1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

İşte yeni dünyam

Başlığı 'Tatlı Su Akvaryum Tanıtım Portalı' kategorisinde atlantis tarafından 11 Ocak 2009 başlatılmıştır.

  1. atlantis

    atlantis

    Mesajlar:
    306
    Yer:
    İzmir
    İsim:
    Murat Yıldız
    Not..Burada anattığı kurulum eski kurulum anlatımımdır..Büyük bir talihsizlik yaşadım ve tankı yeniden dizyn ettim..Anlatım eski fakat resimler tankımın yeni halidir.Bu arada yeri gelmişken akvaryumumu yeniden şekilledirmem ,bitkiledirmem için çaba gösteren destek veren arkadaşlarıma buradan çok teşekkür ediyorum.


    Kurmam üzerinden çok zaman geçtiğinden,kurulum resimleri ve aşamalarını maalesef paylaşamayacağım arkadaşlar.
    Ama akvaryumumla ilgili bazı temel bilgiler paylaşmak istiyorum sizlerle..
    Akvaryumum 150*50*65 ölçülerinde mobilyalı,alt ve üstten kuşaklı,sürgülü buhar camlı 12 mm camdan yapılmış.
    -Işıklandırmada 3 adet philips aquarelle(36 w),2 adet osram flora(36 w),2 adet philips dayliğht(36 w),1 adet philips coral blue(18 w),1 adet osram red(18 w) florasanlar ve bunlara ilaveten 2 adet philips 20 w tasarruflu dayliğt ampul ile sağlanmıştır.
    Tasarruflu dayliğt ampuller 12 saat sürekli(gündüz),Florasanlardan osram red(18 w) tüm gece boyunca tv seyretme ışığı ve gece lambası olarak,Kalan diğer sistem ise timer bağlanarak gündür 15 dk.aralıklarla 12 saat(yani 6 saat) yanmaktadır.
    -Filtreleme için Atman cf-1200 dış filtre ve hem dıy co2 için hemde dış filtreye destek olması açısından Atman f104 iç filtre kullanılmıştır.
    -Isıtıcı olarak Atman 300 w kullanılmaktadır.
    -Tabanda kum olarak belki bir çoğunuz bu kadar emek vermişsin neden kumu bitkiye tam uyumlu kullanmadın diyecek ama,ben tabanda elimde oldukça fazla miktarda var olan lav kırıklarımın içerisine,yine elimde bulunan midye kırığı,aquaclay,siyah hagen kum,beyaz hagen kum hatta ve hatta quartz kum bile ekledim ve kullandım..Şimdi diyeceksinizki sonuç ne?Sonuç aşağıya ekleyeceğim resimlerde..Siz karar verin.
    -Bitkilere destek amacıyla dıy co2(mayalı sistem) takviyesi,sıvı ve misket gübreler belirli periyodlarla kullanılmaktadır.
    -Bitkilerimin benim tabirimle özgür sistemde dikilmesinden ve karides yavrularımın çokluğundan dolayı dip çekimi yapamıyorum..Haftada 1 kez %30-35 civarı bir su değişimi yapıyorum.
    -Suya hiç bir ilave iyileştirme yapmıyor direkt musluk suyu kullanıyorum..( Ankara'da mucize olsada)
    -İçerisinde 15 dişi+15 erkek werneri,5 erkek+5 dişi red gertrudea,,Mavi karideslerim ve Kiraz karideslerim var.
    -Yukarıda bahsettiğim gibi tasarımımı özgürce yaptım ve otoritelerin bu bitki bunla,şu bitki şunla olmaz laflarına (haklı olsalar bile)kulak tıkadım..Çok çeşitlilik içeren bir bitkili dünya oluşturdum..

    -Akvaryum ışıklandırmasında tasarruflu olan ampul sabahtan akşam karanlığına kadar sürekli yani 12 saat yanıyor..red olan 18 w ışık sadece geceden sabaha kadar yanıyor.

    Diğer kalan florasanlara ise gündüz için timer bağladım akşam olunca tamamen kapatıyorum.Gündüz 15 dakika yanıp diğer 15 dakika sönüyor..Günün 12 saati timer çalıştığı düşünülürse ve bunun sadece 15 dk açık diğer 15 dk kapalı olduğunda toplam yanma süresi 6 saat olur.
    Tek sistem olarak dıy co2 kullanıyordum..Bitkilerimde büyüme gelişme sorunları hatta yapraklarda sararmalar ,bozulmalar mevcutken dıy co2 sistemini kullanmaya başladım..Başlangıçta açıkçası pek başaracağımıda sanmıyordum..Bazı sitelerden formüller almış fakat etkisini görememiş faydalanamamıştım.En son deneme yanılma yöntemi ve diğer üstadların çalışmalarını birleştirerek kendi tankıma uygun miktarlar ve sağlıklı gelişim verecek formülü buldum.Bu konu altında paylaşayım.
    Öncelikle mayalı sistemimizin hazırlanmasında bahsedelim dilerseniz.

    Gerekli malzemeler: 2 adet 1 ltlik boş kola pet şişesi,yeterince hava hortumu,3 adet düz hortum birleştirme aparatı,1 adet hava vanası ,1 adet çekvalf,japon yapıştırıcı,kapak delmek için tornavida veya kalınca çivi,varsa bir miktar silikon.

    Öncelikle sistemde kullanacağımız şişelerin kapaklarına hortum bağlantı aparatlarını yerleştireceğiz..Tornavida veya çivi yardımı ile gerekirse kolaylık açısından ısıtarak kapağın bir tanesinde aparatın gireceği kadar 1 delik,diğer kapakta 2 delik açılır.

    Daha sonra aparatlar japon yapıştırıcısı ile yarısı iç kısımda yarısıda dış kısımda kalacak şekilde sabitlenir.Kuruması beklendikyen sonra kapak içerisinde bulunan conta(her kapakta vardır)ve yapıştırdığımız aparatın çevresi sızma olmaması açısından güzelce silikonlanır.

    Aparatların yerleştirilmesinden sonra 2 şişe arasındaki bağlantı için bir miktar hortum kesilir ve aparat ile bütünleştirilir
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]

    Çift aparat bulunan şişedeki birleşen aparatın içeridende bir miktar hortum kesip eklenerek hava kabarcık sayacı işlemi yapılmış olur.' aparatlı şişeden çıkan diğer aparat içinde akvaryum içerisinde difüzör veya iç filtreye kadar uzatılacak bir hortum kesilip takılır, sistemimiz hazır.
    Şimdide içerisine maddelerimizi koyalım..
    malzemelerimiz:2 bardak toz şeker,1 çay kaşığı toz maya,akvaryumumuzdan alacağımız yeterince su..
    Önce 1 nolu yani tek aparatlı şişemize yarısına kadar akvaryumumuzdan su dolduruyoruz.İçerisine toz şekeri ilave edip daha sonrada mayamızı içine atıyoruz..Başka birt kapak kullanarak yada ağzını sıkıca kapatıp yaklaşık 5 dakiaka kadar sallayarak işekerin iyice çözünmesini sağlıyoruz..Bu arada 2 nolu çift aparatlı olan şişeyede yine yarısına kadar su koyarak hem akvaryuma gidecek olan hortum hemde koyduğumuz su içine girecek kadar uzun olan hortum bulunan kapakla kapatıyoruz.! 1 nolu şişedeki çalkalama işlemi ardından onuda sisteme dahil ediyor ve kapağını kapatıyoruz.
    2 nolu şişeden çıkardığımız hortumuda akvaryumumuz içerisinde kullandığımız içfiltrenin hava alma hortum yerine bağlıyoruz
    Yanlız bu hortum arasına bir adet vana bağlayacağızki gerektiğinde fazla co2 gitmesini düzen altında tutabilelim..Akvaryuma gelen hortumun şişeye girmeden öncesine , isteğe bağlı olarak takılabilecek 1 adet çekvalfte herhangi bir elektrik kesintisinde akvaryumdan şişeye su dolmasını önleyecektir.

    [​IMG]
    Ben kendi sistemimde elimde olan bir dış filtrenin içeriye giriş aparatını (delikli olan borusu)iç filtremin çıkış ağzına taktım ve delikleri aşağıya yönlendirdimki akvaryumun içerisinde co2 daha uzun süre dolaşarak çözünsün..

    Sistemimiz bu kadar basit ve zaman almadan hazır bile..Sistem 1-2 saat içerisinde akvaryuma co2 vermeye başlayacaktır.Aklıma yazacak başka bir şey gelmiyor neyazıkki..
    Zaten az daha yazarsam sizler resimlere bakmadan uyuyup kalacak veya konudan çıkacaksınız..iyisimi resimlere geçeyim..İşte resimler:

    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    Buda videosu.
    Umarım beğenirsiniz.
    [google_video=425,350]1144158942498035490&hl=en&fs=true" style="width:400px;[/google_video]
    Lütfen Maaşallah demeyi esirgemeyin.Saygılarımla..
     

Sayfayı Paylaş