1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

İmparator Cichlids - Aulonocara Ciklet

Başlığı 'Malawi Cichlid Forumu' kategorisinde turqer tarafından 11 Aralık 2008 başlatılmıştır.

  1. turqer

    turqer

    Mesajlar:
    1.083
    İsim:
    Türker Sezgin
    Aulonocara, akvaryum hobisinde yeri olan en populer Afrika cichlidlerindendir. Erkeklerin renklerinde ki göz alıcı canlılık ve barışçıl olmaları diğer türler içinde daha fazla ilgi çekmelerine sebep olur. Akvaryumda baskın erkeğin yanında bulunan genç erkekler, hırpalanmamak için uzunca bir süre kendilerini dişi görünümünde tutabilirler.
    Diğer Afrika cichlidleri gibi 6lı yada daha fazla balık bir arada olmalıdır. Üremeleri kolaydır. Dişiler 21-28 günlük periyotlarda yumurta dökerler.

    İmparatorlar fazla yem ayırt etmezler. Temel bir yemleme ile büyürler. Diyetleri granül, canlı ve dondurulmuş yemler ile genişletilebilir. Doğal alanlarında ki gibi bir ortamda mutlu olurlar. Kayalarla oluşturulan, arka tarafıda açık olan mağralar ya da adacıklar onlar için uygundur. Bu türün bitkilere zarar verdiği görülmemiştir. Yüzme alanlarını kısıtlamayacak bitkiler onlar için uygundur. Akvaryumda bulundurulan yeşil bitkiler zıtlık oluşturacağından dolayo erkekler ihtişamlı renklerini güzelce sergileyebilirler. Bulundukları akvaryum suyunun pH'ı: 7.2-8.2 aralığında, sıcaklığıda 23-28°C aralığında olmalıdır. İmparatorlardan yavru almak isteyen akvaristler, su sıcaklığını 26 - 28˚C arasında tercih etmekte ve başarılı olmaktadırlar.

    Aulonocara türleri kaya ve kum grubu olarak ikiye ayırlabilirler...

    Kaya grubu türlerine örnekler: Aulonocara baenschi, Aulonocara jacobfreibergi, Aulonocara stuartgranti, Aulonocara hansbaenschi..

    Kum Grubu türlerine örnekler: Aulonocara maylandi, Aulonocara hueseri, Aulonocara gertrudae, Aulonocara ethelwynnae, Aulonocara kandeensis, Aulonocara korneliae, Aulonocara rostratum..

    Bu tür, bütün cichlid türleri arasında belki de göze en hoş geleni diyebilirim. Bu türün erkekleri vücutlarında güçlü sarı renkle birlikte, çenelerinde mavi renge sahiptirler. Dişileri diğerleri gibi renksizdir. Benim bu tür ile olan tecrübeme göre, renklenmeleri tam olarak 2 yıl alabiliyor.Baenschi vücudu sarı, kafaları mavi olan diğer imparator türlerinden kolayca ayırt edilebiliyor. Çünkü alınları gözle görülür biçimde kavislidir. Baenschi kayalıklı ve kumlu bölgelerde yaşar. Bu tür, kendisi gibi uysal olan türlerle akvaryum ortamında rahatlıkla beslenebilir. Yaklaşık olarak 150 litrenin üzerinde ki bir akvaryum onları rahat ettirir. Yetişkin olduklarında 10-13 cm arasında boya erişirler. 150 litrelik akvaryumda 1 erkek 6 dişi beslenebilir. Yetişkin bir dişi 20-40 arasında yumurta bırakabilir.

    Aulonocara jacobfreibergi


    Bu türün erkekleri diğer imparatorlardan daha farklıdır. Geniş vücutları ve gökkuşağı gibi yüzgeçleri vardır. Dişileri, diğer türlerin dişileriyle karıştırılabilir. Dikey çizgilerin bulunduğu bej ve kahverengi vücutları vardır. Anal ve sırt yüzgeçleri kavislidir, ovaldir. Boyları da diğer imparatorlardan farklıdır. Boyları 20-23 cm arasındadır. Cinsel olgunluğa yaklaşık olarak bu büyüklüğün yarısındayken ulaşabilirler. Doğada, planktonlar-larvalar ve kabuklularla beslenirler. Akvaryum ortamında protein içeriği yüksek yemlerle beslemek uygun olur. Renklerinin canlı görünmesi için vitamin takviyesi uygun olur. En az 200 litrelik akvaryumlarda beslenmelidir.


    Aulonocara stuartgranti "Chipoka"



    Red Chipoka


    Aulonocara stuartgranti "Chipoka" da diğer Aulonocara türleri gibi küçük su canlılarıyla beslenir. Barışçıldır. Barışçıl olan diğer türlerle sorunsuz olarak bir arada yaşayabilir. Boyları yaklaşık olarak 13 cm'dir. Akvaryum ortamına çok kolay uyum sağlarlar. Aulonocara stuartgranti "Maleri" ile yakın akrabadır. Vücutlarında ki renkler benzerdir. Aulonocara stuartgranti "Chipoka" sıklıkla turuncu ve kırmızı renktedir. Almanyada son 10 yılda yapılan çalışmalarda, bu türün zengin kırmızı renktekileri seçilerek Aulonocara sp. "German Red" ve Aulonocara sp. "Rubescens" (Rubin Red) üretilmiştir. Verilen bu yeni isimler farklı türleri belirtmemektedir. Hobide, bu türün kırmızısını ayırt etmekte kullanılmaktadır.


    Aulonocara stuartgranti sp. "Cobue"


    Aulonocara stuartgranti sp. "Cobue" muhteşem mavi rengi ve kan kırmızısı ventral yüzgeçleriyle çok kolay ayırt edilebilir. Bu türün erkekleri, belkide bütün imparator erkekleri içinde en parlak mavi renge sahip olanlardır. Dişileri kahverengidir. 18-50 arasında yumurtayı ağızlarında kuluçkaya yatırırlar. Akvaryumda kum ile oynamayı çok severler. Aul. stuartgranti türleri arasında en önemli özelliği Malawi gölünden dünyaya ihraç edilen ilk varyete olmasıdır. Çenesinin içini gösterirmiş gibi duran küçük noktalarla birlikte parlak mavi kafası gerçekten göz alıcıdır.

    Aulonocara stuartgranti "Ngara Flametail"


    Aulonocara stuartgranti "Ngara Flametail" belkide göze en hoş gelen imparator türlerinden biridir. Boyları 8-12 cm arasında değişir. Erkeklerin vücutlarında parlak metalik mavi ve her yerinde aynı tonda olan turuncu/kırmızı renkleri vardır. Dişileri kahverengi-gri rengindedirler. Erkekler, renkleri tam olarak oturmadan önce sarımsı kahverengi halini alırlar. İlk olarak kafaları, dudakları ve solungaç çevreleri renklenmeye başlar. Fazla özen gerektirmezler. Akvaryumda barışçıl ve diğer türlerle ilgilenmeyen bir türdür. Kumlu, kayalıklı ve bitkili akvaryumlar onlar için uygundur. Yem ayrımı yapmazlar. Spirulinanın diyetlerine koyulması olumlu olur.

    Aulonocara hansbaenschi

    Doğada kumluk ve kayalık bölgelerde bulunur. Akvaryumlarınıda buna göre dizayn etmek yerinde olacaktır. 10-14 cm arası boyada olabilirler. 100-150 litre arası akvaryumlar idealdir.
    Vücudunda mavi-lacivert renklerinin yanı sıra solungaç arkalarında bulunan sarı-kırmızı karışımı renk onları görsel anlamda çok çekici kılmaktadır. Erkeklerde üst yüzgeç boyunca beyaz ince bir bant bulunur. Dişileri kahverengidir. Akvaryum ortamında yem ayırt etmezler.

    Aulonocara maylandi

    Hobide ki diğer adı 'sülfür kafa'dır. 10-14 cm arası boya erişirler ve 120 litre akvaryum onlar için uygundur. Erkekleri lacivert bir vücuda sahiptir. Ağızdan başlayan, alın ve üst yüzgeç boyunca devam eden balığa görsel anlamda müthiş bir güzellik katan sarı bantları bulunur. Yumurta benekleri belirgindir. Dişileri diğer türlerde olduğu gibi renksizdir. Bulundukları akvaryumlarda yeteri miktarda yüzme alanıyla birlikte kayalıklı bölgeler olmalıdır. Yem bakımından seçici değildirler.
    Küçük bir imparator türüdür. Görünüş olarak Aulonocara kandeensis' e çok benzer.

    Aulonocara kandeensis

    Aulonocara kandeensis akvaryumlar için hoş ve eğlenceli bir türdür.
    Aulonocara kandeensis türünün yetişkin erkekleri 11 cm kadar olabilirler. Dişileri gri ve gümüş renkte olurlar. Diğer türlerden farklı olarak anal yüzgeçlerinde ki yumurta benekleri daha büyüktür. Erkeklerde bulunan yumurta benekleri sarı ve 8-12 tane arasındadır.
    Bulundukları akvaryum en az 90 cm uzunluğunda olmalıdır. Kayalıklı ve kumlu bölgeler olmalıdır. Canlı ve dondurulmuş karidesler diyetlerinde önemli yer tutar. Dişileri ağızlarında ki yumurtaları yaklaşık 21 gün kuluçkada tutar. 60-100 arasında gerçekten çok küçük yavruları olur. Doğan yavrular parçalanmış karideslerle ya da ezilmiş,ince yemlerle beslenebilir.

    Aulonocara masoni

    Aulonocara masoni Malawi Gölünde yaklaşık olarak 20 metre derinlikte yaşar. Akvaryum ortamında da alt kısımları sever. Vücutları mavi, ventral yüzgeçleri sarıdır. 13 cm boya ulaşabilir. Beslendikleri akvaryum 170 litrenin altında olmamalıdır. Bol kumlu bir zemin ve bir kaç mağra ile birlikte 1 erkek 4-6 dişi gibi bir grup beslenebilir. Sağlıklı bir dişi her ay yumurtlayabilir. Her defasında 8-50 arası yumurta döker. Akvaryum ortamında her çeşit yemi kabul ederler. Spirulina renklerinde büyük öneme sahiptir. Hayvansal protein içeriği zengin olan yemlerde diyetleri açısından önemlidir. Dondurulmuş veya canlı yemleride kabul ederler.

    Aulonocara maulana "Bi-Color 500"

    Aulonocara maulana da diğerleri gibi kayalıklı ve kumlu bölgelerde yaşar. 5 metre derinlikte yaşar. Vücudunun ön kısmında sarı bölge bulunur. Genellikle koyu mavi tonu hakimdir. Mavinin üzerinde küçük sarı tonlar hem vücutta hem de yüzgeçlerde görülür. Yetişkin olduklarında boyları 10-13 cm arasında olabilir. 180 litrelik akvaryumlarda beslenmelidir. Yem ayrımı yoktur. Akvaryumlarda diğer barışçıl cichlidlerle birlikte rahatça beslenebilir.

    Aulonocara saulosi

    Aulonocara saulosi kafa yapısından dolayı diğer türlerden rahatça ayırt edilebilir. Maksimum 13 cm kadar olabilirler. Doğada kayalıklı ve kumlu kıyılarda yaşarlar. Her çeşit yemi kabul ederler. Aulonocara saulosi barışçıldır. Akvaryumda ki diğer canlılara sert davranmayan bir türdür.


    Aulonocara steveni "Mbamba Bay"



    Aulonocara steveni "Mbamba Bay" kumlu ve kayalıklı bölgelerin yakınlarında yalnız ya da küçük gruplar halinde yaşayan bir türdür. Erkekler sık sık kendi bölgelerinde yalnız kalmaktadır. Dişileri kahverengi iken, erkekleri sarı vücutları ve parlak mavi kafaları ile dikkat çekerler. 10-11 cm boya ulaşabilirler. Erkekleri dişilere nazaran daha büyüktür. Küçük sayılabilecek bir türdür. Yem ayrımı yapmazlar. Barışçıl bir türdür.

    Aulonocara steveni "Usisya-Flavescent"

    Aulonocara steveni "Usisya-Flavescent" denemeye değer bir türdür. Tamamen renkli oluşu ondan alacağınız hazzı arttırır. Anal ve vücut yözgeçlerinde siyahlık bulunur. Vücutları sarı ve patlak mavinin karışımıyla göz kamaştırır. Kafaları mavidir. 12 cm boya ulaşabilirler. Kayalıklı ve yüzme alanlarının olduğu bir akvaryumda beslenmelidir. Zeminde ki kum doğal olmalıdır. 1 erkek 2 dişili aile uygundur. Dişi yumurtaları bir aylık periyotlarla döker.

    Aulonocara gertrudae

    Erkeklerinde baş,vücut ve yüzgeçlerinde mavilik bulunur. Baştan sonra sarı renk hakimdir. Yumurta benekleri sarı renkli ve belirgindir. Üst yüzgeçlerinin ucunda beyaz şerit bulunur. Dişileri gri-kahverengimsi olurlar. Malawi gölü boyunca, genellikle akarsuların döküldüğü, derin ve kumlu bölgelerde görülür. Bulundukları akvaryumda kayalık ve kumluk bölgeler olmalıdır. 100 litrelik akvaryumlarda rahat ederler. Cichlid yemleri, dondurulumş yemler ve karides ile rahatlıkla beslenebilir. Boylar 10-15 cm arasında olabilir.

    Aulonocara ethelwynnae

    Güzel bir türdür fakat hobide hakettiği yeri bulamamıştır. 100-120 litrelik akvaryumlar onlar için uygundur. Boylar 11-15 cm arasında değişir. Erkekleri yüzgeçlerinde kadife mavisi bir renk ile birlikte anal yüzgeçlerinde sarı yumurta benekleri bulundururlar. Vücutta kahverengi de hakimdir. Dişileri diğer türlerde olduğu gibidir. Doğal ortamında küçük kabuklular ve böcek larvalarıyla beslenir.

    Aulonocara korneliae

    Akvaryumlarda yaşanan pH dalgalanmalırna karşı dayanıklıdır. Erkekleri yaklaşık olarak 10. dişileride 8 cm kadar olurlar. Oldukça sakin bir türdür. Her çeşit yemi kolayca kabul eder. Baş boyunca hafif mavi renge sahiptir. Yüzgeçlerde sarı tonlar bulunabilir. Akvaryumlar 120 litre civarı olması çok uygundur.

    Aulonocara hueseri

    Likoma adası etrafında bulunur. Kumul bölgeler doğal yaşamında alanlarının başında gelir.
    Boyları 10-15 cm arasındadır. Minimum akavryum hacmi 120 litre olmalıdır. Akvaryumları genellikle kumlu bölgelerden oluşmalı fakat kayalık bölgelerde bulunmalıdır. Kendi türüne karşı barışçılken, diğer türlere karşı biraz agresif olabilir. Erkeklerinde baştan başlayarak vücudun üst bölümünde mavi, lacivert renkleri hakimdir. Sırt yüzgeçlerinde mavili sarılı bölgelerden ziyade genellikle siyah renk bulunur. Kuyruğu mavi ve sarı renklerden oluşan desenlidir. Sıradan cichlid yemleri, dondurulmuş ve karides gibi yemlerle rahatça beslenebilir.

    Aulonocara rostratum

    Erkeklerin vücutlarının tamamına yakını mavidir. Sadece anal yüzgeçlerinde sarı yumurta benekleri bulundururlar. Erkekelri 20 cm' ye yakın boya ulaşırken dişiler bir kaç cm daha küçük olurlar. Akvaryumlarının boy uzunluğu en az 150 cm olmalıdır. Doğada kumlu alanlar yaşam bölgeleridir. Diyetlerinde küçük omurgasızlar vardır fakat akvaryum ortamında her türlü yemi kabul ederler. Canlı yem, dondurulmuş yem, karides, çeşitli cichlid yemler vb...
    Bu tür diğer Aulonocaralardan gerçekten farklı görünür. En büyük Aulonocaradır ve ağız yapısı sivridir.

    Aulonocara türleri kendi içinde çiftleşebildiğinden dolayı bir çok alt tür elde etmek yada doğada rastlamak mümkündür.

    Dünya çapında hobiciler arasında yaygın olan bu tür ne yazık ki ülkemizde hakettiği yere -bence- kavuşabilmiş değil. Bir çok ülkede Aulonocara türlerinin bir çoğunu görmek mümkünken, ne yazık ki ülkemize girenlerin sayısı çok azdır. Aulonocara baenschi, Aulonocara jacobfreibergi, Aulonocara maylandi, Aulonocara sp. "Rubescens" (Rubin Red) gibi sadece bir kaç Aulonocara türü ülkemize gelmektedir.

    İmparatorlar sundukları görsel şölenin dışında, hobiye yeni yeni adım atanları bıktırmayacak olan, bakımı kolay bir türdür. Umarım tanklarda İmparatorların her türünü görmek mümkün olur...
     
    A.P Bot Yazı düzenlemesini kaydetti.: 5 Mayıs 2015
    Bozkurtciklet, DaPhNe ve ayberkbyberk bunu beğendi.
  2. taygun

    taygun Guest

    Ynt: İmparator Cichlids ( Aulonocara Cichlids )

    Türker Merhaba,

    Çok güzel ve organize bir çalışma olmuş. Ellerine sağlık.

    Keşke İmparatorların dişileri de erkekleri gibi güzel olsalardı. Önerilen dişi - erkek sayısına göre balık alınca, sadece bir tane renkli balığın oluyor, diğerleri renksiz.

    Saygılar
     
  3. james_34

    james_34 Üstad Üye...

    Mesajlar:
    1.103
    İsim:
    can candaş
    Ynt: İmparator Cichlids ( Aulonocara Cichlids )

    Ben de Aulonocara'lardan biraz resim ekleyim:)Açıklamaları Türker yapar :hepiniziseviyorum:

    Aulonocara blue Neon

    10-16 cm arası boya erişirler. En az akvaryum hacmi 110 litre olmalıdır.

    Aulonocara Chilumba

    11-15 cm boya ulaşabilirler. Akvaryumlarda dip ve orta seviyede yüzerler. Akvaryumları bol kayalıklı olmalıdır. En az akvaryum hacmi 100 litre.

    Aulonocara Chilumba türkis

    10-16cm arası boya ulaşabilirler. 120 litrelik akvaryumlar uygundur. Bulundukları ortamda kayalık ve açık yüzme alanları bulunmalıdır.

    Aulonocara chitande typ North

    Aulonocara Eureka

    10-15 cm arası boya ulaşırlar. 100-120 litre akvaryum uygundur. Diğer Aulonocara türlerine göre daha saldırgandır. jacobfreibergi'dir.

    Aulonocara Eureka albino

    10-15 cm arası boya ulaşabilirler. 120 litre civarı akvaryumlarda rahat ederler. jacobfreibergi' dir. Diğer türlere göre biraz saldırgandır.

    İmparatorlar yem ayırt etmezler. Çeşitli cichlid yemleri, dondurulmuş ve canlı yemler, karides gibi yemlerle çok rahat beslenebilirler.
     
    A.P Bot Yazı düzenlemesini kaydetti.: 5 Mayıs 2015
  4. james_34

    james_34 Üstad Üye...

    Mesajlar:
    1.103
    İsim:
    can candaş
    Ynt: İmparator Cichlids ( Aulonocara Cichlids )

    Aulonocara Fire Fish

    Aulonocara fireflame red Kaiser

    Aulonocara Koningsi


    Aulonocara Lwanda

    14-15 cm boya ulaşabilirler. En az 100 litrelik akvaryumlarda beslenmelidir. Vücudunda ki renkler başka hiç bir Aulonocara türünde yoktur. Eşsizdir.

    Aulonocara Marleri

    Aulonocara Marleri Sunshine


    İmparatorlar yem ayırt etmezler. Çeşitli cichlid yemleri, dondurulmuş ve canlı yemler, karides gibi yemlerle çok rahat beslenebilirler.
     
    A.P Bot Yazı düzenlemesini kaydetti.: 5 Mayıs 2015
  5. james_34

    james_34 Üstad Üye...

    Mesajlar:
    1.103
    İsim:
    can candaş
    Ynt: İmparator Cichlids ( Aulonocara Cichlids )

    Aulonocara Mamelela

    Diğer adı Lemon Jake'tir. 10-16 cm arası boya ulaşabilirler. Minumum akvaryum hacmi 100 litre olmalıdır. Akvaryumlarında kayalık alanlar, mağralar ile birlikte açık yüzme alanları da olmalıdır. İki varyetesi vardır. Birincisi yüzgeçleri parlak sarı renkte olanı. Diğeri turuncu renkte olanıdır.

    Aulonocara Maulana

    Aulonocara red Flash

    Aulonocara Red SUPER SELECTED

    Aulonocara Usysia Ponton

    15 cm boya ulaşabilirler. Kayalıklı ve yüzme alanlarının olduğu bir akvaryumda beslenmelidir. Zeminde ki kum doğal olmalıdır. 1 erkek 2 dişili aile uygundur. Dişi yumurtaları bir aylık periyotlarla döker.

    İmparatorlar yem ayırt etmezler. Çeşitli cichlid yemleri, dondurulmuş ve canlı yemler, karides gibi yemlerle çok rahat beslenebilirler.
     
    A.P Bot Yazı düzenlemesini kaydetti.: 5 Mayıs 2015
  6. turqer

    turqer

    Mesajlar:
    1.083
    İsim:
    Türker Sezgin
    Ynt: İmparator Cichlids ( Aulonocara Cichlids )

    Hakkında bilgim olanların, kaynağım olanların altına kısa kısa bir kaç cümle yazdım.

    Aulonocara türlerinin bir çoğunun boyları, bulunmaları gereken akvaryum şartları ve beslenme şekilleri benzerdir. Bu bakımdan zorluk çıkacağını sanmıyorum.

    Saygılar...
     
  7. james_34

    james_34 Üstad Üye...

    Mesajlar:
    1.103
    İsim:
    can candaş
    Ynt: İmparator Cichlids ( Aulonocara Cichlids )

    Eline sağlık Türker :helalolsun: :helalolsun:
     
  8. emmi_06

    emmi_06

    Mesajlar:
    1.090
    İsim:
    Özgür ABAY
    Elinize kolunuza sağlık arkadaşlar.
     
  9. Muzikopat

    Muzikopat

    Mesajlar:
    2.586
    İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Emeğinize sağlık üstadlar. :alkis:


    Saygılar...
     
  10. batmaz

    batmaz

    Mesajlar:
    21
    Peki arkadaşlar bu güzel canlıları Türkiyede gerçekten bulamilirmiyiz.Bulabailirsek nerelede buluruz yardimci olursaniz sevinirim.
     
  11. turqer

    turqer

    Mesajlar:
    1.083
    İsim:
    Türker Sezgin
    Makalenin sonunda bu sorunuza yanıt bulabilirdiniz aslında...

    Aulonocara baenschi, Aulonocara jacobfreibergi, Aulonocara maylandi, Aulonocara sp. "Rubescens" (Rubin Red) gibi sadece bir kaç Aulonocara türü ülkemize gelmektedir.

    Ülkemize her biri getirilimyor maalesef. Ancak yurt dışından temin edebilme şansınız elbette var.

    Saygılar.
     
  12. batmaz

    batmaz

    Mesajlar:
    21
    Ben aslinda www.canlibitki.com da bu tür bulunmasi zor baliklarin oldugunu gördüm ama ne kadar saglikli onu kestiremiyorum.Açikcasi çokda inandirici bulamiyorum.Çünkü 3 yıldır bu hobiye ugraşan biriyim arastirmayi severim Bursa da bilmedigim akvaryumcu yok.İstanbulda da birçok yere gitmem firsatim oldu ama dediginiz gibi bu türlerden baskasina pek rastlayamadim.Saygılarimla...
     
  13. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Murat bey selam,

    Aslında akvarist olarak bu gibi farklı canlıların gelmesini destekliyoruz ve istiyoruz. Bulunması zor balıklara karşı doğal olarak temkinli yaklaşıyoruz. Ben her zaman canlının yerinde görülmesini, izlenmesini ve yem verek sağlık durumunu anlayarak satın alınması taraftarıyım. Bu şekilde satın alınırsa çekinecek bir durum söz konusu olmaz. Bu gibi değişik canlıların hobide daha fazla yerini alması için talep görmesi gerek. Bu yüzden gözlemleyerek satın almak ve önünü açmak lazım bence. İlk baştan şüphe ile yaklaşılırsa pek rabet olmaz gibi geliyor.
     
  14. batmaz

    batmaz

    Mesajlar:
    21
    Öncelikle cevabiniz için tesekkürederim.
    Benim şüphe duydugum konu;gerçekten yansıttıklari gibi bu nadir türleri temin edebiliyorlarmi? Baktıgımız zaman fiyatlarin oldukça yüksek olduğunu görüyoruz.Bu gece beğendiğim bir kaç balik siparişi verecektim ama dediğim gibi temkinliyim ayrica size katiliyorum keseke imkan olsa ve yerinde görüp alabilme imkanim olsa.Öğrenmek istediğim;bu adresi akvaryum portalından edindim ve tavsiye ediliyordu.Güvenirliliği ne derece doğrudur?
     
  15. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Bu haklı şüphenizi gidermeniz için en iyi oradan ürün satın alanlar ve tavsiye eden arkadaşlar cevaplayacaktır.
     
  16. swat

    swat

    Mesajlar:
    149
    İsim:
    Nurullah AYDIN
    İzmir'de ORDAS akvaryumumuz var bu iki haylazı ordan aldım gerçekten ırkının özelliklerini taşıyorlar birde red rubin gelmişti onlarında renkleri çok güzeldi bir ara alırım dedim ama gittiğimde bulamadım yanındaki ufaklıklar red rubin yavrusu ama aldığıma pişmanım aldığım arkadaş daha sonra anne babalarını satarken resimlerini yayınlamıştı ama pek saf bir ırka benzemiyorlardı ,tabiki sizler benden iyi bilirsiniz yem faktörüde önemli biraz edindiğim izlenimi anlatayım çok sakin ler ve iştahlılar her yemi hiç itiraz etmeden yiyorlar tank ağası hangi tür erkekse onun tarafından rahatsız ediliyorsa stres yapıp saklanma eğilimine giriyorlar saygılarımla
     
    A.P Bot Yazı düzenlemesini kaydetti.: 5 Mayıs 2015
  17. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Hayırlı olsun Nurullah Hoca'm, anladığım kadarı ile renksiz olanlar ya dişi çıkacak veya bakımsızlar, saf kanda olmayabilir. Fakat balıkları erkek ağırlıklı seçtiğinizi görüyorum yanılmıyorsam? Erkek çokluğunda balıklar görsel güzelliklerini sergilemiyorlar.

    Saygılar...
     
  18. swat

    swat

    Mesajlar:
    149
    İsim:
    Nurullah AYDIN
    Temel hocam bunların erkekleri daha gösterişli oluyor dişiler tipik malawi ailesinde olduğu gibi gösterişsiz ama benim anlamadığım 14 tane red rubin yavrusu aldım hepsimi dişi çıktı birtanesi renklenmezmi paraya kıydım yemdendir diye nls yem aldım 3 haftadır yiyor köftehorlar halen bir değişiklik yok tek değişiklik diğer türlerde bu yemden faydalandıkları için hem yavru verimi arttı hemde renkleri güzelleşti :D
     
  19. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Yavruların boylarına göre renklenme zamanları daha gelmemiş olabilir. Bir çok faktör yine farklı açıdan sebeb olabilir. Çekoslovakya'dan ithal yavrular 1-2 cm boyundayken rekli geliyor, tabi hormon ve mama ile. Eğer bu yavrular büyültülmüş ise kavruk kalacaklarından renklemeleri hem tatmin etmez, hem de balık büyüdükçe solar. Erkekler elbette daha renkli, bunun sebebi dişilerin Malawi gölünün kumluk alanlarında avlanma, yavru bakımı, yırtıcı büyük balıklardan korunma amaçlı günlerinin büyük bölümünü bu kahverengi kumluk alanda geçirir. Bu açıdan kamufle amaçlı dişiler bu rengi almıştır. Bizler beğenmesekte yaşam sigortalarıdır kısaca. Erkek ağırlıklı bir akvaryum göze hoş gelebilir, ancak 3 dişisi içerisindeki erkek normalden çok daha çarpıcı olarak renk sergiler. Aksi halde yarım bir seyir zevkiyle yetinmek gerekir.

    Saygılar...
     
  20. swat

    swat

    Mesajlar:
    149
    İsim:
    Nurullah AYDIN
    Evet Temel abim ya buna bende şahit oldum, bir zamanlar aldığım elimdeki erkek yaprak cikletin renklenmesini beklerken hemde 14 cm civarı idi bir akvaryumcuda onun yarısı kadar bir erkek yaprak gördüm hem mavi rengini almış hemde yüzgeçleri sivrileşmiş minyatur gibi birşey şaşırmış kalmıştım bu sizin söylediğiniz gibi hormon etkisi olsa gerek çünkü yapraklar hablo gurubundan 25 - 30 cm ye kadar büyüyebiliyorlar yanlış bilmiyorsam,saygılarımla
     

Sayfayı Paylaş