1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

İac Fuar Bitkili Tankı Kurulum ve ****

Başlığı 'Portal Peyzaj Atölyesi' kategorisinde Barış ER tarafından 7 Aralık 2008 başlatılmıştır.

1. Barış ER

Barış ER

Fuar için hazırlamakta olduğum bitki tankına çeşitli aksaklıklardan sonra ancak 2 gün önce başlayabildim.Standart 80 cm lik kapaklı ensiz bir tankta olabildiğince iyi performans göstermeye çalışacağım.Süre çok kısaldı, umarım sonunda ytiştirebilirim, güzel bir iş çıkar.

Boş tankımız 80x28x45h ebatlarında,üzerindeki ise torfun üzerine sereceğim sinaklik teli,

Kullanacağımız malzemelerden siyah bazalt kum ve cocopeat,

Tankın tabanına yaklaşık 2.5 lt cocopeat en alt katman olarak kullandım,

Tabandaki cocopeat üzerine taban ölçüsünde sineklik teli yerleştirildi.Buradaki amaç torf ve kum birbirine karışmasın,

Daha sonra kumlarımızı tanka yığıyoruz,

Elimize bir spatula alıp kumları eşit miktarda sağıtmaya çalışıyoruz,

Tankımıza siyah arka fon çektim,

Daha sonra yerine aldığım tanka su doldurdum ve nitrivec ekledim.Acemi arkadaşlar dikkat ederlerse suyu yayvan bir kap ve üzerindeki bardak yardımı ile dolduruyorum ki taban bozulmasın.

Şu an bu durumda, içinde sadece red moore mangrow var.Batması için attım içine.Bitkileri dikmeye bugün yarın başlarım.Son halini fuarda görürsünüz artık...

Biraz gelişme var sanki

ve Fuar...

2. taygun

taygun Guest

Ynt: İac Fuar Bitkili Tankı Kurulum ve ****

Barış Bey,

Merhaba. Kısa bir zamanda hemen anlatmışsınız yaptıklarınızı. Fakat hakikaten merak ettim, ilk resim ile son resim arasında kaç günlük bir fark var. Bir de akvaryumu gördüğüm kadarıyla ofisinizde doldurmuşsunuz. Bu haliyle fuara nasıl taşıdınız? Aydınlatırsanız memnun olurum.

Saygılar

3. bmehmetyavuz

bmehmetyavuz

Barış Bey, fotoğraflardan anladığım kadarıyla ,siyah arka fon kullanmaktan vazgeçmişsiniz. Bunun sebebi nedir? Sorma amacım; bitkli tanklarda arka fon kullanmanın bitki gelişimine bir getiri yada götürüsü var mıdır? Dizaynınız çok güzel olmuş, Tamer Bey'in sorularının cevaplarını bende merak ettim.
    Saygılar, keyifli paylaşımlar...

4. Barış ER

Barış ER

Kurulum ve fuar arasında 20 gün gibi bir süre var.Amaç sadece standda görsellik yaratmak ve bitki meraklılarına bilgi verebilmekti.Oldukça da ilgi çekti.Siyah fonu, fuarda çıkardık.2 taraftanda görünebilsin istedik.Çünkü tank üstte ve 2 taraftanda görülebilecek noktada idi.Son gün ise mavi fon çektik.Aslında bu tarz standart tanklarda pek fazla peyzaj çalışamazsınız.Derinlik vermek çok güç ama imkansız değil.Low tech bir tanktı ve bu yüzdende kolay bitkileri tercih ettim.

Şuda var ki 3 ayda azmederseniz güzel bir iş çıkarabilirsiniz.Bu tankı 3 ayda yaptım.

5. bmehmetyavuz

bmehmetyavuz

:alkis: :alkis: :alkis: Saygılar, mükemmel olmuş...

6. Molly_Oscar

Molly_Oscar

Yahu şu bitkili akvaryumu bir ben kuramadım... :( huh: Ama tebrik ediyorum, güzel bir başarı. Maşallah... :)

7. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Birzamanlar bitkili tank kurmuş ve uğraşmıştım. Fakat nedense bana bitki bakmak balık bakmaktan zor gelmişti ve bırakmıştım. :hasta: Ama herzaman ilgimi ve beğenimi çeker bitkili tanklar. ;)

8. sadangur

sadangur

İsim:
    şadan gür
    Çok güzel bir tank olmuş , emek ve sabır gerekli bu güzelliğe kavuşabilmek için...Ellerinize sağlık..

Sayfayı Paylaş