1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

İç Filtre Tavsiyesi

Başlığı 'Tatlı Su Donanım ve Ekipman Portalı' kategorisinde taygun tarafından 14 Mayıs 2009 başlatılmıştır.

1. taygun

taygun Guest

Herkese Merhaba.

Sonunda karides tankını kurdum bugün. :helalolsun: Dıştan dışa ölçüsü 60*35*35. Kumla birlikte ne 60 litre su alıyor.

Elimde bulunan en küçük Atman iç filtre yerleştirdim. Yaptığı ses gün içinde rahatsızlık vermese de gece o odada yatan kişiyi rahatsız edeceği kesin. Bu nedenle yeni bir iç filtre almayı düşünüyorum.

En küçük ve en sessiz iç filtre için tavsiyelerinizi rica ediyorum.

Eğer istediğim özellikte bir iç filtre bulamazsan Tetratec Ex400 almayı düşünüyorum. Ex700'ü diğer bir tankımda kullanıyorum. Sıfır sesle çalışıyor. Ex400'ün de aynı özellikte olduğuna eminim.

Saygılar

2. MertBalim

MertBalim

İsim:
    Mert

Sera biyolojik iç filtre B 400
    sera dahili B model biyo-filtrelerin bakımı gayet kolaydır. Yüksek filtre hacmine sahip unite, 4 adet filtre odasına sahip olup ayrı bir akvaryum için ayrı bir bölmeye sahiptir. sera dahili B model biyo-filtrelerde, entegre yüzey hareketlendiricisi (skimmer) ve yüksekliği ayarlanabilir su akımı bulunmaktadır. sera dahili B model biyo-filtrelerin montajı, pratik askı braketi sayesinde kolaydır - faal olan akvaryumlarda bile. Akvaryum dışına herhangi bir hortum yerleştirilmesi gerekmez. Bu setle birlikte bir adet sera dalgıç pompası da verilmektedir. sera siporax® kullanılması, mümkün olan en iyi verimliliği sağlar.

B 400 Boyutları: (uzunluk x genişlik x derinlik) 320 x 447 x 107 mm

Alıntıdır Yazı biraz karışık. Üzgünüm.

Büyük akvaryumun için bunu tavsiye ederim. Ben kullanıyorum ve çok memnunum. 410 liraya temin edebilirsiniz. Dış filitre gibi odacıkları felan var. Isıtıcı felan herşey içinde 4 4lük bir filitre.

3. turqer

turqer

İsim:
    Türker Sezgin
    Hayırlı olsun Tamer Hocam..

Ben karides akvaryumumda sunsun üretimi Jialu HJ-532 350 lt/h debili iç filtreyi kullanıyorum. Gayet memnunum. Hafif bir motor sesi oluyor ama dikkat kesilmeden duyamıyorum şahsen. Yinede sorun olma ihtimalini düşünerek kesin olarak önermek istemiyorum.
    Hava hortumunun ucuna bir vana koyarak sadece su yüzeyinde dalgalanma oluşturuyorum. Benim için son derece sessiz hocam.

İki aparatı var, hem fıskiye tarzında hemde normal iç filtre gibi kullanılabiliyor. Fiyatıda 10 Tl idi sanırım.

4. radenko

radenko

Atman at 881 veya eheim 2006 çok rahatlıkla işinizi görecektir.

5. MertBalim

MertBalim

İsim:
    Mert
    Tamer abi, bir tavsiyem daha var. Bugün gördüm daha. Xy pipo filitrenin büyüklerini çıkartmış ses felanda yapmıyor. 6 Başlıklısı çıkmış ve güzel temizlik yapıyor. 2 başlıklısını ben 35 litre yavrular için kurduğum akvaryumda kullanıyorum ve çok memnunum. Sizede 6 başlıklısını öneririm. Zaten pipo filitrelerden ses çıkmıyor. 6 başlıklısı 100 litrelik yavru tankları için felan yapılmış ama bilemiyorum 60 litreye bence gayet iyi olur. Tabi motorsuz o kadar hızlı çalışmaz ama çok iyi temizlik yapıyor.

6. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    40 litre üzerindeki akvaryumlarda pipo filtreden pek birşey beklememek lazım...

7. taygun

taygun Guest

Teşekkürler Mert,

Ben şimdilik pipo filtre kullanmayı düşünmüyorum. Benimki görsel bir tank olacağı için büyük filtrelerden uzak duruyorum şimdilik.

İlgin için teşekkürler.

Sanırım bu gidişle son kararımı Lale Akvaryum'u ziyaret ettiğimde orada vereceğim.

Saygılar

8. MertBalim

MertBalim

İsim:
    Mert
    Abi 6 başlıklısı çıkmış, baca gibi suyu tertemiz ediyor.

9. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    İsterse 50 bacalısı çıksın Mert.Debisi belli aletin...

10. radenko

radenko

Cem bey,
    ya kompresöre bağlarsak debi ne olur sence :)

11. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Kompresörün çok fazla elektrik veya benzin harcadığını düşünürsek gereksiz olur.
    Ciddi ciddi cevap verdim yahu bu soruya :D

12. MertBalim

MertBalim

İsim:
    Mert
    Tamam abi, tamam ozaman tavsiyem.

Sera biyolojik iç filtre B 400

Varsa üstüne çıkacak bir filitre çıksın meydana. :D :D (Dış filitre sayılmaz)

13. taygun

taygun Guest

Aman Mert,

Ne yapıyorsun? Benim gibi yaşlı adama "65 litrelik akvaryuma 410 liralık filtre tavsiye etme" kalbim dayanmıyor artık bu yaşta. pala:

14. radenko

radenko

Tamer bey,
    şaka bir yana atman at 881 fiyatı 26 tl [​IMG] içine bir çok malzeme koyabilirsiniz. Serayla aunı özelikleri taşıyor. Malzemeyi kaliteli kullaırsanız dış filtreyi aratmaz. Ben eheim medya kullanıyorum gerçekten çok memnunum.

15. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Güzel motor...

16. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Tamer Abi bende sana Tetratech Ex400 önerecektim. Zaten alternatif olarak onu belirlemişsin. Gerçekten güzel bir filtre.

Saygılar...

17. MertBalim

MertBalim

İsim:
    Mert
    Raif abi, bunun debisi felanda düşük benim dediğimin debiside fazla. Çok güzel bir filitre. 14 aydır kullanıyorum. Sapa sağlam debiside süper.

18. taygun

taygun Guest

Arkadaşlar,

İlginize tek tek teşekkür ederim. Dediğim gibi ve Hüseyin kardeşimin de önerdiği gibi bugün Tetratec Ex400 aldım. Tam bu tip akvaryumlar için. Akvaryumun içini havalandırmayan ama sıfır sesle çalışıp temizleyen süper filtre.

Saygılar

19. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    110 lira abi ya naptın :( hayırlı olsun...

20. taygun

taygun Guest

110 lira ödemedim Cem. 9o tl ödedim. Kredi kartına iki taksit. Eminönü'nden.

Ödediğim bu tutar da yüksek gelebilir ama

* Akvaryumun içinde bir iç filtre görmekten kurtuldum,
    * Geceleri filtre sesi duymaktan kurtuldum,
    * Yararlı bakterilerin yerleşeceği bir ortam satın aldım ki iç filtreden bu şans yok. Ya da bu kadar geniş değil.
    * Dış filtrenin sağladığı tüm imkanları kullanıyor ve akvaryumumun daha temiz olacağına inanıyorum.

İyi avutmuşum kendimi değil mi? :D pala: :D

Saygılar

Sayfayı Paylaş