1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

İstanbul Şile - Hacıllı Köyü Deresi

Başlığı 'Ülkemizden Sucul Yaşam' kategorisinde yasarhakan tarafından 28 Ekim 2008 başlatılmıştır.

1. yasarhakan

yasarhakan

Herkese merhaba,

Akvaryumportali.com web siteniz hayırlı olsun. Emeği geçenlere tebrikler ve teşekkürler. :alkis:

Yeni üye oldum ve ilk olarak köyümdeki bir sulak alanı ve oradaki acıbalıkları tanıtmak istedim.

Bir süre önce memleketim olan Şile Ağva'ya bağlı Hacıllı Köyü'nde, köyün yakınındaki dere kenarında yaptığım kısa bir gezintiyi ve bu gezinti sırasında yakaladığım acıbalıkları ( Rhodeus Sericeus Amarus ) tanıtarak hoşbulduk demek istiyorum.

İstanbul il haritasını önünüze koyduğunuzda ilin en güneydoğusundaki Hacıllı Köyü - kendi köyüm olduğu için söylemiyorum - ormanları, deresi, şelalesi, sıcak insanları ile hem İstanbul'dan uzaklaşmayıp hem de müthiş bir doğa gezisi yapmak isteyenler için tam anlamıyla bir cennet.

Daha önce gittiğimde bol miktarda su piresi ve sivrisinek larvası toplamıştım ancak bu sefer bulamadım. Sanırım mevsimi geçmişti. Onun yerine başka sucul canlılar buldum.

Bu bölgeden daha önce aldığım bitkilerin hiçbirini akvaryuma adapte etmeyi beceremediğimden hiç bitki toplamadım. Ama şunlarda gözüm kalmadı desem yalan olur.

Öncelikle bir kaç genel fotoğraf koymak istiyorum.

Buradaki taban malzemesine bakılırsa sular kışın buralara kadar yükseliyor.

Derenin akıntısız kısımlarında, genişlediği yerlerde hapis olmuş küçük birikintiler vardı. Canlıları buralardan topladım.

Kürekçekenlere rastlayamadım ama bolca sudakoşan vardı.

Görebildiniz mi? Göremediyseniz kovadan bir resim daha:

Çok çevik bir görüntüsü olmasına rağmen suda koşmaktan başka bir numarası yok galiba, 40 santimlik kovadan kaçamadı saatlerce.

Hayatının büyük bölümünü suda geçirdiğinden sucul canlı kategorisinde değerlendirebileceğimiz yusufcuklar gerçekten görülmeye değerdi.

Üstelik değişik renklerde birarada dolanıyorlardı.

Biraz korkuttuktan sonra geri bıraktığım bir yengeç:

Sudakoşan fotoğrafında kovada üstten görünen balıklar Rhodeus Sericeus Amarus.

O kadar hızlı ve hareketliler ki, şu yüklediğim resimler, emin olun çektiğim 100'e yakın foto içinden özenle seçilmiştir.

[​IMG][​IMG][​IMG]

[​IMG][​IMG][​IMG]

8 litrelik bir nano tank'da 29-30 derece sıcaklıkta çok da uygun olmayan şartlarda misafir edilmelerine rağmen akvaryuma çok iyi uyum sağladılar. 2 yıldır beslediğim kardinaller akvaryuma yaklaştığımda hala bitkilerin arasına kaçışırken bu acıbalık'lar dereden yakalandıklarının ertesi günü neredeyse elimden yem yiyeceklerdi.

Hep bir yere yetişme telaşı içinde devamlı koşuşturup duruyorlar.

Oturdukları koltuktan discus veya malawi'lerini seyretmeyi seven hobicileri bilmem ama; cama burnunu dayayıp bir endler'in gövdesindeki renkleri, bir apisto'nun üst yüzgecini, bir tetra'nın "titremesini", cory'lerin dansını seyretmekten zevk alanların bu renksiz-çizgisiz balıktan çok keyif alacaklarına eminim.

Ne demek istediğimi buraya tıklayarak canlı canlı görebilirsiniz.

Üremek için tatlısu midyelerini kullanan bu balıkların dişileri yumurtaları midyenin içine bıraktıktan sonra erkek de spermlerini midyenin süzdüğü suya püskürtüyormuş.

Bu ilginç üreme faaliyetini akvaryumda yaşadılar mı şimdiye dek bilmiyorum ama, midyeli müsait bir tankım olsa ben denemek isterdim doğrusu.

2. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Ynt: İstanbul Şile - Hacıllı Köyü Deresi

Hakan Hocam, öncelikle aramıza hoş geldin ve bizi mutlu ettin. Sizin köyü anlatırken çok mütavazi olmuşsun kanımca. Harika yerlermiş. İnşallah bir gün görmek nasip olur.

Teşekkürler paylaşımın için.

3. bmehmetyavuz

bmehmetyavuz

Güzelliği uzaklarda arayanlara, hayat dersi verme niteliğinde bir paylaşım.Ziyafetiniz için teşekkürler...
    Saygılar, keyifli paylaşımlar...

4. rapstar*seen

rapstar*seen

İsim:
    Kürşat YILDIZ

Öncelikle aramıza hoşgeldin Hakan abi.

Mehmeh abi'nin de dediği gibi;güzelliği dışarda,uzaklarda arayanların çok ilgisini çekecek bir yer.Kimi insanların her gördüğü güzelliği menfaat uğruna öldürdüğü yer inşallah olmaz.Ben de sivasa İstanbuldan geliyorum.İstanbul'a gittiğim de kesin gideceğim bu köye.Yanlız abi misafirin olurum karışmam :D.

Saygılar.

5. cimlikaya

cimlikaya

Yer:
    İST.
    İsim:
    Teoman Çimlikaya

Selamlar .
    Teşekkürler Hakan bey paylaşım için .
    Tatlı su tuzlu su hiç farketmez bütün güzellikler canım memleketimde var yeterki ortaya çıkartıp kullanalım. :alkis:

6. taygun

taygun Guest

İstanbul'da böyle yerlerin olduğuna insanın inanası gelmiyor.

Yaşar Bey forumda fazla kalmamış. Sadece üç adet mesaj. Geri getirmek için ne yapsak acaba...

Yönetim mesaj mı gönderse... ;)

Saygılar

7. atlantis

atlantis

Yer:
    İzmir
    İsim:
    Murat Yıldız

Kardeşim Hakan hoşgeldin..Gözüm yollarda kalmıştı..Bu arada o muhteşem yerleri inşallah yanına geldiğimde gezdirme fırsatın olur..Tekrar teşekkürler paylaşım ve geldiğin için.Saygı ve sevgilerimle üstad.

8. sedat1907

sedat1907

Çok güzel görüntüler teşekkürler.

9. yasarhakan

yasarhakan

Buralardayım merak etmeyin. Bir iki gün daha müsaade.

10. Desert Falcon

Desert Falcon

Aslında mekan ismi verilmemesi gerekirdi.Daha doğru olurdu,harika bi yermiş...

11. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü

Hakan Bey,

Paludaryum zevkinizin nereden geldiğini anlamış bulunuyorum artık... Böyle bir köyün evladı olmak herkese nasip olmaz, mesela bana olmadı...

Arkadaşlar,

Hakan Bey'e emr-i vaki gibi olacak ama, bence Hakan Bey en azından biz İstanbul ekibini ve şehir dışından katılmak isteyen arkadaşları köyüne götürmeli ve gezdirmelidir... Bunu şahsen tüm arkadaşlar adına kendisinden talep ediyorum... Mesela önümüzdeki kışı atlattıktan sonra havalar ısınınca ilk fırsatta... Bilmem Hakan Bey siz ve forumcu arkadaşlar sizler ne dersiniz?

12. yasarhakan

yasarhakan

Hocam ne demek, büyük bir zevkle. Bahar geldiğinde ilk işimiz bu olsun. Zaten siz çok yakınsınız. Üsküdar'dan yarım saatlik yol neredeyse. Hemen gidelim demiyorum, çünkü geçen hafta ordaydım, heryer çamur deryası. :)

13. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü

Çok teşekkürler Hakan Bey, bizleri kırmadığınız için... Tabii forumdaki arkadaşları organize etmek kime düşecek bilmiyorum ama bana düşerse bahar yaklaştığında büyük bir zevkle yaparım...

Tekrar çok ama çok teşekkürler...

14. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece

Hakan Bey Abdullah abi beni almadanmı gidiyorsunuz :hepiniziseviyorum:

15. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü

Hakan Bey heralde hepimizi götürür diye düşünüyorum...

16. discusman

discusman

Çok güzel görüntüler teşekkürler.

17. *KONT*

*KONT*

İstanbul Şile - Hacıllı Köyü Deresi

Senin yerinde ben olsaydım her su bitkisinin çeşidinden oradaki sonunu getirmemek üzere 3-5 kök kopartırdım.

Sayfayı Paylaş