1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

İnadına reef

Başlığı 'Deniz Akvaryumu Kurulumu Forum' kategorisinde okan058 tarafından 27 Mart 2009 başlatılmıştır.

1. okan058

okan058

İsim:
    okan sakal
    Öncelikle iyi akşamlar
    Uzun süren malzeme sıkıntısı sonucunda artık malzemeler tamam.En geç pazartesi resimleri bu başlık altında yayınlamaya başlarım. En son kalan malzemeleri de bugün sabah sipariş geçtim.Ama yinede eksik var mı diye bir göz atmakta fayda var..

Akvaryum 100 30 48
    Mercan kırığı yaklasık 20 kg
    Aqua makro ps
    Atman hf 400 şelale fılıtre
    Atman at 105 smp motoru ( sirkülasyon için kullanacağım sakıncası yoksa )
    10 kg red sea tuz
    ph, nitrat ve nitrit testi
    Yaklaşık 15 kg yerli kürlenmis kaya
    2 adet beyaz lambası olan t8 armatur ve tımmer
    1 adet t5 dalgıç florasan mavı
    1 kg substrat
    Hidrometre
    Başka eksik malzemem kalmış mıdır ayrıca sump olmadığı için bu şelale filtre yeterli olur mu?

2. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    İnadına reef

Okan bey mesajınız yeniden düzenlenmiştir.Lütfen Türkçe imla kurallarına uymaya ve doğru yazmaya özen gösterip geriye bize kalan tek mirasımız Türkçe'mize sahip çıkalım.

3. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    İnadına reef

Resimleri sabırsızlıkla bekliyoruz. :)

4. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    İnadına reef

Dalgıç florasan hiç kullanmadım. Bence T8 florasanlarınızın birini actinic blue olarak kullanmanız daha doğru. Beyaz flortasandan kasıt bildiğimiz beyaz renkli florasan ise, onun yerine gün ışığı kullanmanız daha doğru.

5. okan058

okan058

İsim:
    okan sakal
    İnadına reef

Öncelikle herkeze iyi aksamlar
    Bugün akvaryumumuz için su araştırdım biraz ama turkuaz , erikli ve nestle bulamadım ama murat su denen bi marka var su değerlerini aldim uygunmudur acaba yoksa aramaya devam edeyimmi ?
    İşte değerler

Renk 1.0

Bulanıklık 0.108

pH 7.03

Asit Klor Yok

Org.Mad.Sarf edilen O2 mik. 0.4

Nitrit Yok

Amonyak Yok

Florür 0.12

Klorür 2.49

Nitrat 1.52

Sülfat 1.55

Kalsiyum 9.985

Magnezyum Yok

Fenolik Maddeler Yok

Top.Sertlik (Fr) 2.4

6. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    İnadına reef

Su konusu gerçekten enteresan bir konu Okan. Kullandığımız bir marka değil, ancak değerler gayet uygun. Ben şahsen Su istasyonundan su alıyorum, damacana daha güvenlidir sonuçta. Bence sözünü ettiğin su kullanılabilir.

7. okan058

okan058

İsim:
    okan sakal
    İnadına reef

Temel abi biraz ph kafamı karıştırdı hani bakıyorum herkezin ph değeri 8 yada daha yüksek bunu bizmi yükselticez . Ayrıca hayat su ile fıyatı aynı eğer hayat su daha kaliteliyse onu kullanayım .

8. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    İnadına reef

Ph ve klorür canını sıkabilir.Ayrıca nitrat da çıkmış bu suda.Organik madde de içeriyormuş bir zamanlar :D

9. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    İnadına reef

Kullanacağın suyun ph değerine bakma hiç. Çünkü ph ekleyeceğin deniz tuzu sayesinde o değerlere gelecek. Kafanı karıştırma. Deniz tuzunda karbonat, kalsiyum ve diğer elementler sayesinde ph istenen seviyeye kendiliğinden gelecek. ;)

Kh değerinin daha hızlı ve dengeli oturması için tuzu akvaryuma atıp kafa motoruyla eritme, karıştırma yaparken oksijen bağlarsan Kh daha iyi oturur.

10. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    İnadına reef

Deniz tuzunda bol bikarbonat var herhalde değil mi Temel Abi?

11. okan058

okan058

İsim:
    okan sakal
    İnadına reef

Arkadaşlar butun malzemelerı büyük zorluklarla tamamladıktan sonra akvaryumum kuruluma hazır şu an suyunu koydum ve tuzunu atmak için bekliyorum heralde tuzun çözülmesi için ısının biraz yükselmesi lazım ? İnadına reef diyorum durmak yok yola devam
    Bu arada fotoğraf makinam bi arkadaşta olduğu için sadece malzeme resmı koydum ama en kısa zamanda akvaryumun resminide koyucam arkadaşlar .

A.P Bot Yazı düzenlemesini kaydetti.: 14 Mayıs 2016
  12. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    İnadına reef

Sıcaklık için ısıtıcıyı normal akvaryuma takarak 26 dereceye ayarla çalışsın. Kafa motoru kullanma demedim, tam tersi tuzu akvaryuma uygun ölçüde koyarak kafa motorunu çalıştıracağız ki, tuz suyla karışarak daha rahat erisin. Oksijende bağlarsan Kh değeri daha iyi oturur. Kafa motoru eritme ve karıştırma yaparken , bu arada oksijende bağlarsan iyi olur demek istedim.

13. okan058

okan058

İsim:
    okan sakal
    İnadına reef

Teşekkürler Temel abi . Bu arada suyun 26 ya gelmesini bekleyeyimmi yoksa tuzu şimdi atayımmı ?

14. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    İnadına reef

Beklemene gerek yok, tuzu şimdi atıp karışmasını bekleyebilirsin. Ancak en son yoğunluğu ölçerken ısı 26 derece olsun ki, yoğunluk net ortaya çıksın. Düşürmek veya yükseltmek gerekebilir. Normalde ısı yükseldikçe tuz yoğunluğu biraz daha yükseltilir.

15. okan058

okan058

İsim:
    okan sakal
    İnadına reef

Tamam abi şu anda tam olarak 95 litre su koydum ve 3,166 gr tuz attım . Alıcam kayalara dün baktım ve o akvaryumun içinde balıklar var kayaların bir kısmı kırmızı renkte ben bu kayaları koyduğum zaman sıkıntı olurmu ? Kayaların üzerindede bazı canlılar var ve 15 kg kaya koyucam akvaryumun tamamı 130 lt su alıyor .

16. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    İnadına reef

Okan selam,

İşler yoğun olduğundan birkaç gündür foruma pek ilgi gösteremedim. Kayaları alacağın akvaryumda balık olması çok güzel birşey. Kayalar kürlenmiş temiz demektir.

Kayaların üzerindeki morlukların büyük bölümü ilk etapta kaybolacak beyaz olacaklar. Bu sıkıntı değil, kafanı takma, zamanla eski halini geri alacak. Tuz yoğunluğunu erime tamamlanıp su berrak hale gelince bir ölç bakalım tuz yoğunluğu nedir.

Tuz tamamen eriyip su berraklaşınca kayaları akvaryuma ekleyebilirsin. Tüm filtre ve ekipmanları çalıştırıp bir süre bekleme aşamasına geçeceğiz.

17. okan058

okan058

İsim:
    okan sakal
    İnadına reef

Arkadaşlar su anda tuzu akvaryuma atalı altı saat oldu ve iki adet sirkülasyon motor çalışıyor ısı 26 tuzluluk 1019 tuz artık yükselmez sanırım biraz daha tuz ekliycem .

18. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    İnadına reef

Okan aceleye gerek yok, biraz tuz ekleyerek yoğunluğu 1022 cıvarına çıkarırsan iyi olur.

19. okan058

okan058

İsim:
    okan sakal
    İnadına reef

Abi ben abartmışım yine akşam tuz attım işe gittim şimdi ölçtüm tuz 1030 şimdi tekrar su ekleyip düşürücem huh:

20. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    İnadına reef

Okan, sorun değil, tatlı su ekleyerek yoğunluğu düşürebilirsin. Fazla suyu ayrı bir kabta küçük bir kafa motoruyla karıştırmaya devam et, çünkü kayaları ekleyince su seviyesi yükselecek ve bir miktar daha fazla su olacak. En azından su değişimine hazır suyun olur.

Bu arada Okan,

Tüm bu aşamaları fotoğraflı olarak yayınlamanı beklerdik, bu bizi üzmüş durumda, nacizane hatırlatmak isterim.

Sayfayı Paylaş