1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

İlgimi çeken Piranha türü

Başlığı 'Piranha Balıkları Forum' kategorisinde YIKIKTEMO tarafından 1 Ocak 2009 başlatılmıştır.

1. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    İlgimi değişik bir piranha türü çekti, çok ince bir yapısı var, sırt desenide güzellik katmış. Melih abi, hiç görmemiştim doğrusu güzel bir türmüş gerçekten.

Aşağıdaki fotoğraf çok ilgimi çekti, pipo filtre benzeri filtrenin üzerini mercan kırığı ile doldurulmuş. Melih abi, üzerinde durmak lazım bence, faydası bu türün suyuna ne yönde olur sence ?

Dıy için fikir çıkar mı bu sistemden abi ? ;)

Saygılar...

2. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    İlginç bir tür abi. Paylaşım için teşekkürler...

3. ciklet1

ciklet1

Güzel bir türe benziyor.(Acaba alabalıkla mı kırmışlar bunu)

4. legend

legend

Arkadaşlar bu bir serrasalmus elongatustur değişik bir tür değildir. Temel sanırım o mercan kırığı değil belki seramik türü birşey olabilir bakteri üretimini hızlandırmak açısından çünkü mercan kırığı suda pH değerlerini olumsuz etkiler ve suyu sertleştirir.

5. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Teşekkürler Melih abi.

Yanlız senin mesajını okuduktan sonra pipo benzeri filtreye doldurulan malzemeyi dikkatlice tekrar inceledim. Melih abi eğer pipo benzeri filtre içine koyulan malzemeyi sende dikkatli incelersen mercan kırığı olduğunu görebilirsin. Biyolojik alan yaratma amaçlı kullanıldığına şüphe yok.Bu kadar malzeme suda etki edecek kadar değerleri değiştirmez diye düşünüyorum ben.

6. legend

legend

Bu konuda haklı olabilirsin Temel dediğin gibi çok midye kırığı yok bencede fazla bir etkisi olmayabilir ama biyolojik amaçlı olduğu kesin.

7. safak

safak

Bu pirananın ismi serrasalmus geryi'dir.

Sayfayı Paylaş