1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

İç filtreyi saklama ve Dekoratif şelale

Başlığı 'Akvaryum ve Dekor Yapımı' kategorisinde ciklet1 tarafından 26 Aralık 2008 başlatılmıştır.

1. ciklet1

ciklet1

Arkaşlar resimde görüldüğü gibidir.Proje tamamamen bana ait.İç filtre kayaların arkasına saklandı ve görüntü kirliliği engellendi.

2. james_34

james_34 Üstad Üye...

İsim:
    can candaş
    Ynt: İç filtreyi saklama ve Dekoratif şelale

Peki filtreleme ne kadar sağlıklı olabilir burda? Birincisi iç filtre o yönden yetersiz gelebilir bir de etrafı kaya ile kaplanırsa çekim gücü daha da azalacak.Görüntü kirliliğini engellemek için bence en iyisi sump yapmak.

3. cihat35

cihat35

Can arkadaşıma katılıyorum eğer hem filtrasyonum iyi olsun hemde görüntü kirliliği olmasın diyorsanız sump kullanmak en iyisi. Harun arkadaşımında eline sağlık en azından bir işe gönül verip iyi şeyler yapmaya çalışıyor.

4. ciklet1

ciklet1

http://www.tepsan.com/images/cuval4.jpg
    arkadaşlar onuda düşündüm Filtrenin olduğu yere Şu üründen kullanınca böyle bir sorun kalmıyor.

5. taygun

taygun Guest

Merhaba,

Aslında 14 yaşındaki Harun arkadaşımızın tecrübesine göre fena fikir değil. Belki kaya ön planda göze çok batabilir. Acaba bir kaya yerine bitki daha iyi olur mu?

Benim bu fikirde eleştirdiğim husus şelale konusu. Doğallıktan uzak olduğunu düşünüyorum. Su içinde şelale fikri pek tutmaz. Bir zaman sonra da o elyaf kirlenerek şirkin durur. Şelalesiz bir kaya daha iyi bir fikir.

Sump elbetteki duruma göre en uygun çözüm olur. Ama ufak akvaryumlar için de sump pek düşünülemez herhalde. Üstelik ufak tanklar için de ekonomik olduğunu düşümüyorum.

Saygılar

6. ciklet1

ciklet1

Şelale paludaryum için daha güzel durucak ben bu projeyi cichled akvaryumu için düşünmüştüm.Yinede yorumlarınız için teşekkür ederim :hepiniziseviyorum:
    saygılar...

7. taygun

taygun Guest

Sevgili Harun,

Aklındaki proje eğer ciklet akvaryumu için ise iç filtre pek işe yaramaz çünkü bu tür balıklar büyük oladukları için nispeten büyük hacimli akvaryumlara ihtiyaç duyarlar. Bu durmda da büyük hacimli akvaryumlar için iç filtre değil Can ağabeyinin dediği gibi sump daha geçerli olur.

Kolay gelsin

8. ciklet1

ciklet1

Sağolun bütün hevesimi kırdınız :D Şaka şaka yorumlarınız için sağolun.

9. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Harun kardeş,
    Ben her fikrin değerli olduğuna inanırım, altından olur olmaz ne çıkarsa çıksın, kazanan mutlaka biz oluruz. Üstelik ben belli boyutlarda olan akvaryumların dar olan alanlarını dekorun daraltması yanında bir de iç filtrenin görüntü kirliliği yanında alan daraltmasından dolayı, bu fikri özellikle Tamer abinin dediği gibi belli ölçülerdeki akvaryumlar için çok iyi bir fikir olarak görmekteyim.

Nacizane önerim,
    Bu çizim çalışmanızı bence dış filtre borularını kaya dekoru ile gizleme yönünde geliştirmenizdir. Bu borulara silkon ile dekor için küçük taş parçaları yapıştırabiliriz. Bu seferde ben boruları temizliyorum bazen diyenler çıkacak, o zaman bizde başka fikir düşüneceğiz. :D

Sayfayı Paylaş