1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

İlaç kulanırken

Başlığı 'Tatlı Su Hastalık Tedavi Portalı' kategorisinde YIKIKTEMO tarafından 2 Ekim 2008 başlatılmıştır.

1. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Selamlar
    İlaç kullanırken gözden kaçanlar ve yapılan hatalar vardır. Ve bilinmeli ki önemli hatalardır, bunları kendimce sizinle paylaşmak istedim. Öncelikle filtre çıkarılmalımı? bu sorunun yanıtı,kömür varsa ilacı toplar evettir. Kömür yoksa? O zaman da bakteri ölümü yaşanacağından ve bunu amonyak olarak akvaryuma vereceğinden yine evettir. Peki filtre çıkarıldı , tekrar takılırken ne yapılmalıdır. Unutmamamız gereken, geçen sürede artık orada bakteri kalmadığı ve çürümüş kokuşmuş bir su olduğudur. Filtre tamamen temizlenmeden yerine takılamaz. Bir çok arkadaş, akşamları filtreyi kapatıp sabah açıyor bu da büyük hatadır. İlaç kullanırken göz önüne alınması gereken önemli konular bunlardır. Kullanacağınız ilacın içeriğini ve dozajını iyi bilmelisiniz. Akvaryum içerisinde yayılan hastalığa tam bir teşhis koyamıyorsanız, bilinçsiz ilaç kullanımından uzak durmalısınız.

Hastalığa tam bir teşhis koyamadınız ve balıklarını tedaviye cevap vermiyor ?

Burada bilmemiz gereken asli kural, hasta balıkların bu hastalandıkları suda düzelemeyecekleri yönündedir. Her ne kadar suyun tamamını değişmemiz doğru bulunmasada oturup balıkları izlemek yerine, balıklar karantina akvaryumuna alınarak kısa süreli tedaviden sonra, kaliteli içme suyu ile hazırlayacağımız yeni suyumuza aktarmalıyız. Su düzenleyici ağır metalleri bağlayan kimsallardan yararlanabilriz.suyun yeni oluşu sebebi ile yemleme dikkatlice yapılmalıdır.

Her ilaç kullanımından sonra tüm akvaryumlarda biyolojik denge çok büyük zarar görür, özellikle filtrelerin normal bakımları sırasında bilinösizce filtre temizliği yüzünden oluşan biyolojik denge çökertilir. Bu açıdan, dış filtre gibi ekipmanlar içerisinde biyolojik malzeme yerine, mekanik ve kimyasal filtreleme yapılmalıdır.

Bu benim filtremin resmidir deniz akvaryumların da burada (SUMP) bir sürü malzeme kullanan arkadaşlar var benim ise boşdur.

[img width=600 height=450]http://img144.imageshack.us/img144/7610/pic0203kr3.jpg[/img]

YIKIKTEMO,
    Sevgi ve saygılarımla...

2. Ynt: İlaç kulanırken

Ellerine sağlık abi paylaşım için teşekkürler.

3. Desert Falcon

Desert Falcon

Ynt: İlaç kulanırken

Nazar değmesin ne işe yarar bu Sump?

4. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Sump, gelişmiş bir filtre sistemidir. İçerisine şaşırtmlalı hazneler yapılarak, bir çok filtre malzemesi kullanılabilir. Bakım kolaylığı sağlar, oksijen içeriğini 20 kat, belki daha fazla artırır. Akvaryum içerisindeki tüm ekipmanlar burada kullanılır.

5. bettacı

bettacı

Ayrıca bütün bu özelliğiyle birlikte fiyatıda güzeldir. :D

6. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Kesinlikle değil. :uyari: Orta ayar bir dış filtre daha pahalıdır. Bu Forumda pahalı yok, çözüm var, öneri var. Ortalama olarak bu sump maliyetini boyuna göre, en dayanıklı malzemeden, kırılmaz, çatlamaz, eskimez olarak, 70-80 ytl arasına mal edebiliriz. Burası AK_POR çözüm yeri. :horon:
    Saygılarımla...

7. MR_EREN

MR_EREN

İsim:
    Eren Eroğlu

İki süngerden ibaret olan, dünyanın en iyi filtre aracını lütfen yabana atmayalım, filtrasyon konusunda :D
    Sump 'a, dış filtreye on basar :D

Faydaları ve Özellikleri :

1-)Balıklarınızın ölmesini sağlar.
    2-)Foş foş hava vererek, suyu daha da bulandırır.
    3-)Yavru balıkların süngerin içine kaçmasını sağlar.
    4-)Suyun yosunlaşmasında idealdir.
    5-)1985-1995 yılları arasında, dünyanın en etkili filtresi idi :hink: (O zamanlar Atman, dış filtre bilmem ne yoktu.Sadece bu vardı)
    6-)Bu filtreyi kullanın 12-24 saat arası hava versin.Siz suyun temizlendiğini sanın, 15 gün sonra balıklarınız mortu çeker.

8. bettacı

bettacı

İlk sumpu ben bi akvaryumcuda görmüştüm.Kutuda felan değildi.Açıkdaydı.Markası felan yazmıyodu.Belkide adam kendi yapmıştır ama sanmıyorum açıkcası.Fiyatına 150 lira ama sana inidrim yaparım demişti ve beni ilk görüşüydü adamın. :D

9. bettacı

bettacı

Ancak ben bunu yavru balıklariçin öneririm.Tabiki normal balıklar için önerilmez o ayrı. :kotu:

10. bmehmetyavuz

bmehmetyavuz

Ancak ben bunu yavru balıklariçin öneririm.Tabiki normal balıklar için önerilmez o ayrı.
    Gönderen açık: Bugün 04:04:37 ÖSGönderen: bettacı

Kim önermiyor? Discus üreticlerinin neredeyse vazgeçilmezidir. Ayrıca şahsımca; dış filtremin su kaçırdığı bir dönmede (sıcaklığın 32 dereceye çıktığı yaz günlerinde) 137 litrelik akvaryumumda 250-300 arası lepistesimde en ufak bir sıkıntı dahi yaşamadan 20 gün kadar idare ederek tecrübe ettiğimi, bunun sonucu olarak benden tam not aldığını belirtmek isterim.
    Saygılar...

11. bettacı

bettacı

Vallahi Mehmet bey haklısınız ama kusuruma bakmayın.Açıkcası diğer üreticiler kullanıyor mu pek bilmiyorum.Yani bu konuda pek fikir almadım.

Alparslan bunu beğendi.
  12. MR_EREN

MR_EREN

İsim:
    Eren Eroğlu

Ben önermiyorum Mehmet Hoca :karizma:

O pipo filtrenin yukarıda saydığım faydalarını çok defa gördüm.
    Suyu temizlemekten çok, göl suyuna dönmesini sağlıyor...

Sayfayı Paylaş