bunu suyun dibine vantuzladım öyle daha iyi çeker diye. Yanlış yaptımdamı öyle oldu acaba?

4. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Filtreyi yan camlardan birine hava alttan girip üstten çıkacak şekilde sabitlemen gerekiyor.Üstünde nasıl kullanılacağı yazıyordur zaten Mert.Filtre üzerinde bakteri kolonisi oluşmalı li filtre yapabilsin.Ne sabırsız adamsın yahu :D
    Suyunu değiştir,filtreyi tak ve bekle dikkat:

5. MertBalim

MertBalim

İsim:
    Mert
    Cem abi demesi kolay kokudan durulmuyor. Pipo filitre kuvvetli bir şekilde temizleyemiyor, iç filitre almanın kanaatini verdim oda yavrulara zarar verir diye yapmadım.

Pipo filitrenin markası xy-2831. Üzerinde Çince veya Japonca yazılar yazıyor.

6. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Su değişimi yap diyorum Mert dikkat: Cam mı kokacak :D

7. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Mert pipoyu tak çalışsın, su değişimi yap birazda sorun kalmaz

8. MertBalim

MertBalim

İsim:
    Mert
    Yavruları nasıl alayum Cem abi, hortuma gelmiyor. Fileden kayıyor. Yüzmeyi öğrendiler kaçıyorlar. Ama %60 lık su değişimi yaptım.

9. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Akvaryum kaç lt Mert?

30-35 lt'ye kadar Atman ATF 301 iç filtreyi öneririm... Yavruları içine çekme şansı sıfırdır... Akıntı ayarı vardır... İlk çalıştığında biraz akıntı yapsa bile biraz pislik topladığında debisi düşeceğinden çok ideal bir akıntı sağlar... Hem de çok ucuzdur...

10. MertBalim

MertBalim

İsim:
    Mert
    Yavrular için hazırladığım akvaryum 80 litre. Filitrenin sağlam olması lazım temizlemesi için ama korkuyorum. Takmaya zararı olurmu acaba taksam?

11. tolgacetin72

tolgacetin72

Bu tip bir üretim filtresi de işinizi görür. Abdullah Beyin söylediği de olur, sizin aldığınız pipo filtre de gayet iyidir aslında. Sanırım sorun bakteri kültürünün oturması ile ilgili. Pipo filtreyi yan cama monte etmelisiniz bir de.

12. MertBalim

MertBalim

İsim:
    Mert
    Pipo filitreyi yan cama vantuzladım. Su düzelmeye başladı. Önerileriniz için teşekür ederim.

Sayfayı Paylaş