1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

İshal

Başlığı 'Tatlı Su Hastalık Tedavi Portalı' kategorisinde acemi akvarist tarafından 19 Nisan 2009 başlatılmıştır.

1. acemi akvarist

acemi akvarist

japonumun dışkısına ne zamandır dikkat ediyorum.Rengi şeffaflaştı.İçerisinde havakabarcıkları var ve cıvık.Bugün halsizleşmeye başladı.Lütfen yardım edin.Ne yapmalıyım?Hangi ilacı kullanmalıyım?Yemi değiştirmeli miyim?Sizi hep balıklarımın hastalıklarından dolayı bıktırdım.Fakat yardımınıza ihtiyacım var. huh:

2. MertBalim

MertBalim

İsim:
    Mert
    Balıklarınıza bitkisel yem atıyorsanız bitkiselleri kaldırın balığınıza hayvansal yem atın. Dışkıdaki hava kabarcıkları havamotorundan çıkan hava kabarcıklarıdır.

Saygılar..

3. acemi akvarist

acemi akvarist

Bitkisel yem atmıyorum.Fakat niyeyse çok cıvık.Peçeteye dışkısını aldım ve baktım.Hiç de doğal değil.Balığım da gittikçe halsizleşiyor.Bana bir ilaç adı söyleyebilir misiniz? :bilmem:

4. MertBalim

MertBalim

İsim:
    Mert
    Japon balığı için ishal ilacı yerine doğal bir önerim var. (Ispanak parçaları) En küçük nasıl kesebiliyorsanız.

5. acemi akvarist

acemi akvarist

O yöntem kabızlık için değil mi?Ve bir şey daha soracağım:
    Bende iki balık var.Hasta olmayanı ayırmalı mıyım? :bilmem:

6. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Ayşe Nur Hanım,

Balığınız ya yediklerinden ya da stres nedeni ile ishal olmuştur...

Balığınız uzun süredir kabız mı idi? Uzun süreli kabızlıkların sonu ishal ile gelir... Daha sonra süreç tekrarlanır... Eğer balığınız daha önce de kabız ise bence yemlemeyi azaltın ve ara ara ıspanak verin...

Ama şu an yani balık ishal iken ıspanak vermeyin...

Dışkıdaki kabarcıklar hastalık işareti olabilir... Haftalık akvaryum bakımını aksatuyorsanız balığınız hastalanmış olabilir... Ya da iç parazit ile karşı karşıya olabilir... Resim çekme şansınız varsa ve buraya koyabilirseniz daha çok şey söyleyebiliriz...

7. MertBalim

MertBalim

İsim:
    Mert
    Abdullah abi, hava kabarcıkları şelale filitrem açıkkende hep oluşuyordu ben o açıdan baktımda söylemiştim. Ben ishal balığa ıspanak vererek geçiriyordum etkili yöntem denemenizi öneririmm

8. acemi akvarist

acemi akvarist

Tamam.Resim eklemeye çalışacağım.Ve olay dediğiniz gibi.Uzun süre kabızdı ama ben ıspanak verdiğimde iyileştiğini sanmıştım.Yemlemeyi nasıl azaltacağım?Yanındaki balık ne olacak?Günde 2 kere yemliyordum. huh:

9. MertBalim

MertBalim

İsim:
    Mert
    Yanındaki balığı ishal için ayırmaya gerek yok. Kabız iken ıspanak vermeniz doğru ama iyileşti diyerek hemen kesilmez. Örneğin doktor bize ilaç yazında hastalığımız geçince direk bırakmıyoruz ilacı bitirene kadar devam ediyoruz balıklarda aynısı işte. Benim önerim siz ıspanağa devam edin.

Yem azaltma meselesine gelince o işi balık kabız iken yapılması gereken bir yöntem.

10. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Diğer balıkta da kabızlık var mı? Eğer varsa ona ıspanak ile müdahale edin... Aslında günde iki kez yemlemenin bu kabızlık yapmaması lazım... Acaba porsiyonları mı fazla tutuyorsunuz? Yani fazlaca mı yem veriyorsunuz?

11. MertBalim

MertBalim

İsim:
    Mert
    Abdullah abi, isime bakılırsa olabilir. Çabuk büyüsün felan diyerek fazla yem atıyorsanız.

12. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Valla öyleye benziyor Mert... Az sayıda ama fazla miktarda yemlemekten ise çok sayıda azar azar yemlemek çok daha doğru...

13. MertBalim

MertBalim

İsim:
    Mert
    evet abdullah abi haklısın.

14. acemi akvarist

acemi akvarist

Ben yemlemeyi tam ölçüsünde yapıyorum ama yem de mi bir sorun var bilemiyorum.Yemi değiştirmeyi düşünüyorum.

15. MertBalim

MertBalim

İsim:
    Mert
    Yem olarak ne atıyorsunuz?

Sayfayı Paylaş