1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

İç Filtre (Öneri Bekliyorum)

Başlığı 'Tatlı Su Donanım ve Ekipman Portalı' kategorisinde Desert Falcon tarafından 10 Aralık 2008 başlatılmıştır.

1. Desert Falcon

Desert Falcon

Arkadaşlar yarın İzmir'e gideceğim bayram dolayısıyla akraba ziyareti falan neyse teferruatı geçiyorum niyetim sessiz çalışan titreşimi minimum sağlıklı bi iç filtre edinmek sanıyorum Atman bu konuda bayağı ünlü yada tavsiye edebileceğiniz başka bir marka var mı bana ?
    Buralarda markalı kaliteli mal bulmak imkansız bende hazır İzmire gitmişken birşeyler alayım diyorum etrafta güzel renkli çakıl taşları bulabileceğimi zannetmiyorum toplamaya da vakjtim yok.Kum sattıkları gibi şu aşağıdaki çakıl taşlarından satıyorlarmıdır ve bu çakıl taşlarının çöpçülerime zararı olur mu malum kum karıştıran canlılar o yüzden diyorum.

Tabii bunlar gibi denizden çıkma demiyorum.tatlı suda olumsuz etkilerini okumuştum.

2. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Ynt: İç Filtre (Öneri Bekliyorum)

Merhaba Şahin,

Öncelikle bu taşların zararlı olacağını nerden okudun bilemiyorum, ancak çok güzel çakılmış fotoğraftakiler. Eğer denizden de bulursan bırakma al bence. Bu taşların hiç bir zararı olamaz denizden çıktı diye. Bunu tuz salınımı yapacağı için söylüyorlar. Fakat çakıllar tamamen kapalı yüzeyli taşlardır. Yıkar kullanırsın. Bulupta almamazlık yapma boş yere.

Diğer sorum ise, neden iç filtre ?

Eğer şart değil ise, bir iç filtrenin faydasının 4 katı faydayı aynı rakama yapabiliriz.

3. assamarita

assamarita

Bu nasıl olacak Temel abi çok merak ettim? Bıktım akvaryumun sesinden. Şelale filtre çok su sesi çıkarıyor. Çakıllar sahiden güzelmiş. Çöpçülere zararı olmaz bence. Fakat aralarına pislik ve yem kaçıyor.

4. Desert Falcon

Desert Falcon

Kaçan yemleri yiyemyecekler ve sürekli ağız yapıları kum karıştırmak için dizayn edildiğinden zararı olur diye duydum.Birde çakıl seçeceğim denizden falan olursa sonuçta dip balıkları ilk bu keratalar etkilenecek :(
    Bu dediğin şeyi ben tam anlayamadım zaten en son yazdığını Temel abi ben yarın gitmeden açıklarmısın :cekingen:

5. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Şahin, çöpçülerin ağız yapıları konusunda haklısın ancak, bildiğim ve hatırladığım kadarı ile senin akvaryumun bitkili akvaryum. Bu çakılları farklı kullanabilirsin. İş yerindeyim, eve gidince Gülçe ile senin gözlerinizi fal taşı gibi açmayı düşünüyorum. ;)

6. Desert Falcon

Desert Falcon

Bitkilerim iyi gelişmiyorlar,uzamıyorlar Co2 vermediğimden ama renkleri iyi durumda sadece sazlar ürüyor onlarda uzamıyor bodur kalıyorlar.Eledoa ekicem akvaryuma sanırım daha uygun olacak.Bu çakıllardanda az miktarda bulup akvaryuma ekleyebilirim.Yada Murat abinin akvaryumundaki çakıllar gibi bulursam harika olur onlar hem küçük taneli hem güzeller.Hem bitkilerime hem çöpçülere uygundurlar diye düşünüyorum :)

7. Desert Falcon

Desert Falcon

Bakın böyle birşey de olabilir.Neyse bu konu uzar gider ama ben yarın sabahtan İzmir'e gidicem birileri cevap yazsa ? Temel abi nasıl yapıcaz o 4 kat faydayı bi deyiver ona göre yarın Atman iç filtre alıcam elimdeki iç filtreyi kaldırıcam.

8. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Merhabalar,

Şahin ve Gülçe, bitkiler akıntıdan pek hoşlanmıyor, iç filtreler hem akıntı yapıyor, hem de içinde bir süngeri var ve başka filtre malzemesi kullanmana izin vermiyor. Bitkili akvaryumlarda zaman zaman ihtiyaç duyulan bir çok filtre malzemesi eğer aşağıdaki gibi bir şelale filtreyi basit bir dıy hareketten geçirerek çok efektif filtre sistemine sahip olusun. İç filtrelere küçük bir darbe vurmayı düşünüyorum artık. Tabi kullanılacağı alanlar olacaktır belki, ancak senin için değil.

Yapmanız gerekeni sizin için çizdim. Yine Gülçe'de bu işlemi yapacak ve şelale filtresinin sesi kesilecek. Sadece sesi kesilmeyecek 4-5 kat daha güçlü bir filtrasyon elde edecek. ;)

Buyrun bakalım fikirleriniz ne olacak ?

Su hem akvaryumdan çekilirken süzülecek, hem şelalenin içerisindeki malzemelerden geçecek, hemde şelale filtreden akvaryuma dökülürken tekrar süngerden geçecek. Kullancağın iç filtre süngeri, bir yerine iki ve ilave olarak şelalenin kendi haznesi. Yapmanız gereken bu süngerleri işaretli yerlere takmak, Hepsi bu.

Buyrun bir iç filtre ile kıyaslayın. :hasta:

Şahin, bu sana süprizim:

Derece almış bir akvaryum, senin çöpçü ve kalın çakılı.

Akvaryumlarınız gönlünüze göre olsun...

9. Desert Falcon

Desert Falcon

Abi şu sağ taraftaki şelale filtrenin suyu çektiği yere sünger takarsak direkt süngere yapışacaklar sadece süngerin dış yüzeyi kadar pislik toplayabilecek öyle olursa,yanlış mıyım ?
    + bana da şelale filtre öneriyormusun? 68 litre akvaryumum var işimi görebilir mi bi şelale filtre oksijen olayı biraz sorun olur ama bi şekilde hallederim.Ne diyorsun Atman iç filtre yerine şelale filtre alayımmı daha önce almıştım 30 litrelik tanka ama sanırım adiydi önüne gelen pisliği dahi zor çekiyordu.He sirkülasyon sorunum iç filtremde yok cama doğru duruyor sadece yüzeyde biraz sirkülasyon var Murat Yıldız abimizin bana kargoyla yolladığı yüzey bitkilerine onlar biraz sorun oluyor ama hayret ettim bölüne bölüne ürüyorlar.Nilüfer gibi bitkiler var.Neyse onu geçiyorum işte ;
    68 litre akvaryum
    İç filtre (sirkülasyon sorun etmiyor)
    dere kumu var (bi süre sonra sararma yapıyor pislik tuttuğundan)
    özetle bu işte...
    Küçük taneli çakıllarda çöpçü olur biraz önceki mesajdada yazdım Temel abi ben en üstteki resimdeki gibi çakıllar çöpçüyü rahatsız edebilir diye düşündüm ama senin ona da sürprizin vardır en iyisi susayım.Ne yapalım 68 litre akvaryuma bi şelale filtre bulabilirmiyiz yoksa yine litreye uygun bi iç filtre mi alayım.Cevaplarınızı bekliyorum yarın gidicem sabah 8 de :dusunceli:

10. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

:D Bayıltın beni Şahin, ne yazacağımı şaşırdım. Sağ tarafdaki sünger bırak ne çekerse çeksin temizlersin. Şelale filterenin çıkışından akvaryuma dökülen su oksijen yapar. Bu bitkili akvaryumlara yeter. Sana da öneriyorum Şelale filterin her boyu var. Özel mesajların hızına soruların hızına bu kadar hadi sen yat. Başım döndü. Olur olur hepsi olur. :D

11. Desert Falcon

Desert Falcon

Napim abi yarın sabahın köründe çıkacaz hemen ne alsam gitmişken diye düşünüyorum :) Neyse bakıcaz artık bişeyler.Beğenirsem yine bi iç filtre alıcam ama :) Çünkü kapak durumu uygun değil.Uğraşacak olsam bi kapak yaparım akvaryuma ama zamanım yok :bilmem:
    Neyse abi sen de kendine gelirsin belki ben uyuyim :)
    Hadi herkese iyi geceler yarın yda yarından sonra yazarım aldığım şeyleri :)

12. Desert Falcon

Desert Falcon

Arkadaşlar 1. resimdeki taşların aynısından aldım.Daha sonra Ege Akvaryuma gittim 1 betta crowntail aldım,bettacılık hiç bitmiyor :helalolsun: :basardim:
    4 yavru elma salyangozu aldım betta akvaryumunu yarın kurucam onun yanına atıcam salyangozları.2 eledoa aldım fakat bakıyorum çok sağlıklı gözüküyor ama hiç kenarından sürgün verecekmiş gibi değil :S ve Bu en üstteki yani 1.resimdeki gibi çakılların arasına midye kırığı serpiştireyim hem suyu sertleştirsin diyorum ne dersiniz?
    Cevaplarınızı bekliyorum :)

13. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Midye kırığı serpiştirmek suyu ne kadar sertleştirir bilemem. Fakat, akvaryumundaki türlere bakınca suyun sertleşmesine de ihtiyacın omadığı anlaşılıyor.

Aldığın cakıllar hayırlı olsun. Elalem ne güzel topluyor bak.

14. Desert Falcon

Desert Falcon

Dereden toplamıyor herhalde bunu abi bu akvaryum değil mi? Toplanacak yer mi var abi buralarda.Var olmasına da böyle taşlar yok.Bunların aynısından aldım.Ne yapayım birde yakar diye korkuyorum midye kırığı zararlı olduğunu duydum bitkilere.Peki bu tip kumda bitkiler kök atar mı? Aynı çakılların ince tanelilerini de aldım büyükleriyle karıştırdım.

15. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Bitkili akvaryumlar dedin mi ben orda dururum. :bilmem:

Konu uzmanlarına havale edilir.

Farklı akvaryum türlerinde, senle çata çat gitmeye devam ederiz. :D

16. Desert Falcon

Desert Falcon

De hayde o zaman uzmanları görelim :=) Gel ha böle bu yana :=)
    Su sertliği zaten bana endlerlerim için gerekli ama eledoa nın diplerine zarar verirmi diye diyorum.

17. avşarbeyi

avşarbeyi

Şahincim ben atmanı tavsiye etmiyorum ses açsından.Gap 7 daha güzel bir seçim olur.

Saygılarımla...

18. MertBalim

MertBalim

İsim:
    Mert
    Bu Taşlar Denizde Rengini Kayıp Etmiş Bunları Paket Halinde Satıyorlar İçerisinde Yaklaşık 50 Adet Felan Oluyor Resmi Bulamadım Üzgünüm Bulursam Eklerim

19. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Bu çakıl taşlarının aynısını Datça'dan toplamıştım.Tekne turu ile bir sahile çıkmıştık.Altın bulmuş kadar sevinmiştim.Arkadaşım ve ben can yeleklerinin üstünde taşımıştık çakıl dolu torbaları.Ne gündü be,millet gülmüştü bize ne yapacaksınız bunları diye :D
    Uzun süredir akvaryumda kullanıyorum,bir sıkıntı olmadı.

Sayfayı Paylaş