1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

İşte Akvaryum"um Resimli

Başlığı 'Tatlı Su Akvaryum Tanıtım Portalı' kategorisinde erdal_kd tarafından 6 Mart 2009 başlatılmıştır.

1. erdal_kd

erdal_kd

Arkadaş lar akvaryumum ebatları 80*47*27 (uzunluk,yükseklik,en) içerisinde 4 sarı prenses 5 ahli 2 yaşayan kaya 3 yunus 2 çöpçü 2 salyangoz 1 japon japonu kaldıracağım ama şuan balıkarım 3,4 cm boylarındalar. O
    yÜzden kaldırmadım.
    Bilerek büyük almadım ben kendim büyütmek istedim. Ne ile beslemeliyim? Dana ciğeri ve tavuk ciğeri diye okudum bazı sitelerde. Bu boydayken verilirmi? Yoksa büyüdükten sonramı vermek lazım? En ideal bu boylara ne vermeliyim ? yardımlarınız için teşkrler.

2. turqer

turqer

İsim:
    Türker Sezgin
    Sayın erdal_kd,

Öncelikle akavryumunuz şuan için yavrulara uygun gibi görünsede kısa bir süre sonra sorun olacağını düşünüyorum. Hacmi yetersiz gelecektir.
    Amaç balıkların doğal ortamına yakın bir alan oluşturmak ise eğer akvaryumunuzda ki süs pek uygun olmamış :) Malawi cichlidleri için kayalık alanlar çok önemlidir desem yanlış olmaz sanırım. Bir kaç kaya ile oluşturacağınız mağralı bölge balıklarınızı rahat ettirecektir.
    Arka fon ve kum tercihleride önemlidir akvaryumlarda. Ancak bu noktalarda akvaristlerin imkanlarıda olaya dahil olur. İmkanlar dahilinde sade bir arka fon ve balıklarınızın ileriki zamanlarda ağızlarına alabilecekleri irilikte kum çok daha güzel olur diye düşünüyorum. Görebildiğim kadarıyla kumunuz biraz iri taneli, bu yüzden bunu söyledim. Fotoğraflar beni yanıltmışta olabilir.
    Japon balığının, cichlidlerin yanında olamayacağının sizde farkındasınız zaten :)

Ben bir süre balıklarıma dana yüreği vermiştim. Kıyılmış olarak. Bunun balıkları yağlandırdığı ve üreme isteğini azalttığı söylensede ayarının kaçırılmadığı sürece olumlu etki ettiğini düşünüyorum. Şahsen ben damızlıklarıma haftada bir kez veriyordum. Tabi ki aramızda olumsuz etkilerinide tecrübe etmiş arkadaşlarımız, hocalarımız olabilir. Onların yorumlarınıda dinlemek en güzeli olacaktır. Nacizane fikirlerim bu yönde.

Saygılar.

3. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Selamlar,

Türker çok güzel fikirlerini belirtmiş. Ben dekor olarak kullandığınız balığı ilk önce canlı sandım. ilginç bir dekor olmuş.

Aklımdan şöyle bir beyin fırtınası yaptım; Acaba yavrular veya balıklar bu büyük boydaki gerçekçi avcı balıktan olumsuz etkileniyor, strese giriyor olabilirler mi? Bunun üzerine pek yorum yoktur. Merak etmedim desem yalan olur. Sizin böyle bir gözleminiz oldu mu?

Saygılar...

4. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY
    Merhaba Erdal bey,
    Akvaryumunuzda beslediğiniz canlılar bu akvaryuma uygun değil.
    Yaşayan kaya ve yunus +250 litre akvaryumda bakılmaları idealdir.Sarı prenses ve ahli için akvaryumunuz uygundur.Ahli yunusunaza ilerde zarar verecektir.

Yaşayan kaya ve yunus açık alanlarda yüzmeyi severler.Sarı prenses ise mbuna cinsi olduğu için bol kayalarla oluşturulmuş akvaryumları sever.

Çöpçülerinizin cinsini bilmiyom.Makrakanta,labio veya frenatus değilse cikletler büyüdüklerinde yem olacaktır.Japon balığınıda zaten çıkaracakmıssınız.

Akvaryumunuzun dekorunu doğal hazırlamaya çalışın.Bizlerde bu hobiye başlarken aynı hataları yaptık.

5. erdal_kd

erdal_kd

Öncelikle yorumlarınızı dikaatli bir şekilde okuyorum. yorum yapan arkadaşlara teşekkrü bir borç biliyorum.
    Arka resimi çif taraflı diğer tarafında kayalık fon var onu hemen degiştirim ozaman kum olarak çok iri taneli bir kum değil midye kırığıyla karıştırdığım beyaz küçük taneli bir kum.

Besin olarak bir bilgi alamadım sizlerden bu boylardaki lerine ne tavsiye edersiniz?

Saygılar.

6. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Temel Hocam, balıklar ilk başta biblo balığı gerçek zannetseler bile çok kısa sürede canlı olmadığını, en azından zararsız ve hareketsiz olduğunu öğrenmişlerdir...

7. erdal_kd

erdal_kd

Özgür bey Akvaryuma balıkları almadan önce böyle bir yazı okumuştum. Ahli ve yunusların bir arada anlaşamadıklarını ve bunu balıkları aldığım akvaryumcuya dile getirdim. Yok dedi öyle bir problem olmaz dedi. Sanırsam esnaflık yaptı satmak maksadı ile yunusları biraz büyütüp takas ederim sanısam ilerde şuan akvaryumu yeni kurduğum için tam dekore edemiyorum zamanla daha iyi olacak tahminimce biraz maddi konudan hepsi ağır geliyor ama elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum. Saygılar.

8. erdal_kd

erdal_kd

Bu dekor uygun olacak sanırım. Sizce nasıl olur?

Lütfen Türkçe yazım ve imla kurallarına uyalım.

9. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Bu arka fon daha uygun. Bir miktar kaya dekoruda yaparsanız güzel olur. Balıklarınıza Specrum thera, Tetra bits verebilirsiniz.

10. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Bence de bu dekor çok güzel olacaktır.

Saygılar...

11. erdal_kd

erdal_kd

Evet dekoru degiştirdim begendiginize sevindim.

Temel bey bu yemlerin ikisinide almalımıyım yok sa tek yemmi kulanmalıyım.

Saygılar.

12. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY
    Erdal hocam,balıklarınız hem etçil hemde otçul olduğu için çift yem kullanmanız şart.Piyasada kolay bulabileceğiniz etçil ve otçul yem tavsiye ediyim.

Sera discus granulat(etçil)k.kırmızı renkte
    sera granugreen(otçul)yeşil renkte

13. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Aynen katılıyorum...

Saygılar.

14. erdal_kd

erdal_kd

Özgür bey teşekür ederim verdginiz bilgiler için.
    Bahsetiniz gibi iki yemide alıp sabah akşam gibi uygularsam olur sanırım.
    Saygılar.

15. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Erdal Bey, sağlıklı bir beslenme tek çeşit yemlerle mümkün değildir. Bizler farklı içerik ve vitamin değerlerine sahip üç çeşit yem bulundurmalıyız. Bitkisel ağırlıklı ve karotein ağılıklı yemleri dengeli olarak kullanmalıyız.

16. taygun

taygun Guest

Erdal Bey,

Merhaba. Akvaryum dekorunuza ve balık sayınıza yönelik eleştirilerin sizi kırmadığına ve sizinde be eleştirleri dikkate aldığınıza memnun oldum.

Doğrusunu söylemek gerekirse, ilk dekorunuz ne kadar kötü ise ikinci dekor o kadar güzel olmuş. Gerçekten çok güzel olmuş. Doğrusunu söylemek gerekirse akvaryumun içinde, sol alt planda oluşan gölgeye bakarak, dekorun akvaryum içinde ve kabartma bir dekor olduğunu çok rahatça söyleyebilirim. Öte yandan resmin sağ tarafında, dekorun akvaryum dışında da devam etmesi acaba arka cama yapıştırılmış kağıt mı sorusunu aklıma getirdi. Doğru yanıt doğal olarak sizde.

Bahsettiğim hususlar dekor içindi. Bir de yaşam alanı oluşturmanız gerekir ki, kişisel olarak ben onu bir dekor gibi görmüyorum. Neyse, dediğim gibi şimdi sizin balıkların yaşayacağı uygun bir alan yaratmanız gerekekir. Bunun için balıklarınız ihtiyac duyacağı incelikte kum ve kaya temin etmeniz gerekir. Midye kırığı ne derece küçük, bilemiyorum. Balıklarınızı sahipleneceği alan olarak kayalara ihityacınız var.

Bir de hava taşını biraz kuma gömerek saklamanız daha iyi olur.

Saygılar

17. erdal_kd

erdal_kd

Tamer bey,

Dekor Bakıldığında 3 boyutu anımsatıyor bazen benim gözümü bile alıyor kayaların duruşu. Dışarı taşması tam oturtmadan ilk çektiğim resimdi kesmem gerekti biraz dekoru ve tam olarak ayarladım.

Yaşam ortamı yaratmak için bu memlekette bulamadım kayalık dekor ama internetten batık gemi, kırık fıçı filan sipariş ettim yarın onlarla bi düzenleme yaparım kısmet olursa. Kayalık olarak dekoru artık ilerki zamanlarda yaparım bulursam akvaryumuma uygun bi dekor.
    Hava taşını yarın gelecek dekorlar geldikten sonra ayarlamayı düşünüyorum oyuzden o şekilde bıraktım. Onuda düzenliyeceğim banada görünümü hoş gelmiyor.

Yorumlarınız İçin Teşekkür Ederim. Saygılar.

(Dekorlar geldikten sonra düzenleme yaparım ve size sunarım yorumlarınızı çok beğeniyorum ilgili arkadaşlara tekrar teşekkürler.)

Lütfen Türkçe imla ve yazım kurallarına dikkat ederek Türkçe'mize gereken önemi göstermeye gayret edelim.Teşekkürler

18. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Erdal bey akvaryumunuzu güle güle kullanın öncelikle ve karşısında keyifli günler geçirmenizi sağlıklı balıklar yetiştirmenizi dilerim.. Bize söylenecek çok birşey kalmamış zaten.. Besleyeceğiniz balık türü ile ilgilide çeşitli tavsiyeler yapılmış.Ekleyebileceğim tek şey yamuk duran su emiş borusunu köşeye çekip dik şekilde sabitlemeniz göze daha hoş görünmesine yardımcı olacağı gibi emiş borusunun ucunda ki aparatıda takmanızı öneririm istenmeyen kazalara maruz kalmamanız için.. Hava taşınında borusu köşeden getirildiği takdirde bir nebze kamufle etmiş olursunuz aynı zamanda hava taşınında kumun altına olacak şekilde gömülmesi akvaryuma gerekli yapay parçaların doğal görünüm altında görünmemesini sağlayacak.Kumunuzuda yükseltmeniz gerekecek çünkü yanlış hatırlamıyorsam beslemeyi düşündüğünüz balıklarınızın kumu bayağı dağıttığını biliyorum.Kayaları seçerkende akvaryumunuzla orantılı kayalar seçmenizde göze hoş gözükmesine yardımcı olacaktır.

Hayırlı olsun dileklerimi tekrarlayıp yaptığınız değişiklikleride bizlerle paylaşmanızı rica eder iyi günler dilerim.

19. erdal_kd

erdal_kd

Sanırsam bu hataların çoğunu yeni başlarken tüm arkadaşlar yapmıştır.
    Bende aynı hataları yapıyorum ama en iyi şekile getirmek için elimden geleni yapıyorum.Tabi bazı eksiklerim de var akvaryumda biraz maddi birazda bulamadığımdan kaynaklanıyor.Kumlara gelince yükselticem şuanki kum seviyem onlar için uygun sanıyorum.

Balıklar buyüdüğünde dediğiniz gibi kumu çok dağıtıyorlar onun bilincindeyim.

Tabi akvaryumda ki yaptığım değişiklikleri sizlere sunacağım.

Saygılar.

20. MertBalim

MertBalim

İsim:
    Mert
    Erdal abi, Akvaryumdaki hava taşını taşların arasına batırırsan daha güzel olur

Güzel bir akvaryumunuz var

Sayfayı Paylaş