1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

İlk balıklarım.

Başlığı 'AP Portal Blog- Üye Tank Tanıtımları' kategorisinde lcturkey tarafından 5 Eylül 2009 başlatılmıştır.

1. lcturkey

lcturkey

İsim:
    Levent Cepdibi
    Arkadaşlar merhaba,

Dün istanbuldan ilk balıklarımı aldım.

1 adet cleaner shrimp 35 TL ( M boy diyebilirim )

2 adet clarki 45 TL ( S boy )

2 adet tomato 50 TL ( S boy )

1 adet yellow blue damsel 20 TL ( M boy )

Damsel şuanda kayaların arasında hiç dışarı çıkmadı kenardan bakıyor olanlara :)

clarki ve tomatolar çok mutlu bir şekilde yüzüyorlar.Temizlikçi karides kayaları altüst ediyor :)

Şuanda herşey yolunda gözüküyor umarım böyle devam eder.

Arkadaşlar bu arada balıklarımı eminönünden aldım ve fiyatları çok uygun.

Yaklaşık 10 gündür sadece 2 adet actinic yaktım ve kayaların üzeri yeşermeye başladı resimdede görünüyordur.Sizce sebebi ne olabilir ?

Kullandığım su saka damacana su

2. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    İlk balıklarım.

Hayırlı olsun Levent sağlıkla besle balıklarını ve canlılarını. Damsel bir süre daha kayaların arasından bakar aslında genel tavrıda diyebiliriz. Fotoğraf göremiyorum şu anda ama akşam üstü bakacağım merak ettim. Nemo türlerin yapı itibariyle dengeli davranış bicimine sahip. Zaman zaman hafif sütüşmeler olacak bunlar normaldir.

Kayalar üzerinde başlayan yeşermeler gayet normal doğal su olduğundan ilk başlarda bu görüntü oluşur. Tabi aydınlatmada tetikliyor olabilir. İnşalllah aydınlatmanı tamamlar bağlarsan iyi olur.

Kullandığın damacana suyunun markasını vermişsin sanırım buğarlaşan suyun yerine kullanıyorsun. Yosun oluşumunu damacana suya bağlama bence. Doğal su oluşuna ve diyatom sürecinin hızlı ileryişine bağlamak gerek. Tabi tam verimle çalışmayan aydınlatmada tetikliyor bu durumu belkide.

Gayet güzel ne diyelim umarım aynı güzellikte devam eder.

3. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    İlk balıklarım.

Levent hocam balıkların hayırlı olsun. naz: Sağlıkla sıhhatle besle. naz:

4. lcturkey

lcturkey

İsim:
    Levent Cepdibi
    İlk balıklarım.

Teşekkürler olcay hocam darısı başına :)

5. balıkosman

balıkosman

İsim:
    Osman Tuna
    İlk balıklarım.

Hayırlı olsun levent bey.Darısı başımıza birgün inşallah.Deniz balıklarını daha pahalı sanıyordum ben ama değil sanırım 20 liradan tanesini almışsınız aşağı yukarı.Daha pahalı türleri vardır tabi.Bunlar yavru veriyormu?

6. lcturkey

lcturkey

İsim:
    Levent Cepdibi
    İlk balıklarım.

Onur bey merhaba,

Tabiki aldığım balıklar fiyat olarak en ucuz olanları.Çok yüksek rakamlara da balık var.Yumurta dökerek üreyen balıklar clown türleri yumurta almayı başaran bir çok arkadaş var ama üretimini çok az kişi yapabiliyor.Nedeni ise yumurtadan çıkan canlıları besleyecek kültürlerin üretiminin biraz zor olması.Zordan kasıt balık yumurta döktüğü zaman hazırda bulunması gerekmekte.

7. taygun

taygun Guest

İlk balıklarım.

Hayırlı olsun Levent Bey,

Darısı bizlerin başına

8. safak

safak

İlk balıklarım.

Hayırlı olsun levent balıkların güzel görünüyor. naz:

9. hasanacar

hasanacar

İsim:
    Hasan Acar
    İlk balıklarım.

Hayırlı olsun. Daha fazla fotoğraf istesek ayıp olmaz değil mi? Hatta bir de video isterük naz:

10. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    İlk balıklarım.

Levent balıkların durumunu sık sık aktarırsan sevinirim. Tavırları stres ve çekimserlik olup olmadığı gibi bilgileri yazarsan iyi olur. Malum doğal su ile kuruldu durumlarını bu açıdan bilmek bizler için önemli.

Kovayı kapanın deniz kenarına gitmesini istemiyoruz. Hatta balıkların durumu iyi değil diye mi yazsan. saat:gif Malum zamanında itiraz edenleri mahçup etmesek diyorum ne dersin ? smiley18.gif

11. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    İlk balıklarım.

Hayırlı uğurlu olsun Levent Abi. ALLAH utandırmasın. Keyifli balıklar...

12. gerçeküstad

gerçeküstad

İlk balıklarım.

Nice sağlıklı balıklar yetiştirmenizi dilerim.Sizi keyifle takip ediyorum. toka:gif

13. okan058

okan058

İsim:
    okan sakal
    Levent hayırlı olsun kardeşim kayıpsız günler dilerim ...

14. lcturkey

lcturkey

İsim:
    Levent Cepdibi
    İlk balıklarım.

Arkadaşlar hepinize çok teşekkürler.

Temel abi akşam bir video ekleyeceğim siteye ama önce şunu söyleyebilirim ki balıklar sabah hayatından son derece memnun gözüküyorlardı.Tomato ve clarkiler eş halinde akvaryumun her yerinde çirit atıyorlardı.Sadece damsel kayaların arasından çıkmadı utangaç biraz :) Temizlikçi karideste aynı şekilde hayatından memnun görünüyor.Allah nazardan saklasın :)

15. MYTHDIVER

MYTHDIVER

Maşallah naz:
    Levent daha başlığı görünce çok sevindim.
    Tebrik ederim arkadaşım balıkların ve akvaryumun çok güzel umarım sağlıklı bir şekilde yetiştirmek nasip olur.
    Bende seni takip ediyorum biliyorsun :D
    Sabırsızlıkla akvaryumun oturmasını bekliyorum.Balık fiyatları çok uygun geldi.İstanbula gitme şansım pek yok ama sende tel numaraları varsa kargo imkanları varsa zamanı gelince senden istiyebilir miyim?
    Tekrar hayırlı olsun nazar değmesin arkadaşım.İnan senin kadar heycanlandım.

16. lcturkey

lcturkey

İsim:
    Levent Cepdibi
    İlk balıklarım.

Kamil abi teşekkürler.Çok güzel bir duygu o kadar uğraştan sonra akvaryumun içinde canlı görmek.İstediğin zaman sana gerekli telefon numaralarını veririm abi hatta arada istanbula gitme şansım oluyor gitmeden önce haberleşiriz senin için balık seçerim.

17. cimlikaya

cimlikaya

Yer:
    İST.
    İsim:
    Teoman Çimlikaya
    İlk balıklarım.

Levent balıkların süper açıkcası telefonda Eminönünden aldım abi diyince pek balıklara güvenememiştim ama resimleri görünce ne kadar yerinde bir tercih yaptığını anladım hele fiyatları bedava 4 canlı fiyatına 6 canlı almışsın birde tuzlu su pahalı derler :heyo:

18. turqer

turqer

İsim:
    Türker Sezgin
    İlk balıklarım.

Hayırlı olsun Levent Abi. Nazar boncuğumuzuda takalım naz: :)

İnşallah sağlıklı bir şekilde besler, büyütür ve yavru alma çalışmalarına başlarsın abi.

19. MYTHDIVER

MYTHDIVER

İlk balıklarım.

Levent valla süper olur.Sen seçer alırsın Keşanda karşılarım ben seni uyar mı:)

20. lcturkey

lcturkey

İsim:
    Levent Cepdibi
    İlk balıklarım.

Türker kardeşim sağolasın.

Kamil abi keşan çok ters kalıyor bana ama bir şekilde hallederiz.Sen yeterki niyetine gir direk tekirdağ otobüsüne verdirme şansımız olabilir.

Sayfayı Paylaş