1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

İki Kule Kurulumu

Başlığı 'Portal Peyzaj Atölyesi' kategorisinde atlantis tarafından 13 Aralık 2008 başlatılmıştır.

1. atlantis

atlantis

Yer:
    İzmir
    İsim:
    Murat Yıldız
    İki Kule Kurulum (60cm)

Yazan: Alan Chan
    2006/07/29

İki kulelerin yapımı açıklandı!! Sadece kulelerin nasıl yapıldığı mı? İki ayaklı bir tankın iki kuleleri çıkarmak için zorunlu olduğu düzenleme için ne gerktiği mi? Kimse bunu kaçırmamalı!!

Dizayn Konsepti Metodolijisi

İki Kule fikri Yüzüklerin Efendisi:İki Kule’ den geliyor. Film iki kule arasındaki savaş ile ilgili. Bu yüzden elbette bu düzenlemede bu temayla alakalı. İki kuleler kütüklerle sembolize edilecek, bu kimi zaman zor olacak çünkü duvar efekti verebilmek için birçok küçük keskin kenara sahip olmaları gerekiyor. Aynı zamanda bitki seçimininde kendi birtakım zorluklara sahip. Yani, uygun atmosferi oluşturmak için nasıl bir arada yerleştirilirler? Sonunda tüm düzenlemeyi desteklemek için bazı güçlü renge sahip olanlarda dahil birçok farklı tür bitkiyi kullanmaya karar verdim!!

Konsepti diğer düzenleme yapan arkadaşlarıma gösterdim, ve bazıları güzelliğin savaşı(askerler ve silahları), bitki türlerinin savaşı (askerler) veya derinliğin savaşı (kulenin oluşumu) vb. şeyler düşündüler, herkesin kendi fikirleri.....Ya sizler? Bu, herkesin düşüncesini aldığım bir şey!!

İki Kule Materyalleri

Tank: 60cmX30cmX36cm(h)
    Işıklandırma: ADA Green Grow/604
    Aydınlatma süresi: 8 saat
    Filtrasyon: Eheim professional II 2028
    Substrat: ADA Aqua Soil Amazonia, ADA Aqua Soil Amazonia toz
    Sıcaklık: 28C
    CO2: Saniyede 3 kabarcık
    pH: 6.5
    Gübreleme: ECA, ADA Special Brighty K, ADA Step Two, ADA Multi Bottom, ADA Iron Bottom, Seachem Iron

Bitkiler:

1.Ammania multiflora
    2. Bacopa sp.
    3. Blyxa japonica
    4. Didiplis diandra
    5. Echinodorus tenellus
    6. Eleocharis parvula
    7. Hemiathus callitrichoides
    8. Ludwigia brevipe
    9. Nesaea crassicaulis
    10. Rotala macrandra ‘narrow leaf’
    11. Rotala nanjean
    12. Rotala rotundifolia
    13. Rotala spec

Kurulum

Alıntı fastboy_o1 Cevaplabullet Konu: muhteşem bitki akvaryumları nasıl kurulur-3
    Gönderim Zamanı: 10-Temmuz-2008 Saat 16:45

İki Kule Kurulum (60cm)

Yazan: Alan Chan
    2006/07/29

İki kulelerin yapımı açıklandı!! Sadece kulelerin nasıl yapıldığı mı? İki ayaklı bir tankın iki kuleleri çıkarmak için zorunlu olduğu düzenleme için ne gerktiği mi? Kimse bunu kaçırmamalı!!
    Bu resim küçültülmüştür. Buraya tıklayarak orjinal boyutuna çevirebilirsiniz. .

Dizayn Konsepti Metodolijisi

İki Kule fikri Yüzüklerin Efendisi:İki Kule’ den geliyor. Film iki kule arasındaki savaş ile ilgili. Bu yüzden elbette bu düzenlemede bu temayla alakalı. İki kuleler kütüklerle sembolize edilecek, bu kimi zaman zor olacak çünkü duvar efekti verebilmek için birçok küçük keskin kenara sahip olmaları gerekiyor. Aynı zamanda bitki seçimininde kendi birtakım zorluklara sahip. Yani, uygun atmosferi oluşturmak için nasıl bir arada yerleştirilirler? Sonunda tüm düzenlemeyi desteklemek için bazı güçlü renge sahip olanlarda dahil birçok farklı tür bitkiyi kullanmaya karar verdim!!

Konsepti diğer düzenleme yapan arkadaşlarıma gösterdim, ve bazıları güzelliğin savaşı(askerler ve silahları), bitki türlerinin savaşı (askerler) veya derinliğin savaşı (kulenin oluşumu) vb. şeyler düşündüler, herkesin kendi fikirleri.....Ya sizler? Bu, herkesin düşüncesini aldığım bir şey!!

İki Kule Materyalleri

Tank: 60cmX30cmX36cm(h)
    Işıklandırma: ADA Green Grow/604
    Aydınlatma süresi: 8 saat
    Filtrasyon: Eheim professional II 2028
    Substrat: ADA Aqua Soil Amazonia, ADA Aqua Soil Amazonia toz
    Sıcaklık: 28C
    CO2: Saniyede 3 kabarcık
    pH: 6.5
    Gübreleme: ECA, ADA Special Brighty K, ADA Step Two, ADA Multi Bottom, ADA Iron Bottom, Seachem Iron

Bitkiler:

1.Ammania multiflora
    2. Bacopa sp.
    3. Blyxa japonica
    4. Didiplis diandra
    5. Echinodorus tenellus
    6. Eleocharis parvula
    7. Hemiathus callitrichoides
    8. Ludwigia brevipe
    9. Nesaea crassicaulis
    10. Rotala macrandra ‘narrow leaf’
    11. Rotala nanjean
    12. Rotala rotundifolia
    13. Rotala spec

Kurulum

Bir tank kurmadan önce birçok şey üzerinde düşünülmeli. Kütük seçimleri iyi olmalı çünkü bu düzenlemede kütük şekillerinin gerekliliği çok fazla. Kulelerin duvarlarını yeniden oluşturmak için neredeyse tüm kütüklerin keskin kenarları olmak zorunda.

(1) Tamam!! Birkere herşey hazır olduğunda, kuruldu varsayılabilir!! İlk olarak ince bir katman Aqua Soil serin

(2) Yeterli miktarda Dupla kuru bakteri kültürü ve ADA Penac W ekleyin. Kuru bakteri kültürü ve Penac W tankın oturmasını hızlandıracak, substratın sertleşmesini önleyecek, ve canlandıracak.

(3) Yeterli miktarda katı gübreyi sererek devam edin

(4) Plastik tel-ağı kesin ve tanka yerleştirin, devamında üzerini kaplamak için Aqua Soil ekleyin

(5) İki Kule konseptine daha uygun hale getirmek adına bazı kütüklerin kesilmesi için bir demir testeresi gerekiyor.
    (6) Kütükler dikkatlice seçildiğinde, uygun yerlere yerleştirilebilirler. Sonra Aqua Soil eklenir, ve bir bel ile düzeltilir.

(7) Sonra ADA Aqua Soil Amazonia tozu tankın orta ve ön kısımlarına dökün
    (8) Neden ADA Aqua Soil Amazonia toz kullanılıyor? Çünkü daha küçük özellikte, bu her bir toprak tanesinin arasında daha az boşluk var demek. Küçük bitkileri dikerken (HC gibi), ADA Aqua Soil Amazonia toz gerçekten iyi seçim!
    (9) Bu fotoğraftan normal Aqua Soil ve toz versiyonunun farkı görülebilir
    (10) Bu yolla kütükler ve taban hazırlanacak
    (11) Sonunda yavaşça suyu ekleyin, ve sonra bitkileri ekleyin

45 gün sonra

İki buçuk ay sonra

*Creative Aquascape Union sitesinden alıntıdır, aşağıda orijinal link i verilen sayfadan tercüme edilmiştir:
    http://www.cau-aqua.net/index.php?option=com_content&task=view&id=75&Itemid=38

2. avşarbeyi

avşarbeyi

Ynt: İki Kule Kurulumu

Murat hocam ellerine sağlık.

En baştaki resim itibariyle güzel tropheus ya da moba akvaryumu olabilir.

Saygılarımla...

3. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Ellerine sağlık Murat abi, güzel bir anlatım olmuş. Ben ilave olarak kule çalışmasına yine çok farklı bulduğum bir çalışma ile katılmak isterim müsadenizle.

Doğadan alınmış güzel bir kök. İkiye bölünerek söylediğin tarzda bir dekor oluşturulabilir. Elbette her kök kullanılabilir değil fakat güzel ve kullanılır bir kök bulunmuş dekor olabilecek..

Saygılarımla...

4. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü

Yapmayın yaaa... Oynamayın şu dimağımla...

Koymayın, yayınlamayın böyle güzel şeyler... Çelmeyin aklımı...

:(

5. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK

Abdullah hocam benim de aklımı çeldiler. O yüzden şimdi hem bitkili hemde malawi akvaryumum var. Murat hocam süper birşey yapmışsın. Çok güzel bir bitkili kurmuşsun. Emeğine yüreğine sağlık. Sağlıklı yavrular dilerim.

Saygılar.

6. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan

Çok güzel bir çalışma olmuş , çeviri içinde teşekkürler Murat abi.. Akvaryumumu baştan kurduracaksınız bana sonunda :)

7. atlantis

atlantis

Yer:
    İzmir
    İsim:
    Murat Yıldız

Bence acele atme sevgili Volkan..Şimdilik bir ipucu neden acele etmemen gerektiği için..Çok yakında sadece ve sadece kendi sitem www.akvanusya.com ve değerli dostlarımın sitesi www.akvaryumportali.com adreslerinde bulabileceğiniz bu ve diğer iki bitkili kurulumun özelliklerinde 6-7 adet daha kurulum çevirim yolda..

Saygılarımla..

8. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan

Büyük sözü dinleriz Murat abi :) Diğer kurulumlarıda 4 gözle bekliyorum.En çok ilgimi çekenler bu kurulum aşamaları.. Bahsi geçen tüm malzemeler Türkiye'dede bulunuyor mu acaba ? Eğer şefi kandırabilirsek 120*50*50 ölçülerinde bir tank daha kurmayı düşünüyoruz ofise.. Şimdi ki tankımda (kum ve taban gübresi eksikliği) aceleden dolayı yaptığım hataları ve eksiklikleri bu sefer yapmak istemiyorum.. Yeni kurulum tanıtımlarınızı sabır ve sabırsızlık arasında gidip gelen duygularla bekliyorum. :)

9. assamarita

assamarita

Temel abi, ben böyle dekoratif çok güzel kökler gezilerde görüyorum. Fakat bunların akvaryumda çürüdüğünü ve zararlı olduğunu duymuştum. Zararlısını, zararsızını nasıl anlayacağız eğer bunu öğrenirsem çok güzel dekor yapabilirim kendime.

Sayfayı Paylaş