1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

İdeal bitkili akvaryum ölçüleri.

Başlığı 'Bitkili Akvaryum Portalı' kategorisinde rappier tarafından 10 Haziran 2009 başlatılmıştır.

1. rappier

rappier

İsim:
    Mecit BAĞCI
    Kızıma oda yapma işi sonucunda evimin güzel bir köşesinde benim için yer açıldı.
    Sonrasında araştırma yapmaya başladım. Bana en uygun ölçü 100x50x50 gibi geldi. 12 cm'lik tabandan sonra yükseklik 38 cm'ye düşecek sanırım bu yükseklik için 3 yada 4 tane 90cm'lik florasan yeterli olur. Bu ölçüler ve düşündüğüm taban ve aydınlatma uygunmudur?? yorumlarınız...

2. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Mecit Bey.Aynı ölçülerdeki akvaryumda 6 adet flo,toplamda 180 watt kullanıyorum.Bana göre akvaryum ölçüleri bitkili için güzel.12 cm taban yüksekliği bana biraz fazla geldi,göze batacaktır.Onun yerine arkaya doğru yükselen kum tabakası hazırlasanız derinlik(perspektif) açısından daha iyi olur.Yalnızca bitkili akvaryum olarak kullanacaksanız filtreleme sistemi olarak küçük bir dış filtre kullanmanızı öneriyorum.Karter yapmaya gerek yok,iç filtre de fazla akıntı oluşturacaktır.Kızınızın yerinde olmak isterdim :)

Sayfayı Paylaş