1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

İşte benim temel hocama zahmet vere vere belirlediğim malzemeler.

Başlığı 'AP Portal Blog- Üye Tank Tanıtımları' kategorisinde recep_06 tarafından 14 Nisan 2009 başlatılmıştır.

1. recep_06

recep_06

Herheze merhabalar,
    Temel hocam ben malzemeleri artık kesinleştirdim.Sen bana filtre yerine ne kullanacağımı söylermisin?Ah ah cahillik ne kötü bişeymiş. :basardim:İşte malzemeler,
    4 kilo tuz
    6 kilo canlı kaya
    25 liralık mercan kumu
    Bende olan akıntı motoru olarak lullanacağımız iç filitre
    Balans ve lamba
    Hocam filtrelemeyi neyle yapacağım?Ben beceriksizim yapamam.
    Saygılar,

2. verko

verko

İsim:
    Orhan ÖZALAN
    Recep bey önce aramıza hoş geldiniz.

Akvaryumun kurulumunu hiç düşünme, her şey çok güzel bi şekilde yerine oturmaya başlıyor zamanla.
    Fakat ben beceriksizim yapamam demek yok. Kendimden örnek vereyim. Ben deniz akvaryumunun T sinden anlamam. Fakat akvaryum portalına üye olduktan sonra burda çok değerli ve bir o kadarda bilgili arkadaşlarla tanıştım. ve onların yönlendirmesi ile malaviler için hazırladığım 250*70*70 ebatlarındaki akvaryumu deniz akvaryumuna çevirdim.
    Yapım aşamaları aşağıdaki linkten inceleyebilirsin.

Baştan sona hepsini kendi emeğimizle yaptık. Yani istedikten sonra olur.

Hele birde marmaraya yakın san çok daha güzel olur. :) :)

Sevgiler.

A.P Bot Yazı düzenlemesini kaydetti.: 14 Mayıs 2016
  3. recep_06

recep_06

Kuracağım akvaryum 100 litre ve 80 cm.Elimde bulunan ve belirlediğim malzemeler;
    4 kilo tuz
    6 kilo kaya
    25 liralık kum(Ne tavsiye edersiniz?)
    İç filitre akıntı motoru olarak kullanacağım bu bende var
    Isıtıcı bende var
    Balans ve lamba bende var
    İşte vereceğim tüm bilgiler bunlarıdır.Benim tek sorunum filitrasyonu nasıl yapacağım?

4. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Recep Bey,forumda biraz gezinmenizi önereceğim.
    Alttaki konuya rastlamamışsınız daha sanırım:

A.P Bot Yazı düzenlemesini kaydetti.: 14 Mayıs 2016
  5. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Recep merhaba,

Orhan abiye katılıyorum, ben yapamam, beceremem yok. Yapacağımız alt tarafı bir filtre sistemi. Dıy katagorilerinde detaylı anlatılmış durumda senin işini görecek ve yapımı basit bir sürü filtre şeçenekleri var. Maddi olarak akvaryuma ayrılan bütçenin az olduğunu biliyorum. Bizler hobinin tuzlu su tarafının meraklısı olarak, sizlerinde bu tecrübeyi edinmenizi çok isteriz. Ancak öncelikle lazım olan cesaretin ilk baştan hele kendi tarafından kırılması doğru olmaz. İstediğin akvaryumu kurarken maliyeti azaltmak için bazı kısıtlamaları canlı yükünü belli sayıda tutarak yapabiliriz, ancak ana malzemelşerden kısmak daha başından olası aksilikte soğumana ve yine olası başarısızlıkta bizlerinde kendimizi sorumlu hissetmemize neden olur.

Yapacağın filtrasyon seçenekleri ile başlayalım. Sana en kolay gelene bir bak istersen. Bu başlıklardaki filtreler tuzlu su nano kurulumu için uygun.

Yok yapamam dersen şelale filtre alacağız artık. Yine sana bir fikir olarak, fotoğraf yarışmamıza katıl kazanırsan en büyük boy şelale filtreni hediye olarak alırsın. ;)

Sen kararını ver ve elindeki akvaryumun ve malzemelerin fotoğraflarını paylaşman ile başlayalım.

Kum olarak mercan kırığı alabilirsin. Filtre sorun görünüyor, çözersek başlanabilir.

Düzenleme: 14 Mayıs 2016
  6. recep_06

recep_06

Tamam hocam.Ben bir gözden geçiririm.Yapabilirsem yaparım.Yapamassam alacam artık bi şelale filitre.Ne kadar şelale filitreler?Birde benim arkadaşın güzel balıkları var onunkileri koysam olurmu?

7. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Şelale filtreler 20 ile 40 lira arasında değişir sanırım. Ancak en büyük boyu alman gerektiğini hatırlatırım.

Arkadaşının balıklarını eklemen konusuna gelince, önce akvaryumunu kuralım, en son konuşacağımızı en baştan konuşmayalım.

Benim arkadaşının balıkları hakkında sana soracağım soruyu şimdi değil kurulum tamamlanınca sorarım. ( Balıkların adı nedir? Türü nedir ki bilelim ? ;) Birinci kural sabır ve mantık ;) )

8. recep_06

recep_06

Hocam peki tamam.Ben düşündümde insan isteyince yapamayacağı şey yoktur.Ben şu dıyları bi gözden geçireyim ve birini yapayım.Maliyeti ben azaltmalıyım.
    Saygılar,

9. recep_06

recep_06

Hocam ben bi dıy kurulumuna karaverdim.Ama arkadaş dediki sana sump yapalım dedi.Sizce ne yapmalıyım?Fitremi sumpmu?

10. recep_06

recep_06

Hocam filtreyi yaptım.Çok kolay oldu.Ama şu hortum kafa motoruna çok zor geçiyor.Sorun olurmu?Şimdi sırada ne var dıy olarak?Bişey yaptırcam sana demiştiniz.Birde 50 liraya ne balığı bulurum?Bir tane olmamak kaydıyla.
    Saygılar.

11. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Recep akvaryum üstü filtreyi yaptın sanırım, ellerine sağlık. Ancak fotoğraflarını paylaşmayı unuttun sanırım? Senden ricam, yeni bir başlık altında kurulum olarak görsel devam edelim.

Sırada acil ihtiyaç olmasa da, hava taşlı protein skimmer var.

12. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Recep kardeşim öncelikle aramıza hoşgeldin. Konu açmadan önce biraz forumu araştırırsan kafandaki soruların çoğuna yanıt bulabilirsin.

Sevgilerimle...

13. recep_06

recep_06

Hocam sanırım resme gerek yok.Çünkü sen aynısını yaptın.Ben daha çalıştırmadım.Denedim ve bıraktım.Sen bana şu yeni dıyımızın linkini at.
    Saygılar.

14. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Yaparken fotoğraf çekmeni ve bizlerle paylaşmanı rica ederiz. Bu arada biz amma ps yapımı paylaşmışız. :hasta:

15. recep_06

recep_06

Hocam çok zorlar.Bu beni aşar.Ben alırım bir tane 25 liraya.Ben bişey sorcam.Şimdi ben tuz,kum,kaya,tuz ölçer,protein skimmer 100 ytl oluyor.40 liraya ne balığı bulurum?1 tane olmamak kaydıyla.Birde istanbula gideceğim.Denizden kaya çıkartabilirmiyim?

16. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Balık alma konusu şu anda yazışacağımız konu değil bence. Önce kurulumu gerçekleştirelim, balık türüne karar veririz. Dayanıklı türlerden seçeriz, Damsel, Gobi, nemo türlerinin dayanıklı olanlarından seçim yapılabilir.

İstanbul'un denizlerinden çıkaracağın kaya seni tatmin etmez, eğer bulunsaydı çoktan talan edilmişti denizler. Gökçe ada ve Saroz cıvarından çıkarabilirsin. Ancak maliyeti satın almayı aşacaktır. Eğer satın alma imkanın yoksa ölü mercan kullanabilirsin.

17. recep_06

recep_06

Ölü mercanı nereden bulacağım?

18. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Ölü mercan akvaryumcularda satılmaktadır, kırmızı mavi ve beyaz olarak bulmak mümkün. Ancak önemli bir hatırlatma yapmak isterim, fiyatları canlı kayadan pahalıya gelebilir. Canlı kaya Ankara'da rahatlıkla bulunabilir. Akvaryumcuları araştırmanız gerek. Şehirlerimizdeki akvaryumcuların adres ve telefonları 'Ticari ilan ve esnaf tanıtım portalı'nda bulunmaktadır.

19. recep_06

recep_06

Hocam artık kuruluma geçmem için elimdeki tek engel balıklarımı satmamdır.Balıkları sattığım anda başlayacağım. O da inşallah zaman almaz.Hocam birde benim akvaryuma 100 litreye ne kadarlık bir ps gereklidir? Ne kadarlık kaya gereklidir?İstanbul denizinde kaya bulunur mu? Dedinizya gerçi ama bulabilir miyim ? Şile'de sizin tanıdığınız var mı? Malawi satabileceğim.
    Saygılar,

20. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Recep; balıklarını satmak için burdan ilan verebilirsin. :)

Sayfayı Paylaş