1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

İşte taptaze Yavru Albino Cüceler

Başlığı 'Tatlı Su Akvaryum Tanıtım Portalı' kategorisinde atlantis tarafından 23 Nisan 2009 başlatılmıştır.

  1. atlantis

    atlantis

    Mesajlar:
    306
    Yer:
    İzmir
    İsim:
    Murat Yıldız
    Geçenlerde cüce vatoz kolonimi komple elden çıkardığımı hepiniz biliyorsunuz..Haberlerini alıyorum çok sağlıklı bakılıyorlar çok şükür..Onların gidişiyle tankımın içerisinde onlarla birlikte yaşayan,ama henüz ürememiş albino cüce vatozlarıma gün doğdu..Her biri çok şükür bir kara dibinde yuva tutuyor..Hatta sattığım cüce vatoz kolonisinden tesadüfen kaya deliklerin içerisinden çıkmayarak kalan 1 erkek-1 dişi siyah cüce vatozumda yavrulama eğilimindeler..Balıkların ilk yavruları olduğundan yumurtaları gördüğümün 4.gününden itibaren alarak kuluçkaya koyuyor,daha sonra çıkan yavrularıda yumurta keseleri kaybolana dek yavrulukta tutuyorum..Daha sonra onlara okyanus gibi gelecek olan anaçların yanlarında yerlerini alacaklar inşallah.Akşam resimlerini çektim şimdi ilk yavruları ve onları takip eden kuluçkaya giren yumurtaları,ebeveynleri paylaşacağım..Umarım beğenirsiniz..
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
     
  2. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Hayırlı olsun Murat Abi, tebrikler kutlarım seni. Üretilsin böyle farklı türle abi, yoksa bir yere varamayacağız. Ellerine sağlık.
     
  3. Muzikopat

    Muzikopat

    Mesajlar:
    2.586
    İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Murat Abi maşallah akvaryumun cüceden geçilmiyor. Kaç tane albino damızlığın var ? Üretmiş olduğun cüceler için tebrik eder , sağlıklı yavrular dilerim. İnşallah kayıpsız büyütürsün.


    Saygılar...
     
  4. atlantis

    atlantis

    Mesajlar:
    306
    Yer:
    İzmir
    İsim:
    Murat Yıldız
    Şuan bende sadece 12 albino cüce vatoz(4 erkek,8 dişi) ve bir çift (tüm koloniyi sattım ama nasip işte taşların deliklerinde kalmış 2 adet hemde bir dişi bir erkek siyah cüce)var..Diğer bitkili tankıma 15 kadar siyah cüce yavrusu ayırdım kalanları çıkardım elden..Ama görünüşe bakılırsa taş deliğinde saklanıp kalan siyah çift üreyecek gene.İlk kez ürettiğim albinolarımın ilk yavruları tam sayamadım ama 150 civarı çıktı..Yaklaşık 100 kadarda yumurta şuan kuluçka makinemde.
     
  5. volkantr34

    volkantr34

    Mesajlar:
    3.301
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Murat abi ellerine sağlık benim gibi vatoz hastası insanlar heralde şu görüntülerle mest oluyodur.. Elimde olsa sadece vatoz ve türlerini beslicem.. Birde yavrum olsa oh ne ala.. Şu işin sırrını paylaşın bizlerlede abi :)
     
  6. atlantis

    atlantis

    Mesajlar:
    306
    Yer:
    İzmir
    İsim:
    Murat Yıldız
    İşte taptaze Yavru Albino Cüceler

    Ne sırrı Volkanım..Sır mır falan yok yaff..Nnanmayacaksınız ama ben balıkları için özelmi özel bakımlar uygulamayanlardanım.Balıklarımı henüz 1-2 aylık yavruyken almış ve vatoz çiftliği adını verdiğim normal cücwe vatozlarımın olduğu tanka koymuştum..Henüz cinsiyetleri anlaşılmıyordu tabi..Aldığım 14 yavrudan maalesef 2 tanesini kaybettim..Kalan yavruların sayısı ise şansıma çok ideal denecek ve bulunmaz nimet sayılacak ölçüde 4 erkek 8 dişi çıktı.O dönemler ortalama 40 kadar siyah cüce vatoz vardı ve bunların sadece 5-6 çifti üreme aşamasındaydı..Diğerleri onların yavruları idi boy boy..Albinolarım şuan 7-8 aydır bende ve bu güne değin ürememişlerdi..Bazı sağlık sorunlarım dolayısıyla pek ilgilenemediğim ve farklı düşüncelere sahip olduğumdan yaklaşık 1000 civarı vatozumu tamamen elden çıkardım..Daha sonra tank bizim albinolara kaldı..Daha 4.cü gündü baktım yuva tutma eğiliminde tüm erkekler ve bugüne kadar ürememiş dişilerde hazır..İlk erkek dişiyi kabuğa çektikten sonra 4.cü günde ben yumurtaları alıyor ve kendi yaptığım resimde gayet açık görülen dıy kuluçka makineme koyuyorum..Buraya alınan yumurta 3-4 gün içerisinde tamamen serbest yüzüşe geçen yumurta keseciklerine dönüşüyorlar..(balık diyemiyorum hoş görün..Keseler balıklardan büyük   )..Yavruların yumurta keseleri tamamen kaybolması ortalama 3-4 gün sürüyor..Bu sürek içerisinde anaçların daha çok dişilerin yiyemeyeceği kadar hem boy almış,hemde sertleşmiş oluyorlar..Daha sonra direkt ana tank içerisine salıyorum..Onlar için her hangi bir ayrı diyet uygulamıyorum..Balıklarımın tümüne yavru anaç ayırmaksızın,bitkisel tablet ve pul yemler veriyorum..Akvaryum ısısı 26 derecede sabit.Dış filtre var..2 haftada bir akvaryumun eksilen kısmını taze su ile tamamlıyorum..Dip çekimini enaz 3-4 ayda bir yapıyorum(şimdi bir çok kişinin kızdığını veya olmaz dediğini duyar gibiyim )..Dipte biriken pisliklerin çekilmesi ve azalması için arada sırada çok sık olmamak şartıyla resimlerdede görülen iç filtreyi çalıştırıyorum..o kadar..Sabır ve selamet..Gerisini zaten erkekler ve dişiler hallediyor. :D
     
  7. volkantr34

    volkantr34

    Mesajlar:
    3.301
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Evet aslında ne kadar üzerine titrersek detaya girersek balıklara kimi zaman iyilik yapmış olmuyoruz.. Biraz kendi haline bırakmak lazım.. Abi zaten tecrüben ortada sonuçlar ortada herkes değişik şekilde bu üretimi gerçekleştirebilir.Herkesin bu tecrübelere saygı duyması lazım zaten.. Konu canlı olduğu zaman tecrübeler çeşitli olabiliyor.. Senin kiside bunun en bariz örneği.. Bir arkadaşım doğan yavruları yaşatamamaktan şikayetçiydi bende onun için araştırıyorum bir yandan.. Kendi üretme imkanım yok.. Zaten akvaryum iş yerinde 2'si yavru tankı olucak şekilde 3 tankı buldum ofiste , atacaklar yakında.. Tecrübeni paylaştığın için teşekkürler Murat abi , minik minik vatozlara ayrı bir gıptam var zaten artık ilerde bunu becerene kadar resimlerle avunucam :)
     
  8. atlantis

    atlantis

    Mesajlar:
    306
    Yer:
    İzmir
    İsim:
    Murat Yıldız
    İşte taptaze Yavru Albino Cüceler

    Bir çok kişi yavrularına bakıyor,yumurtalarını nasıl olsa havalandırıyor diye cüce vatozların yavru veya yumurtalarını ayırmaz..Sonuç yaşayan yaşar..Minimum %50 sini henüz yumurta keselerini atıp sertleşmeden(tabir doğru ise)gelişmeden dişiler tarafından yenilir..%15-20 kadarı koca akvaryumda tutunma zorluğu yaşar ya filtreye kapılır yada aşırı hava sirkilasyonundan sağa sola kaçışıp savrulurken ölür..İşin en kayıpsız olanı yumurtayı gördükten sonra ortalama 4.cü günde yumurtaları alıp yuvadan kuluçkaya koymak..Kuluçkaya fazlaca hava vermeden sadece savrulmayacak kadar ara ara kıpırdatacak kadar havalandırıp yavruların çıkmasını beklemek,daha sonra tamamen yumurta keselerinden kurtulmalarından sonra ise varsa yavru tankına(ama buna çok dikkat edin illaki aynı su şartları olmalı..Özellikle albinolar,goldlar,tülkuyruklar çok daha hassastır bu konuda),yavru tankı yoksada ana tanka salınabilir artık..
     
  9. Emrah Ece

    Emrah Ece

    Mesajlar:
    2.320
    Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Hiç cüce vatoz beslemedim ama beslemeyi düşünüyorum, beslediğim bir canlıdan yavru almak bu hobideki en büyük zevkim, çöpçülerim devamlı yumurtlarlar ama hiç ayırıp havalandırmadım böylece hiç yavru alamadım :( şu sıralar sıcaktan olsa gerek yumurtlamalarıda durdu.
    Çok güzel görüntüler her hobicinin mutlaka yaşaması gereken bir zevk olarak görüyorum bunu ellerinize yüreğinize sağlık.
    saygılarımla.
     
  10. atlantis

    atlantis

    Mesajlar:
    306
    Yer:
    İzmir
    İsim:
    Murat Yıldız
    Emrah çöpçülerin yumurta bırakması nasıl normalse,dişilerin yumurtlamadan sonra erkeğinde yavrular çıktıktan sonra tanktan alınmaması durumunda yavru alamamakta okadar normaldir bunu dert etme.yumurtaları havalandırma işlemine gerek yok yani..Bi veya iki dişi ile 1 erkeği aynı akvaryuma koy(yumurta dökenleri yani..Her dişi erkek yanlış anlaşılmasın olmaz..Damızlık boy olacak)Yumurta dökmelerini takiben dişileri ayır tanktan..Takipte bulun sürekli yavruların çıkmasıyla birlikte erkeğide tanktan al..Bak nasıl yavru alıyorsun.. :)
     
  11. Emrah Ece

    Emrah Ece

    Mesajlar:
    2.320
    Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Abi konuyu bölmek gibi olmasın ama şimdi yumurta döktüğünde dişiyi tanktan neden alıyoruz ? benim yumurtalar 3-4 gün camda vaya bitki dalında yapışık duruyor sonra birden kayboluyorlar
     
  12. atlantis

    atlantis

    Mesajlar:
    306
    Yer:
    İzmir
    İsim:
    Murat Yıldız
    acaba o kaybolan yumurtaları dişiler yiyor olabilirmi?Veya o yumurtallarla ilgilenmek yerine erkek dişilerle ilgileniyor olabilirmi?Bir düşün bakalım Emrahım daha sonra tekrar yorumlayalım. :heyo:
     
  13. Emrah Ece

    Emrah Ece

    Mesajlar:
    2.320
    Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Abi dişi yumurta döktükten sonra erkek balığı sık sık yumurtaların çevresinde görebiliyorum, olayı şimdi anladım ama, babayı ve yumurtaları yanlız bırakacağım bi dahaki sefere bunu öğrendiğim iyi oldu demek babalık görevini yapmıyormuş kerata gündelik aşk peşindeymiş :D
     
  14. atlantis

    atlantis

    Mesajlar:
    306
    Yer:
    İzmir
    İsim:
    Murat Yıldız
    Dediklerimi yap sen su şartlarında düzenli ise eğer yakında burada çöpçü yavrularınıda görürüz inşallah.
     
  15. Emrah Ece

    Emrah Ece

    Mesajlar:
    2.320
    Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Tamamdır abi sağolasın tekrar yumurtlamaya başlarlarsa şansımı deneyeceğim, eskiden çok sık yumurta alırdım bu aralar hiç birşey yok sanırım ısıdan kaynaklanıyor
     
  16. RuPTuR

    RuPTuR

    Mesajlar:
    1.483
    İsim:
    Cem
    Hayırlı olsun Murat Abi,ne mutlu...
     
  17. turqer

    turqer

    Mesajlar:
    1.083
    İsim:
    Türker Sezgin
    Murat Hocam hayırlı olsun yavrularınız...Albino cüce vatozlar çok güzel zaten ama yavrular karınlarındaki yumurta keseleriyle çok çok güzel görünüyorlar.

    Bu arada umarım ciddi bir sorun yoktur hocam, çok geçmiş olsun..Yavrularınızı kayıpsız şekilde büyütmeniz dileğiyle, bol yavrular dilerim..
     
  18. emmi_06

    emmi_06

    Mesajlar:
    1.090
    İsim:
    Özgür ABAY
    Murat abi hayırlı olsun.Benimde 1,5 yaşındaki cüce boynuzlu vatozlarımından 4 batın yavru aldım.
    En son yavru aldığımda yaklaşık 60 adet vardı.Benim akvaryumumda bir adet testi var.Kuluçma makinasını hiç kullanmadım,5.gün akvaryumdan testiyi alıyorum.5 litrelik dıy yavruluğun içinde yaklaşık 1 hafta kalıyorlar,sonrasında ana tankla aynı su şartlarına barındıran yavru akvaryumuna alıyorum balıkları.En son batından hiç bi kaybım olmadı.
     

Sayfayı Paylaş